שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

יצא לו דאבל: המבורגר כפול

רפי אהרונוביץ' יצא לטיול בנמל תל אביב. זה נגמר בשתי חביתות שונות, קפה, קינוח, וגם ארוחת ערב אחת עם הרבה דגים ופירות ים. בבית הוא חושק, איך לא, בבשר. התוצאה: מתכון של המבורגר כפול עם טוויסט מסקרן

שתי חביתות שונות של בוקר ואחד רוקח 73 - זה פחות או יותר (אולי יותר), השלל שהצלחנו לדוג לכם בימים האחרונים. חביתה ראשונה: בית בנמל שנמצא, איך לא, בנמל ת״א. דק העץ הזה הפך כבר מזמן לחלק ממסלול ההליכה של רבים וביניהם גם עבדכם הלא כל כך נאמן.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

דק העץ הזה לא זר לרפי (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
דק העץ הזה לא זר לרפי(צילום: בני דויטש)

 

בטיולים הרגליים האלה מיד מתעוררת אצלי תחושת ה"מגיע לי", מאחר ואני יוצא לצעדה לא קטנה כך שהאזור הזה הוא אחד מהפסקות הבוקר המועדפות עלי וכן על רבים נוספים. 

 

בבית בנמל כבר אכלתי בעבר וציינתי שהיה טעים ומיוחד, מה שלא ניתן להגיד על ארוחות בוקר רבות במחוזותינו שרובן מתחרות או במחיר או בגודל המנות. הפעם הזמנתי ארוחת בוקר "קדוש". "קדוש", היא המחלבה בצפת שעושה גבינה מעולה. היא עורבבה בתוך החביתה שזה כבר שילוב קטלני. תוסיפו לזה את הלחם הפריך, עלה הגפן הממולא, המאפה המלוח, הסלטים וגם את שוט מוס השוקולד לקינוח פלוס קפה. בקיצור - היה מעולה.


 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

את החביתה השניה אכלתי בקפה "אתנחתה" ברחוב דיזנגוף. זאת הייתה הפעם הראשונה שישבתי שם ולבטח אחזור.

אכלתי חביתת יוגורט תפוחה ואפויה בתנור. זה טריק עתיק שעובד נהדר. אמנם ההכנה לוקחת כמה דקות יותר מאשר טיגון רגיל וקלאסי אבל התוצאה המתקבלת היא משהו שמזכיר פשטידה עדינה עם פיטריות, גבינות ושאר ירקות לפי הרצון טוב.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

שבעי פשטידות, חביתות וסלטים הגענו ליום שישי. החברה רוצים לצאת לאכול ועורכים משאל טלפוני קצר "מה בא לכם?" "דגים!", קפצה הגברת. "פירות ים", ביקש מר ק'. "מה שתחליט", אמרו כל השאר. רק ד' השמן התנה תנאים: "דגים זה בסדר אבל שיהיה גם משהו עם בשר שאני לא אשאר רעב". מזל שהוא לא אוכל פירות ים אחרת היה מוסיף גם אותם למשוואה.

 

התיצבנו מוקדם במסעדת "רוקח 73" וקיבלנו חדר פרטי רק לעצמנו, מה שהפך את הערב לשמח מהתחלה שכן התחושה של חדר פרטי היא שאתה מארח בבית. רק שאתה לא מבשל, לא מגיש, לא מפנה לא מנקה ולעיתים גם האוכל יותר טעים.

 

התיישבנו לפני שכולם הגיעו והתחלנו עם כמה אוייסטרים טריים בחומץ ומעט טבסקו. היה מעולה. מדהים שעד לא מזמן אם חשקת באוייסטרים טובים היית יכול להשיג אותם רק בחו"ל. 2 בקבוקי יין קוט דה רון וסיימנו את פתיחת אירועי ארוחת הערב.

 

כבר לא צריך לטוס לחו"ל. אויסטרים (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
כבר לא צריך לטוס לחו"ל. אויסטרים(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

לראשונות הזמנו סקלופס צרובים פרפקט על מחית אפונה - שילוב טעים. מנה של טבעות וראשי קאלמארי מטוגנים שהייתה פריכה והוגשה עם רוטב איולי ופלפלים קלויים. קרפצ'יו הבקר הקלאסי והלחם המעולה עם טעימות ביסק הסרטנים, שהוגשו בספלי אספרסו קטנים עזרו לד' לעבור את שלב הראשונות בשלום. הוספתי מעט פלפל שחור ושתיתי גם את של ד'. 

 

למנה עיקריות טעמתי מהכל - לוקוס שהיה מעולה, בויאווז שהוא ארוחה בפני עצמה עם טוסטים ואיולי, ג'מבו שרימפס שמוגשים על הגריל בקליפתם ולבקשתי קולפו במיוחד עבורי עוד במטבח. מעדן.

 

יאמי. פירות ים! (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
יאמי. פירות ים!(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

ד' השמן לא ויתר על אף טעימה. טעימה מהדניס, טעיהמ מהלוקוס, טעימה מהסלט (למזלי הוא לא ביקש לטעום מהשרימפס), טעימה מפילה הבקר בקיצור - לא פספס אף מנה. כמעט.  

 

שתינו קצת צחקנו הרבה והנה הגיע זמן הקינוח. אחד מאפה פריך אוורירי ועדין עם שקדים שבאמצע קרם מסקרפונה ותותים, ואחד מאפה בסגנון בראוניז עם מוס שוקולד וקרם בטעם טופי. קצת קפה לסיום וזהו. תענוג כבר אמרתי?

 

היה גם קינוח (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
היה גם קינוח(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

המבורגר ים יבשה

ההמבורגר הזה מורכב מ-2 המבורגרים. בבסיס ישנה קציצת המבורגר מבשר בקר מתובלת במעט צ'ילי מתוק פיקנטי

ועליה, קציצת המבורגר עשויה דגים ופירות ים ברוטב.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

לבשר:

700 גרם בשר טחון גס, לא רזה מדי (צוואר וקשתית יתאימו)

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

מעט פלפל שחור טחון טרי

מעט מלח

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית רוטב ווטסישטר

מעט שמן זית

 

לקציצות הדגים:

200 גרם שרימפס, קצוצים בסכין

500 גרם פילה דג קצוץ דק בסכין (רצוי שיהיה טרי אחרת יהיה קשה לקצוץ את הנתח)

1 כף נענע טריה, קצוצה

2 כפות פטרוזיליה טריה, קצוצה

מעט אגוז מוסקט מגורד

2 שיני שום, קצוצות

1 בצל גדול, קצוץ (לסחוט היטב מנוזלים)

1 פלפל שאטה, קצוץ (לפי כמה שאפשר לסבול - זיכרו שגם הבשר הוא מעט פיקנטי בגלל הצ'ילי המתוק)

2 כפות פרורי לחם

מעט חמאה

מעט שמן זית

 

רגע, יש עוד קציצה. המבורגר (צילום: ניר פרידמן ) (צילום: ניר פרידמן )
רגע, יש עוד קציצה. המבורגר(צילום: ניר פרידמן )

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבשר: מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים כולל הבצל המטוגן שהצטנן בינתיים.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות ושמים במקרר למשך מספר שעות או אפילו לכל הלילה.
  4. מכינים את קציצות הדגים: מערבבים בקערה את כל החומרים (חוץ מהחמאה והשמן!). יוצרים מהתערובת קציצות ושמים במקרר למשך שעה. במידה והתערובת רכה מדי ניתן להוסיף מעט פרורי לחם.
  5. מכינים את ההמבורגרים: מחממים 2 מחבתות אחת עם פסים ואחת חלקה, רצוי עם ציפוי קרמי למשל.
  6. מטגנים את קציצות הבקר על מחבת הפסים למשך מספר דקות מכל צד.
  7. במקביל במחבת החלקה יוצקים שמן זית ומעט חמאה ומטגנים את קציצות הדגים בעדינות. מוצאים ושמים על חצי לחמניה קציצת בקר ומעליה קציצת דג. יוצקים למחבת שבה טוגנו קציצות הדגים כ-1/2 חבילת חמאה ובוחשים עם כף עץ מספר דקות.
  8. יוצקים מעט חמאה מומסת על כל מנה.

 

  • טיפ: מומלץ להגיש עם פרוסות עגבניה טריה ובצל סגול פרוס. ניתן גם להחליף את החמאה המומסת במיונז איולי שום ופפריקה מתוקה.

 

 לאתר של רפי אהרונוביץ ' מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר .

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המבורגר של מר בשר
צילום: ירון ברנר
מומלצים