שתף קטע נבחר

 

זכרתם לכוון? שעון הקיץ כאן

מפסידים שעת שינה בלילה, מרוויחים מהבוקר עוד שעה של אור: שעתיים אחרי חצות הוזזו מחוגי השעון שעה אחת קדימה. שעון הקיץ השנה יהיה ארוך מבעבר ויימשך 193 יום, יוזם העצומה למען הארכתו לא מסופק: "הוא עדיין קצר מדי"

ישראל הזיזה הלילה (בין חמישי לשישי) בשעה 02:00 את מחוגי השעון שעה אחת קדימה ומפסידה שעת שינה - אבל כבר מהבוקר זוכה לשעת אור נוספת בשעות הערב. בעקבות התיקון לחוק שעבר בכנסת, השנה יסתיים שעון הקיץ מאוחר מבעבר, ב-6 באוקטובר, כשלושה שבועות אחרי יום כיפור (שיחול השנה ב-13 בספטמבר). בשנה שעברה, לשם השוואה, הסתיים שעון הקיץ כבר ב-23 בספטמבר.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

האח נסחף, שני אחיו יצאו לחלצו - וטבעו אף הם

צפו: לכידת העציר שנמלט מביה"ח והביך השב"ס

300 אלף יצאו לטייל, הנשיא הפליג בכנרת

אם הנרצחת מנתניה: שלא ישחררו את הכדורגלן

 

השינוי באורכו של שעון הקיץ נעשה בהתאם למסקנותיה של הוועדה לבחינת חוק ההסדרים הקבועים בחוק קביעת הזמן. בעקבות המלצותיה של הוועדה הוגשה הצעת חוק שאושרה על-ידי ועדת הפנים של הכנסת באוקטובר האחרון. החוק החדש קובע שמדי שנה יימשך שעון הקיץ מסוף מרס ועד לתחילת אוקטובר. שעון הקיץ יחל ביום שישי הקודם ליום ראשון האחרון של חודש מרס בשעה 02:00, ויסתיים ביום א' הראשון שלאחר 1 באוקטובר, גם כן בשעה 02:00. שעון הקיץ יימשך השנה 193 יום.

 

 

הוועדה שהציגה את ההמלצות לשינוי שעון הקיץ, הוקמה בעקבות ביקורת ציבורית גדולה על אורכו של שעון הקיץ ועצומה באינטרנט שעליה חתמו מאות אלפים בדרישה להאריכו.

 

אלא שכעת עולה השאלה אם המתכונת החדשה של שעון הקיץ תהיה חד פעמית. שר הפנים החדש, גדעון סער, אמר השבוע בשיחה עם ynet כי בכוונתו לבחון את הסדר החקיקה שגובש בתקופתו של אלי ישי כשר הפנים. אם סער ירצה לשנות את החוק הוא יוכל להיאחז בביקורת שהושמעה נגד מסקנות הוועדה שהקים שר הפנים היוצא, ביקורת שלפיה הוועדה פעלה מטעם שר הפנים בכוונה לרצות את הציבור החרדי כך שבהשוואה למדינות אירופה שעון הקיץ בישראל יישאר קצר.

 

ראש הוועדה שהובילה לשעון הקיץ החדש, מנכ"ל משרד הפנים לשעבר דב קהת, דחה בשיחה עם ynet את הטענות נגד המתכונת החדשה של השעון. "המחקרים הראו מעל לכל ספק כי שעון הקיץ מוביל דווקא לבזבוז יתר של אנרגיה בגלל המזגנים ושאין שינוי במספר תאונות הדרכים בשעון החורף", הסביר, "ההשוואה לאירופה לא עומדת במבחן המציאות משום שבישראל יש יותר שעות אור באופן בסיסי. המחשבה שלנו הייתה להביא לאיזון, כך שמצד אחד יהיו מספיק שעות אור

ומהצד השני תלמידים ועובדי תעשייה לא יקומו בשש וחצי למצב של חושך בחוץ".

 

שמעון אקהויז, שיזם את העצומה שהייתה בין הגורמים שהביאו לשינוי חוק הזמן, לא השתכנע: "הוועדה של ישי עסקה בשינוי לצורך יחסי ציבורי. המעבר לשעון קיץ היום בישראל, למשל, בא חודש אחרי שארה"ב נכנסה לשעון קיץ ושם עדיין יורד שלג וקר. שעון הקיץ עדיין מתחיל מאוחר מידי ומסתיים מוקדם מדי". למרות הביקורת שלו, אקהויז אינו מתכוון להמשיך במאבק: "התייאשתי", הוא מודה, "אבל אני מקווה ששר הפנים החדש יוכיח לנו שיש גם פוליטיקה חדשה וייתן לישראלים שעות אור רבות יותר".


פורסם לראשונה 28/03/2013 21:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הלילה ב-02:00: מזיזים שעה אחת קדימה
צילום: shutterstock
מומלצים