צפון קוריאה הכריזה על "מצב מלחמה" מול הדרום
סוכנות הידיעות של פיונגיאנג הודיעה כי המדינה נכנסה ל"מצב מלחמה" מול דרום קוריאה ושמעתה הסוגיות שבמחלוקת ביניהן יטופלו בהתאם: "הסתיים המצב שהיה עד כה, שהיה לא שלום ולא מלחמה". בפועל זה 60 שנה המדינות שרויות במצב מלחמה
הצהרת כוונות ברורה מצד צפון קוריאה כלפי השכנה מדרום. פיונגיאנג הודיעה היום (שבת) כי נכנסה ל"מצב מלחמה" מול דרום קוריאה, וכי מעתה כל העניינים הנוגעים לשתי המדינות "יטופלו בהתאם". כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה.
המתיחות בחצי-האי הצפון קוריאני:
חמקנים אמריקניים התאמנו בדרום קוריאה
צפון קוריאה: "מלחמה עלולה לפרוץ בכל רגע"
אלפים "מפגינים" בפיונגיאנג: "מוות לארה"ב"
צפון קוריאה: יחידות הטילים מוכנות לתקוף בכל עת
"המצב המתמשך בחצי-האי הקוריאני שהיה לא שלום ולא מלחמה, סוף-סוף הגיע לקצו", נכתב בהודעה שנמסרה על ידי הסוכנות. לפי הדיווח, ההחלטה על "המצב המלחמתי" התקבלה על ידי ממשלת צפון
קוריאה, מפלגת השלטון וארגונים נוספים.
הממשלה בדרום קוריאה פרסמה בתגובה הצהרה שבה ציינה כי האיום הנוכחי אינו חדש וכי הוא מהווה המשך להחלטתו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און להגביר את הכוננות הצבאית. גם הבית הלבן הגיב להכרזה של צפון קוריאה והבהיר כי ארצות הברית מתייחסת לכך "ברצינות רבה".
דוברת המועצה לביטחון לאומי, קייטלין היידן, ציינה כי ההכרזה הזו אינה מקדמת את הניסיונות לשמור על יציבות באזור, אך הדגישה כי זה לא נדיר לשמוע איומים מצד פיונגיאנג. היא הוסיפה שארה"ב נמצאת בקשר הדוק עם דרום קוריאה והדגישה כי בכוחה להגן על בעלות בריתה.
"אנחנו ממשיכים לנקוט צעדים נוספים נגד האיום מפיונגיאנג, שבמסגרתם אנו מגבירים את מספר מטוסי הקרב המוצבים על אדמת ארצות הברית", אמרה היידן. "בנוסף, נמשיך לעקוב אחר פעילות צפון קוריאה באמצעות מכ"ם".
מוקדם יותר אמר סגן דובר הבית הלבן, ג'וש ארנסט, כי ארצות הברית מתאמת את מהלכיה נגד צפון קוריאה גם עם רוסיה וסין, שלהוטות למצוא פתרון של שלום למצב.
אתמול פרסמה סוכנות הידיעות הרשמית של פיונגיאנג תמונה שבה מופיע תרשים שכותרתו "התוכנית האסטרטגית לתקוף את ארה"ב". בתמונה, נראה קים ג'ונג און בפגישה שקיים עם גנרלים בכירים כשברקע, כך נטען, ניתן לראות מפה המפרטת אילו אתרים בארה"ב נמצאים על הכוונת של הכוחות הצפון קוריאניים.
בתרשים מצוירים קווי ירי יוצאים מצפון קוריאה לעבר ערים מרכזיות בארצות הברית, בהן וושינגטון הבירה, לוס אנג'לס, אוסטין וכן איי הוואי. אולם לפי כמה דיווחים מערביים, התמונות ככל הנראה עברו עיבוד ממוחשב.
לא ברור עדיין כיצד מהלך זה ישפיע בפועל על המצב המתוח בחצי-האי הקוריאני שכן בין שתי המדינות ממילא מתקיים "מצב מלחמה" טכני, מאחר שהקונפליקט המזוין ביניהן בשנים 1953-1950 הסתיים בהפסקת אש ולא בהסכם שלום.
עם זאת, מומחים ציינו כי אינם מעריכים שההכרזה תוביל לפרוץ קונפליקט מזוין, אלא סביר יותר שהמהלך נועד לגרור את וושינגטון למשא ומתן להענקת סיוע שיחזק את מעמדו של קים ג'ונג און בעיני אנשיו. מוקדם יותר החודש צפון קוריאה הכריזה כי היא מבטלת את הסכם הפסקת האש על רקע העיצומים שהוטלו על המדינה במועצת הביטחון של האו"ם, ובמקביל לתרגיל המשותף של צבאות ארה"ב ודרום קוריאה.
"צפון קוריאה מבטלת את כל הסכמי אי התקיפה עם דרום קוריאה", מסרה אז
"הוועדה לאיחוד השלו של קוריאה". כמו כן, הודיעה המדינה הקומוניסטית כי ניתקה את "הטלפון האדום" לממשלת דרום קוריאה בסיאול.
אתמול גם דיווח צבא דרום קוריאה כי "פעילות מוגברת מאוד" הכוללת כלי רכב וחיילים זוהתה ביחידות הטילים לטווח בינוני ולטווח ארוך בצפון קוריאה. את הדיווח הביאה סוכנות הידיעות של דרום קוריאה, יונהאפ, ולא היה לו אישור משום מקור אחר.
Read this article in English