שתף קטע נבחר

הילד שנמסר ללסביות בהולנד: ארדואן לא יכריע

יונוס בן ה-9 הוצא מחזקת הוריו, טורקים במוצאם, ונמסר למשפחת אומנה. ראש הממשלה ארדואן חושש לפגיעה ב"ערכים המוסריים והדתיים שלו" אך בקשתו להידבר נדחתה

ראש ממשלת הולנד דחה בקשה שהגיעה מצד עמיתו הטורקי לדון בסוגייה שמרעישה את שתי המדינות: יונוס, ילד בן 9 שהוצא מחזקת הוריו, הולנדים ממוצא טורקי, נמסר למשפחת אומנה של זוג לסביות. כך דווח הבוקר (יום ב').

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

פריז: עימותים בצעדה נגד נישואים חד מיניים

משרד הבריאות אימץ: להכיר בזוג חד-מיני כהורים

 

הילד נלקח מהוריו הביולוגיים בהולנד כשהיה תינוק, ובסופו של דבר נמסר לזוג לסביות החיות בהאג. אמו הביולוגית, נורגול אזרוגלו, הופיעה בתוכנית בטלוויזיה הטורקית מוקדם יותר החודש וקראה לארדואן להתערב בעניין. היא הודתה כי פעם אחת הפילה בטעות את הילד משק שבו סחבה אותו, וכנראה מדובר בחלק מהסיבה שבגינה נלקח ממנה. העיתון ההולנדיNRC הנדלסבלד דיווח כי שני ילדים אחרים נלקחו אף הם מהמשפחה בשנת 2008, אולם לאחר מכן הם נסעו לטורקיה כדי למנוע את ההפרדה.

  

הרשויות לרווחת הילדים בהולנד אמרו כי אין איום ספציפי נגד יונוס או האמהות המאמצות שלו, אולם הוא נשאר בבית ולא הלך לבית הספר כאמצעי זהירות מאז פרסום הפרשה. הסוכנות למען הילד בהאג החליטה כי מוטב ליונוס ולאמהות שלו "לשהות בדירה אחרת בינתיים, גם בגלל ביקורו של ראש ממשלת טורקיה בשבוע הבא". דוברת מטעם הסוכנות אמרה כי הדבר נובע גם מהצורך של האמהות ושל יונוס בשקט בעת הזו. 

 

הסערה דרבנה את ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן להתערב בפרשה. הוא טען כי מעשה כזה כלפי "ילד ממוצא מוסלמי, עלול לחבל בערכיו הדתיים והמוסריים". ארדואן ביקר בהולנד בענייני סחר וכלכלה, אך ניצל את ההזדמנות וקרא להידבר בעניין. ראש ממשלת הולנד מארק רוטה הבהיר כי הרשויות ההולנדיות הן הגורם הרשמי היחיד המוסמך לטפל בעניין.

 

בעיתון הטורקי "הורייט" האירו את הפרשה באור אחר, ודנו במורכבות הבעיה באירופה בכלל ובהולנד וגרמניה בפרט - שבהן ילדים מוצאים מחזקת הוריהם המהגרים ונמסרים תדיר דווקא למשפחות ותיקות, שאינן חולקות את אותו רקע תרבותי ודתי. הצעד מעורר תרעומת לא רק בקרב המשפחות אשר ילדיהן מוצאים מחזקתן.

 

הוא מעורר שאלות לגבי טובת הילד, אשר נאלץ להתנתק מסביבתו המוכרת ולהחליפה באחרת, שזרה לו לחלוטין גם מבחינה תרבותית ודתית. הרשויות בגרמניה טוענות כי אין בנמצא זוגות ממוצא טורקי אשר מוכנים לקבל אליהם ילדים לטיפול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים