פצמ"רים על אוניברסיטת דמשק, 12 נהרגו
על פי הטלוויזיה הסורית, פצצות המרגמה שירו המורדים פגעו במזנון בית הספר לאדריכלות באוניברסיטת דמשק. בנוסף להרוגים, עשרות סטודנטים נפצעו
ירי פצצות מרגמה הפך שגרתי בדמשק בתקופה האחרונה, עם התקדמות המורדים לכיוון הבירה. רק לפני יומיים נהרגו שלושה בני אדם בהפצצה של המורדים בבירה. כמה פעמים בשבועות האחרונים דווח על ירי כזה לעבר ארמונות הנשיאות של בשאר אסד, אך הוא לא נפגע. אתמול נפגש אסד עם אנשי ממשל באחד מארמונותיו. דמשק מיהרה לפרסם את תמונותיו כדי להוכיח שהוא חי ופעיל, על רקע שמועות חוזרות ונשנות על מותו. לרוב הירי לא גורם נזק חמור, אך הוא פוגם בתחושת הנורמליות שהמשטר מנסה לשמר בבירה.
גם בדרום סוריה נמשכת הלחימה. ארגון האופוזיציה Observatory for Human Rights מסר כי המורדים תוקפים מחסומי צבא סביב ובתוך העיר דאל שבמחוז דרעא, בגבול ירדן. ארגון פעילים אחר מסר כי שלושה נהרגו בהפצצות של המשטר בעיר היום.
פליטים גורשו מטורקיה?
ומחוץ לסוריה – מהומה סביב מצבם של פליטים סורים בטורקיה. מוקדם יותר דווח כי טורקיה גירשה בחזרה לסוריה מאות פליטים לאחר התפרעות אלימה במחנה פליטים בשטחה אתמול. במהלך האירוע מחו הפליטים על תנאי המחיה הירודים במקום, יידו אבנים על שוטרים וניפצו שמשה של כבאית. הם נענו בגז מדמיע וזרנוקי מים.
גורם במחנה הפליטים סולימאן שא, שבו אירעה ההפגנה האלימה, אמר לרויטרס כי "האנשים האלה היו מעורבים באלימות אתמול, הם צולמו במצלמות האבטחה. בין 600 ל-700 גורשו ואנשי הביטחון עדיין בוחנים את הצילומים ויגרשו עוד אם יראו אותם". גורם אחר אמר כי 400 גורשו.
אולם משרד החוץ הטורקי הכחיש כי פליטים גורשו ומסר כי בין 50 ל-60 שבו לסוריה מרצונם. "ייתכן שחלקם היו מעורבים בפרובוקציות אתמול אבל הם חזרו מרצונם", אמר דובר המשרד.
גם בירדן הפליטים לא שקטים. סוכנות האו"ם לפליטים הודיעה כי מהומה פרצה במחנה זעתרי לאחר שנאסר על פליטים לשוב למולדתם. הסוכנות אמרה כי לא ברור כמה היו מעורבים במהומה שפרצה כשפליטים ניסו לעלות על אוטובוסים שיקחו אותם לסוריה. הרשויות הירדניות סירבו להסיעם לגבול בגלל עימותים בין המורדים לכוחות הצבא באזור. הן הבטיחו לפליטים לארגן את חזרתם לארצם במועד אחר. לא דווח על פצועים באירוע.
הלילה אמרו מומחי צבא מערביים לסוכנות AP כי כמה מדינות ערביות וטורקיה, המתנגדות למשטרו של אסד, הגבירו משמעותית את קצב משלוחי הנשק שהן מעבירות למורדים בסוריה, בתיאום עם ארצות הברית.
לפי אותם מומחים, במבצע החשאי לחימוש המורדים משתתפות ירדן, סעודיה, קטאר וטורקיה.
ארצות הברית וכמה מדינות מערביות נוספות משתתפות במבצע כיועצות, ולכל המדינות המעורבות יש זכות וטו לגבי משלוחי נשק לקבוצות מסוימות. גורם רשמי באחת ממדינות ערב הבהיר כי בארבעת השבועות האחרונים מספר משלוחי הנשק שהועברו במטוסים למורדים כמעט הוכפל. המומחים הצבאיים אישרו את דבריו של הגורם הערבי, וכן גורם דיפלומטי מערבי בכיר.
כל אותם מקורות ציינו כי ירדן החלה לשמש בשלהי השנה שעברה נתיב משמעותי להעברת נשק לידי המורדים, בשל החשש האמריקני כי הנשק שמעבירה טורקיה נופל לידי גורמים איסלאמיים קיצוניים. ממשלת ירדן הכחישה באופן רשמי כי היא מעבירה נשק למורדים.