שתף קטע נבחר

 
צילום: ראובן שוורץ

מה נשתנה הלילה הזה / טור

לפני פחות משנה חלק מבעלי הקבוצות זעקו בכנס מינהלת הליגה שמקפחים את הכדורסלנים הישראלים, עכשיו הם חושבים בדיוק הפוך. מליניאק ברביעי

כולם מדברים מאינטרס. השחקנים רוצים לשחק יותר דקות ולהרוויח כסף. בעלי הקבוצות רוצים להסתובב במגרשים כמו טווסים. לי אין אינטרס. אם ישחקו שני זרים או שישה – לי לא יצא מזה ג'וב ולא שקל שחוק. הייתי ממקימי ליגת הקט־סל, ניהלתי ליגת קיץ כחול־לבן במשך עשר שנים, אימנתי קבוצות ונבחרות. אני פטור מהוכחת ניקיון כפיי. אני חד משמעית לצד השחקנים.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

לפני שאתם קונים את זעקות בעלי הקבוצות הנגזלים, כדאי שתקראו מה הם אמרו רק לפני פחות משנה, בכנס מינהלת הליגה שהתקיים ב־4 במאי 2012:

  

צפו בישיבת דירקטוריון מנהלת הליגה    (צילום: עוז מועלם)

צפו בישיבת דירקטוריון מנהלת הליגה    (צילום: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לני רקאנטי, הבעלים של בני־הרצליה: "מי שצריך לתת את הטון הם הישראלים. אף אחד לא זוכר איך קוראים לזרים האלה שמתחלפים. צריך יותר ישראלים במגרש". דני פרנקו: "עבדתי במכבי ר"ג כעוזר של מאמן סרבי שאמר לי: 'את הזרים אתם מטפחים, ואת הילדים שלכם הורגים'". יהוא אורלנד: "אנחנו מוכרים לילדים חלום שהם לא יגיעו אליו". אותו אורלנד שבר השבוע את שביתת השחקנים. קשה לשפוט שחקן שצריך לפרנס משפחה, אבל מה בנוגע לשחקנים נוספים שרוצים לפרנס משפחה?

 

מינהלת הליגה לכדורסל התחפשה להנהלת תיאטרון. איזה ספינים, אלו יללות. שמעון מזרחי וחיים אוחיון התחננו בפני דורון הרציקוביץ', שלא יסגור את הפועל אילת. אכן תמונות קשות, אלא שאותו הרציקוביץ' שדורש לא פחות מחמישה זרים אמר לפני פחות משנה: "לא צריכים להיות יותר מארבעה זרים. אני בעד החוק הרוסי. יש לנו בעיה של ישראלים מבחינת כמות ושכר, אבל זאת הזדמנות להעלות ישראלים מהליגה הלאומית ולתת להם צ'אנס. אני בעד שני ישראלים על המגרש, ארבעה זרים בטופס ולא יותר מזה". דוקטור דורון ומיסטר הרציקוביץ'.

 

הרציקוביץ' (שמאל). לפני שנה חשב אחרת  (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
הרציקוביץ' (שמאל). לפני שנה חשב אחרת (צילום: יאיר שגיא)

 

ומי אמר לפני 10 חודשים: "שלושה זרים מספיקים לליגה. יש בעיה בנבחרות ואנחנו לא מספיק אמיצים לתת לשחקן בן 18 לשחק". חיים אוחיון, הבעלים של גלבוע/גליל.

 

הכל דיבורים

אוחיון, המנכ"ל עמית גל ועודד קטש, מובילים את הקמפיין נגד השחקן הישראלי. תודה למתן קפלן שכתב לי בחג: לצערו של עודד קטש, לאינטרנט יש זיכרון ארוך. שים לב מה אומר קטש בראיון מ־19.10.04, מיד לאחר שהתמנה למאמן הגליל: "נבחרת העתודה הגיעה למקום השני באירופה, פתאום מביאים איזה בוסמן, שעם כל הכבוד לא אמור להיות במגרש, והישראלים נעלמים. המהלך שלי נועד לחזק את מעמד השחקן הישראלי. יש כאן תסכול גדול של שנים, החל ממוסר תשלומים ועד דקות משחק. אני מתכנן להקים מסלול לטיפוח צעירים גם על חשבון הקבוצה הבוגרת". נשמע ממש כמו ניר אלון.

