רוצה נשיקה? נשיקות מרנג עם תותים ושוקלד
פיליס גלזר וג'קי אזולאי מגישות קינוח מתוק, חגיגי וכשר לפסח: נשיקות מרנג עם תותים טבולים בשוקולד. מתכון קל-קל ומדריך
צילום: יהונתן צור, עריכה: תמר אברהם
עוד בערוץ האוכל:
מזרח אירופה הקלאסית: מנות פסח אשכנזיות
טורקי ולנוח: מתכוני חג קלים וכיפיים לפסח
מרנג עם תותים בשוקולד
המרכיבים ל-18 יחידות:
5 חלבוני ביצים מביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר קנים מוזהב, טחון לאבקה
3-4 טיפות תמצית וניל טבעי
2-3 טיפות תמצית שקדים טבעית
קורט מלח
350-400 גרם שוקולד איכותי %60 או 70% ,מומס
1-1.5 קילו תותים (18 יפים לטיבול בשוקולד, היתר לקישוט)
3 כפות סוכר קנים מוזהב, טחון
2 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מרפדים 2 תבניות אפייה גדולות בנייר אפייה. בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ ועט או עיפרון, מציירים 9 עיגולים עם רווח ביניהם על נייר האפייה. הופכים את הדף (רואים את העיגולים מצד השני) ו"מדביקים" את הדף לתבנית בעזרת כמה טיפות של מים. (אפשר לוותר על פעולה זו ולנסות ליצור עיגולים שווים ביד חופשית).
- טוחנים את הסוכר לאבקה בעזרת מעבד מזון חזק. בקערת מערבל חשמלי עם מטרפה, טורפים את חלבוני הביצים עד שנוצרות גבעות רכות. בזמן שמעבד המזון פועל על מדיום, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, התמציות והמלח, וממשיכים לטרוף עד שהחלבונים מתקשים ומבריקים (אין לטרוף יותר מדי כי החלבונים יתפרקו).
- מעבירים מהמרנג, בעזרת כוס מדידה של שליש כוס לכל עיגול ומשטיחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, עד שהמרינג פריכים וכמעט יבשים, כשעה ורבע. מכבים את התנור ונותנים למרנגים להתייבש, כשעה או יותר. אם לא משתמשים באותו יום, כדאי לעטוף ולשים בקופסא עם סגירה הרמטית.
- שוטפים ומייבשים את התותים. ממיסים את השוקולד בסיר כפול מעל מים מבעבעים קלות. בוחשים עד שהשוקולד חלק לגמרי. מורידים מהאש וטובלים את התותים בשוקולד ומניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
- פורסים את התותים שנשארו ושמים בקערה עם 3 כפות סוכר קנים ומיץ הלימון. מסדרים את המרנגים על צלחת הגשה, מפזרים את התותים החתוכים מסביב ומסדרים את התותים הטבולים בשוקולד למעלה. מטפטפים מסירופ השוקולד שנותר (מחממים את השוקולד שוב בסיר כפול אם הוא התקשה) מגישים מיד.
נשיקות עם תותים ושוקלד
צילום: יונתן צור
מומלצים