מטוסי ריסוס השמידו נחיל ארבה בחולות חלוצה
כבר שלושה שבועות נמשכת חדירת נחילי הארבה מחצי האי סיני. יואב מוטרו ממשרד החקלאות ציין שהחגבים בשלים להתרבות: "אנחנו מנסים למנוע את הדור הבא"
מטוסי הריסוס המריאו עם שחר (יום ב') מעל לשטחים שבהם התמקם נחיל הארבה באזור חולות חלוצה, בין קיבוץ רביבים לצאלים. כמעט מדי יום נאלץ משרד החקלאות לרסס את נחילי הארבה החודרים לארץ מסיני על מנת למנוע מהם לגרום נזק לחקלאות ולהתפשט למרכז הארץ ולצפונה.
עוד בנושא ב-ynet:
שליחות קטלנית: חרדון מול חגב ארבה באילת
הארבה מתרבה בדרום: "מנטרים שטחי ההטלה"
יואב מוטרו ממשרד החקלאות אמר כי החגבים בשלים כעת להתרבות, "אנחנו מנסים למנוע את הדור הבא. ארבה בא בכמויות גדולות ולא בבת אחת. בכל פעם שיש צריך לאתר ולהשמיד, זה הרבה עבודה". הוא ציין כי חומר הריסוס אינו מזיק לסביבה או לבעלי חיים אחרים, "אבל הוא הורג את החגבים תוך זמן די קצר. חגב שחטף ריסוס מהקרקע או מהאוויר לא ימשיך בדרכו".
מנהל המחקר והפיתוח במועצה האזורית רמת נגב, יענקלה מוסקוביץ', סיפר כי "המטוסים מרססים את הנחילים וממשיכים לשמור עליהם בנגב כדי שלא ייצאו מפה". הוא סיפר שמכת הארבה נמשכת כבר שלושה שבועות ובכל יום מתגלה נחיל נוסף באזור אחר. "מרססים אותם בבוקר מוקדם ולא מאפשרים להם לצאת צפונה על מנת שלא יגיעו לאזורים רטובים יותר שבהם הם יטילו ביצים והזחלים יאכלו מכל הבא ליד".
במועצת רמת נגב אומרים כי בשל הטיפול היעיל, לפי שעה לא נגרמו להם נזקים. "אני מקווה שזה יימשך כמה שפחות. אנחנו כבר מותשים. אני מעריך שיהיו הרבה השרצות באזור, אך גם הזחלים ירוססו וכל התופעה תחוסל. אין שום כוונה לתת להם להתפתח", סיכם מוסקוביץ'.
גם ראש המועצה שמוליק ריפמן סיפר כי הנחיל שרוסס הבוקר נכנס אתמול ממצרים, "האמת היא שנמאס. חשבנו שיהיה זבנג וגמרנו. עדיין יש נחילים. חלקם כנראה נחתו במקומות שלא זיהינו ועם רוח מתאימה זזים במרחב". לדבריו, המדינה הוציאה עד כה כ-2 מיליון שקלים על הריסוס. "זה לא הרבה, כי אסור לשכוח שבמדינות העולם השלישי הארבה עושה שמות והורס יבולים וכאן אנחנו עושים בקרת נזקים. התעוררנו לעוד בוקר של ריסוסים מהאוויר והקרקע. את הפרק של מכת הארבה אנחנו מקווים לסיים בהגדה הערב".