שתף קטע נבחר

 

מה חייבים לאכול בבוקר כדי למנוע רעב בהמשך?

כבר ברור שאסור לדלג על ארוחת בוקר, אבל עכשיו מצאו חוקרים מאוניברסיטת מיזורי שהכללת חלבונים בארוחה מסייעת באופן ניכר למניעת רעב בהמשך היום

לאכול או לא לאכול ארוחת בוקר? אם גם אתם מסתפקים בבוקר בכוס קפה, ולא מפסיקים לנשנש בהמשך היום ולהשמין, שימו לב: חוקרים מאוניברסיטת מיזורי מצאו כי ארוחת בוקר עשירת חלבון גורמת לשובע, מסייעת לירידה במשקל ומונעת אכילה בין ארוחות. המחקר פורסם בכתב העת Obesity.

 

קיראו עוד על דיאטה ותזונה נכונה

 

ארוחה המסייעת לתהליך ההרזיה

כבר שנים ארוכות ידוע כי ארוחת בוקר חשובה ומסייעת לתפקוד היומיומי. בין היתר מאזנת הארוחה את רמות הסוכר שירדו במהלך הלילה. מחקרים אחרים הראו כי תהליך ההרזיה אפקטיבי יותר כאשר ישנה הקפדה על אכילת ארוחת הבוקר.

 

כעת ביקשו החוקרים לבדוק האם ארוחת בוקר עשירה בחלבונים משפיעה על הרעב והשובע במהלך היום. החוקרים בדקו בני נוער במשך שלושה שבועות. אלה חולקו לשלוש קבוצות: אלה שפסחו על ארוחת הבוקר, אלה שצרכו ארוחת בוקר המכילה 500 קלוריות, ואלה שאכלו ארוחת בוקר בעלת אותה כמות קלורית אך המכילה כמויות חלבון גבוהות.

 

בסוף כל שבוע השלימו הנבדקים שאלון שבחן את אכילתם במהלך השבוע. בתוך כך עברו סריקת מוח באמצעות מכשיר תהודה מגנטי פונקציונלי – fMRI. מכשיר זה מעניק תמונה מדויקת של רקמות המוח בזמן אמת, כלומר הוא מראה תהליכים ביוכימיים המתרחשים בו ומאפשר לזהות את תגובות המוח.

 

החוקרים מצאו כי אלה שאכלו ארוחת בוקר דיווחו על פחות תחושת רעב. השובע היה גדול הרבה יותר אצל בני הנוער שצרכו ארוחת בוקר עשירה בחלבון ושדיווחו על שובע גם בשעות הערב והלילה.

 

אכילת חלבונים משפיעה על פעילות המוח

סריקות המוח במכשיר ה- fMRI הראו אצל אלה שצרכו ארוחת בוקר עשירה בחלבונים, כי קיימת פעילות מוחית שונה באיזורים האחראים על השובע והרעב אצל משתתפי כל שלושת הקבוצות. ככל שעלתה כמות החלבון בארוחת הבוקר, כך גדל השינוי בפעילות המוחית בין הקבוצות.

 

"מעל 60% מבני הנוער פוסחים על ארוחת הבוקר", אמרה ראש צוות החוקרים פרופ' הת'ר ליידי מהמחלקה לתזונה ופיזיולוגיה באוניברסיטת מיזורי, "המחקר נותן הוכחה נוספת לכך שארוחת הבוקר חשובה לשליטה על התיאבון וצריכת המזון וכי ארוחת בוקר עשירה בחלבון יכולה להיות דרך פשוטה וקלה להפחתה במשקל".

 

"מחקרים לאורך השנים הראו כי ארוחה עשירה בחלבון יוצרת אפקט של שובע בטווח הקצר ובטווח הרחוק", מסבירה יעל דרור, דיאטנית קלינית וספורט, "פירוק מזון עשיר בחלבון בקיבה דורש זמן ארוך יותר בהשוואה לפחמימות, לחלבון ערך גליקמי נמוך מה שמונע עליות וירידות חדות בריכוז הגלוקוז, וגם רמות האינסולין בדם עולות פחות לאחר ארוחה עשירה בחלבון בהשוואה לפחמימות".

 

לדברי דרור, מזון עשיר בחלבון גם השפעה על הורמונים המשפיעים על תחושת השובע: "בעקבות ארוחה עשירה בחלבונים חלה ירידה בריכרוז הורמון הגרלין ועליה בהורמון ה- PYY המובילים כנראה לתחושת השובע. שילוב כל המנגנונים הללו מביא לירידה בדרישה למזון ותחושת שובע גדולה יותר לאורך היום".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה צריך לאכול בארוחת הבוקר כדי לרזות?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים