חרף המחאה, קטע מחומת ברלין הוסר בגלל נדל"ן
לפנות בוקר הגיעו פועלים והסירו חלקים מ"גלריית הצד המזרחי", למרות הפגנות גדולות נגד התוכנית. המשקיע טען כי ההסרה זמנית, אך הפעילים זעמו: "אכפת לו רק מהכסף, הוא לא מבין את החשיבות ההיסטורית והאמנותית"
במייל שכתב אמר הינקל כי הסרת המקטעים היא צעד זמני שנועד לאפשר למשאיות גישה לאתר הבנייה. הוא כתב עוד כי לאחר ארבעה שבועות של דיונים עקרים עם פקידי העירייה ובעלים של חלקות סמוכות הוא לא מוכן להמתין עוד.
"מנקודת מבט חוקית, יש לנו היתר בנייה", הסביר לסוכנות רויטרס יורגן שונמן, דובר משקיע הנדל"ן, "יש לנו גם חוזה עם רובע פרידריכשיין-קרויצברג בברלין שבו התבקשנו להסיר את הקטע הזה של החומה כדי לאפשר גישה לנכסים שלנו ולבנות את הגשר המתוכנן".
ואילו אנדי וייס, חבר ועד הפעולה נגד ההריסה, מחה על האופן החשאי שבו בוצעו הדברים. "לא ייאמן איך שמתייחסים אלינו. רק לפני שבועיים דיברנו עם ראש עיריית ברלין וקיבלנו את הרושם שתהיה פשרה. היא נראה שאכפת לו ועכשיו זה. שמענו ש-150 שוטרים מאבטחים את החומה ומגינים על המפגינים, אבל מפני מה? אין מפגינים כאן כי כל הדבר נעשה באישון לילה ואף אחד לא ידע מזה".
"גלריית הצד המזרחי" היא שריד של החומה באורך 1.3 קילומטרים, שכוסה בצדו המזרחי בציורי קיר של אמנים מפורסמים. הגלריה היא אטרקציה תיירותית ומוקד משיכה לחובבי היסטוריה ואמנות שרוצים לגעת בפיסת ההיסטוריה החיה, אחד מהשרידים האחרונים לחומה שחילקה את ברלין במשך 28 שנים והייתה סמל לפילוג בין מזרח למערב.
לפחות 136 בני אדם נהרגו בניסיונות שונים לעבור את החומה ולהגיע לצד המערבי של גרמניה. היא נמתחה לאורך 155 קילומטרים אולם היום נותרו ממנה רק כשלושה. לשם מימוש המיזם יש צורך להסיר 22 מטרים מקטע הגלריה. לא מזמן שופצה הגלריה בעלות של יותר משני מיליון אירו לקופת עיריית ברלין.
תוך כמה שעות כוסה החלק שפונה בלוחות עץ. במקום נאספו כמה מפגינים ועוברים ושבים הביטו בתדהמה.
"אם אתה לוקח את החלקים האלה של החומה, אתה לוקח את הנשמה של העיר", אמר איוואן מקלוסטני, בן 32, שעבר לברלין מאירלנד לפני שנה, "ככה, אתה הופך אותה לעיר כמו כל עיר אחרת. זה עצוב".
ראש קבוצת אמני הגלריה, קאני אלבי, סיכם את עמדתם כלפי אנשי הנדל"ן בקצרה: "כל מה שהם רואים זה את הכסף שלהם. אין להם כל הבנה לגבי החשיבות ההיסטורית והאמנותית של המקום הזה".