שתף קטע נבחר

 

חגיגה מחוץ לעליון: "אוהב את שתי האימהות שלי"

בית המשפט העליון בארה"ב מתבקש להכריע אם הגדרת נישואים כברית בין גבר לאישה בלבד תואמת לחוקה. מחוץ לאולם חגגו המונים את הכיוון שאליו נושבת ההיסטוריה. חייל משוחרר סיפר ל-ynet: נלחמתי בעיראק, עכשיו אני נלחם על זכויותיי

המדרגות העולות לבית המשפט העליון בוושינגטון היו נקיות מאדם. גדודי שוטרים שמרו על סטריליות מוחלטת בין הבועה שבה פועלים תשעת שופטי העליון, חלקם מבוהלים מהמהירות שבה הם נדרשים להחליט בעד או נגד נישואים חד-מיניים – לבין הכיכר שמנגד, שבה חגגו ביומיים האחרונים אלפי מפגינים שמחים את הכיוון שאליו דוהרת ההיסטוריה. מולם, הפגינו מעטים נגד זכויות הגאים ובעד הותרת "החוק להגנה על נישואים" (DOMA), המגדיר נישואים כברית בין גבר לאישה, על כנו.

 

מחוץ לבית המשפט העליון בוושינגטון    (צילום: רויטרס)

מחוץ לבית המשפט העליון בוושינגטון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אך הקולות שנשמעו היום (יום ד') בבית המשפט רומזים כי החוק הולך בדרכם של חוקים אחרים – כפי שהשחורים זכו לשוויון זכויות, כפי שנשים קיבלו זכות הצבעה, כפי שבוטל החוק שאסר על נישואים בין-גזעיים.

 

אמריקה כבר יצאה מהארון ואפשר היה לפגוש אותה ביומיים האחרונים, שמחה וצוהלת, בבירה האמריקנית. כשבהיכל המשפט נשמעו טיעונים בעד ונגד, ברחוב חגגו אלפי זוגות בני אותו מין ורבים אחרים שבאו מכל רחבי ארה"ב. הם לא באו כדי להפגין, אלא לקיים מין הפנינג עליז. הם צילמו זה את זה בהתרגשות גדולה והניפו את דגלי המדינה ודגלי הגאווה.

 

"שתי האימהות שלי נשואות". מפגינה צעירה מול בית המשפט (צילום: MCT) (צילום: MCT)
"שתי האימהות שלי נשואות". מפגינה צעירה מול בית המשפט(צילום: MCT)

 

רשתות הטלוויזיה דיווחו על "דרמה בעוצמה שכמוה וושינגטון לא ידעה", אבל מהסקרים עולה ששני שלישים מהאמריקנים תומכים בזכותם של אזרחים אמריקנים להתחתן עם בני מינם.
 

בצד עמד מישהו והניף שלט: "זכויות אזרחיות כן, נישואים לא", אבל הוא נבלע בהמון. אף אחד לא הפריע לו לעמוד שם ולהביע את דעתו. בפינה אחרת עמד מישהו עם שלט "נישואים זה בין גבר לאישה", אבל מולו הציבה בחורה שלט שקובע: "אם אתה לא אוהב נישואי גאים, תאשים את הסטרייטים שממשיכים ללדת הומואים". כמה שלטים של קיצונים נוצרים, בפטיסטים, קראו ל"עונש מוות להומואים". זוגות מאותו מין עמדו מולם והתנשקו בלהט.

 

מפגינים בפטיסטים קוראים למוות להומואים, מולם מתנשקים זוגות חד-מיניים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בפטיסטים קוראים למוות להומואים, מולם מתנשקים זוגות חד-מיניים(צילום: EPA)

"עונש מוות להומואים" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"עונש מוות להומואים"(צילום: EPA)
 

מרק פרנקלין, בן 27, עשה את הדרך ממדינת דלאוור והניף כרזה שעליה נכתב: "חייל משוחרר שנלחם על הזכות של כולם". ל-ynet סיפר: "נלחמתי שנה וחצי בעיראק ושנה וחצי באפגניסטן. הייתי בבגדד ובפלוג'ה, בקאבול ובקנדהאר. נלחמתי למען ארה"ב. עכשיו אני נלחם על הזכויות שלי".

 

פרנקלין הגיע מדלאוור. "נלחמתי בעיראק ובאפגניסטן" (צילום: יצחק בן-חורין) (צילום: יצחק בן-חורין)
פרנקלין הגיע מדלאוור. "נלחמתי בעיראק ובאפגניסטן"(צילום: יצחק בן-חורין)

בין האלפים ראיתי גם את וילי, נער בן 14 שהניף שלט שעליו נכתב "אני אוהב את האימהות שלי". לצדו עמדה אמו לורה והסבירה לי שבת זוגה לחיים, מייגן, נמצאת גם כן בקהל עם בתם השנייה, בת העשר. המשפחה באה לוושינגטון מפנסילבניה. "זהו יום מאוד מרגש עבורי", אמר לי וילי.

 

וילי, בן 14, עם אחת מאימהותיו, לורה (צילום: יצחק בן-חורין) (צילום: יצחק בן-חורין)
וילי, בן 14, עם אחת מאימהותיו, לורה(צילום: יצחק בן-חורין)

 

ביום שני עוד נראו מפגינים נגד נישואים חד-מיניים עם כרזות שעליהן נכתב "תינוק זכאי לאימא ולאבא", אבל הם נשטפו על ידי רוב מוחלט של תומכי נישואי הגאים שהשיבו להם בסיסמאות: "שנאה אינה ערך משפחתי", "לעולם לא תוכלו להשתיק את התקווה", "נישואים זה אהבה, מחויבות, משפחה", "נישואים זו זכות בחוקה".

