שתף קטע נבחר

 

כאוס באיטליה: ברסני לא הצליח להקים ממשלה

מנהיג המרכז-שמאל הודיע לנשיא נפוליטנו בתום 5 ימי שיחות עם המפלגות האחרות: לא הושגו תוצאות. מפלגתו מתעקשת: "לא ויתרנו על המנדט". נשיא איטליה בוחן חלופות - מממשלת טכנוקרטים עד בחירות חדשות. דאגה לכלכלת אירופה

מנהיג גוש המרכז-שמאל באיטליה, פייר לואיג'י ברסני, הודיע הערב (יום ה') לנשיא ג'ורג'ו נפוליטנו כי כשל בנסיונותיו להקים ממשלה ולחלץ את ארץ המגף מהמשבר הפוליטי הקשה שבו היא שרויה, משבר שמאיים להחמיר גם את המצב הכלכלי במדינה ולגרור בעקבות זאת את אירופה כולה לסחרור כלכלי.

 

ברסני נפגש עם נפוליטנו חמישה ימים אחרי שקיבל ממנו את המנדט להקמת הממשלה, והודיע לו ששיחותיו עם נציגי המפלגות האחרות לא הניבו תוצאות. נפוליטנו הודיע שכעת הוא עצמו יבחן פתרונות אפשריות להתמודדות עם המצב. כבר מחר בבוקר הוא יקיים סבב התייעצויות עם ראשי המפלגות הפוליטיות של איטליה.

 

מנהיג המרכז-שמאל ברסני. מפלגת ברלוסקוני: "בזבז את הזמן" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מנהיג המרכז-שמאל ברסני. מפלגת ברלוסקוני: "בזבז את הזמן"(צילום: AFP)

 

הבחירות לפרלמנט שנערכו בחודש שעבר לא הניבו מנצח ברור - לא בסנאט ולא בבית הנבחרים. בסקרים שלפני הבחירות זכה גוש המרכז-שמאל בראשות ברסני ליתרון משמעותי, אולם עד להצבעה סגר גוש המרכז-ימין בהנהגת סילביו ברלוסקוני את הפער. בכמות אדירה של קולות זכתה "תנועת חמשת הכוכבים" בראשות בפה גרילו, תנועה אנטי-ממסדית המסרבת להיכנס לממשלה עם אחת המפלגות המסורתיות של איטליה, מה שמקשה עוד יותר להגיע למצב שבו לאחת המפלגות הגדולות יש רוב גדול מספיק כדי לשלוט בפרלמנט ולנהל את המדינה.

 

דובר המפלגה הדמוקרטית, מפלגתו של ברסני, הודיע כי ברסני לא ויתר על המנדט שניתן לו להקים את הממשלה, אולם מפלגת ה-PDL של ברלוסקוני מצדה האשימה אותו ב"בבזבוז של חודש בחיפוש עקר אחרי תמיכה". בשבועות האחרונים הועלו כמה תרחישים אפשריים בנוגע לפתרון התסבוכת הפוליטית באיטליה: בין השאר הועלתה האפשרות שנפוליטנו יבחר למנות ממשלה טכנוקרטית, עם אישים לא-פוליטיים, אולם גם ממשלה כזו תתקשה לזכות בתמיכת הפרלמנט.

 

ברלוסקוני. ההישג שלו בבחירות סיבך את המפה הפוליטית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ברלוסקוני. ההישג שלו בבחירות סיבך את המפה הפוליטית(צילום: AFP)

 

מנהיג "חמשת הכוכבים", בפה גרילו, מתעקש מצדו שניתן לקיים מצב שבו הפרלמנט ינהל את איטליה ולא ממשלה, כפי שהיה בבלגיה בשנת 2011. אפשרות נוספת היא הליכה לבחירות חדשות, אולם באיטליה חוששים שבחירות כאלה לא יפתרו

את המשבר אלא רק יעמיקו אותו, מה גם שנפוליטנו - שמסיים בקרוב את תפקידו - אינו יכול לפי החוקה לפזר את הפרלמנט בחצי השנה האחרונה לכהונתו.

 

איטליה סובלת מבעיות כלכליות משמעותיות, ולפני שנה וחצי חמקה בקושי ממשבר כלכלי גדול עוד יותר. האיחוד האירופי תובע ממנה להמשיך ברפורמות שהנהיג ראש הממשלה היוצא, מריו מונטי, ומצב שבו אין לה ממשלה מתפקדת יקשה עליה לעשות זאת. אם כלכלת איטליה תקרוס, הדבר עלול לגרום לתגובת שרשרת בגוש האירו כולו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברסני. לא ויתר על המנדט
צילום: EPA
מומלצים