 

מחוץ לבית המשפט ניגשו למיקרופונים שהציבו רשתות הטלוויזיה שתי נשים החיות יחד עם ארבעת בניהן. אחד מהם, ספנסר פרי, נער בן 15 לבוש חליפה ועניבת פרפר, אמר לכתבים: "אני רוצה לומר לכם כמה אני גאה בהורים שלי. אנחנו אוהבים אותן, אנחנו אוהבים את המשפחה שלנו, ואנחנו מייחלים ליום שיתייחסו אליהן בצורה שווה, כפי שמתייחסים לשכנים שלנו".

 

רק 50 אזרחים יכלו להיכנס לאולם (לאחר שעמדו בתור במשך ימים ולילות). המצלמות לא הוכנסו, אבל הקלטות השמע מהאולם פורסמו במלואן.

 

"שוויון זה פטריוטי" (צילום: יצחק בן-חורין) (צילום: יצחק בן-חורין)
"שוויון זה פטריוטי"(צילום: יצחק בן-חורין)

 

"ילדים מצליחים ביותר עם אימא ואבא" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"ילדים מצליחים ביותר עם אימא ואבא"(צילום: רויטרס)

 

השופטת הליברלית סוניה סוטומאיור החליפה דברים עם עורך הדין המייצג את המתנגדים לנישואי גאים, צ'ארלס קופר. הוא טען שאסור לבית המשפט העליון להתערב. השופטת סוטומאיור, שמונתה על ידי הנשיא אובמה, השיבה: "לחכות למה? אפשרנו לאפליה הגזעית לחלחל במשך 50 שנה עד 1954".

 

לעומתה אמר השופט השמרני סמואל אליטו, שמונה על ידי ג'ורג' בוש הבן: "נישואים מסורתיים היו כאן במשך אלפי שנים. נישואים חד-מיניים הם דבר חדש, שאומץ לראשונה בהולנד בשנת 2000. אין מספיק נתונים על השפעתם. אבל אתם רוצים שאנחנו נתערב ונקבל החלטה בהתבסס על ההערכה על השפעת המוסד הזה, שהוא חדש יותר מהטלפונים הסלולריים והאינטרנט? אין לנו יכולת לחזות את העתיד".

 

"אתה מעדיף שאתחתן עם הבת שלך?" (צילום: MCT) (צילום: MCT)
"אתה מעדיף שאתחתן עם הבת שלך?"(צילום: MCT)

 

ושוב מצד שמאל, השופטת הליברלית היהודייה אלנה קגן (מינוי של אובמה) שאלה את עורך הדין קופר: "איזה נזק אתה צופה שייגרם למוסד הנישואים או לזוגות בני מינים שונים, ממתן זכות לבני אותו מין?"

 

קופר התקשה ואז השופט הסופר-שמרני אנתוני סקליה (מינוי של הנשיא רייגן) התערב: "אם מכלילים בהגדרת הנישואים זוגות בני אותו מין, חייבים להרשות גם אימוץ על ידי זוגות מאותו מין, ואין הסכמה בין סוציולוגים על תוצאות של גידול ילדים במשפחה חד הורית, אם זה פוגע בילד או לא". סקליה, שיצביע כנראה נגד נישואי גאים, שאל בציניות: "ממתי מניעת נישואי הומוסקסואלים מנוגדת לחוקה?"

 

מתנגדי הנישואים הגאים אמרו בבית המשפט העליון ש"מטרת הנישואים היא יצירת ילדים". על זה העירה השופטת קגן: "ומכאן שאסור לנו להעניק רישיונות נישואים לזוגות בני 55 שנה ויותר".

 

תשעת שופטי בית המשפט העליון. שלושה שמרנים, ארבעה ליברלים (צילום: MCT) (צילום: MCT)
תשעת שופטי בית המשפט העליון. שלושה שמרנים, ארבעה ליברלים(צילום: MCT)

 

השופט אנתוני קנדי (גם הוא מינוי של רייגן) הוא שמרן, ונחשב ללשון המאזניים בקרב תשעת השופטים - ארבעה שמרנים וארבעה ליברלים (בהם שלוש שופטות ושלושה יהודים). כולם האזינו בקשב לשופט קנדי שהביע חשש מהתערבות מוקדמת

של בית המשפט בנושא, אבל גם הביע אהדה ל-27 אלף ילדים בקליפורניה החיים בבתים עם הורים מאותו מין. "הם רוצים שלהורים שלהם תהיה זכות מלאה ומעמד מלא. הקול של הילדים חשוב במקרה הזה", אמר השופט קנדי.

 

נשיא בית המשפט העליון ג'ון רוברטס (מינוי של ג'ורג' בוש הבן) הוא אמנם שופט שמרן, אבל במשפחתו המורחבת יש בת לסבית. הוא גם צעיר במונחים של בית המשפט העליון, ששופטיו ממונים לכל החיים, ובגיל 58 הוא יודע היטב לאן נושבת הרוח. החלטת בית המשפט העליון תתפרסם בחודש יוני.

 

מתנשקות על רקע בית המשפט העליון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מתנשקות על רקע בית המשפט העליון(צילום: MCT)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתי מפגינות מתנשקות על רקע בית המשפט העליון
צילום: MCT
וילי, בן 14, בא עם אמו ואמו. "יום מרגש"
צילום: יצחק בן-חורין
פרנקלין. "חייל משוחרר שנלחם על הזכות של כולם"
צילום: יצחק בן-חורין
מומלצים