 

 

יש את קטש השחקן, שבגיל 18 לא הסכים לחמם ספסל במכבי ת"א, איים בהסגר, ונדד למכבי ר"ג ולגליל בשביל לקבל דקות משחק. ויש קטש המאמן, שטוען שדקות משחק לא מקדמות שחקנים. מוזר שהגישה החדשנית לא תפסה עדיין בעולם, ושחקנים נודניקים מתעקשים משום מה לשחק. אימונים באמת מקדמים, אבל אצל מאמנים שקמים לאימוני בוקר.

 

קטש. ממובילי הקמפיין נגד הישראלים  (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קטש. ממובילי הקמפיין נגד הישראלים (צילום: ראובן שוורץ)

 

קטש כועס על השחקנים שמשביתים את הליגה באמצע תקופת החוזה. אבל קטש עצמו ניהל משא ומתן עם הפועל ירושלים, כאשר היה תחת חוזה בגליל. עמית גל וחיים אוחיון, שרותחים היום על השחקנים, קיבלו אז את צעדו של קטש בסבבה. ירצה, יישאר. לא ירצה, ילך.

 

מותר לכעוס, אבל יש גבול. עמית גל הישווה את היחס שמקבלים השחקנים הזרים ל"אפליית היהודים בתקופות אפלות". בליגה שלנו משחקים יותר זרים מישראלים, הזרים פטורים ממס והישראלים משלמים מס מלא. ממש אפליה. כמה חבל שסבא שלי לא היה יותר גבוה, אולי היו מקבלים אותו לנבחרת אושוויץ. גל טוען שגלבוע משחקים בליגה הבלקנית, כדי לתת דקות משחק לישראלים. אחר כך הוא דורש עוד זרים כדי לשחק באירופה. מה הוא חושב, שכולם מטומטמים?

 

מנהלת הליגה בישיבה  (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מנהלת הליגה בישיבה (צילום: עוז מועלם)

 

כבר שבועיים בעלי הקבוצות עם אותה הצעה: חמישה זרים ושני ישראלים במגרש. רק האיומים משתנים: אם לא יהיו מספיק זרים, נחזור לשיטפון מתאזרחים. למה שיהיה שיטפון מתאזרחים? מה רע במתאזרחים? למיטב הבנתי דייויד בלאט, סטיב קפלן, שלכטר, לו סילבר, טל ברודי, עשו רק טוב. מי שליכלך היו בעלי הקבוצות, שזייפו חתונות פיקטיביות ומסמכים כדי לאזרח שחקנים זרים. בזה הם מאיימים עכשיו, שהם יזייפו? בשביל זה יש משטרה.

 

ועוד הברקה ממדרשת אוחיון: שביתת השחקנים היא פיגוע! בקרוב חיסול ממוקד של איסמעיל נאור וחאלד קוז'יקרו. הפיגוע הוא אוחיון בעצמו, ועדיף שיפנים שהכדורסל היה לפניו וימשיך אחריו. מי היה שומע על "בעלי הקבוצות" אם לא היו להם קבוצות?

 

אוחיון. טען ששביתת השחקנים היא פיגוע  (צילום: יועד כהן) (צילום: יועד כהן)
אוחיון. טען ששביתת השחקנים היא פיגוע (צילום: יועד כהן)

 

חיים אוחיון החתים את קטש לפני תשע שנים. עודד לא אימן קודם ולא הייתה לו תעודת מאמן, ואני ניהלתי מלחמת חורמה בחלטורה. זה היה לפני שקטש למד במכבי ת"א ובירושלים שאין קיצורי דרך. אוחיון פנה לבית המשפט, וטען שאם לא יאשרו לקטש לאמן, מאות ילדים יפסיקו לשחק כדורסל בגליל. הסוף ידוע: עתיד ילדי הגליל לא הפריע לאוחיון לקחת את קטש ולנדוד לגן נר. קטש עזב את גלבוע אחרי עונת אליפות! והלך לירושלים. האולם בגן נר כמעט ריק, ובכפר בלום משחקת קבוצה ישראלית והאולם מלא.

 

הבעלים התבלבלו

אוחיון, הרציקוביץ' ורבים שמקדישים מזמנם לכדורסל, הם אנשים חיוביים שפשוט התבלבלו. הכדורסל קיים בשביל השחקנים והאוהדים. בעלי הקבוצות קיימים כדי לשרת אותם, ולא להפך. הם לא שילמו אגורה עבור הזיכיון, מקבלים מיליונים מהטוטו, ממפעל הפיס, ממינהלת הליגה ומהרשויות המקומיות, ומאיימים בסגירה. כשמועצת גליל עליון סגרה את התמיכה, אוחיון עבר לגלבוע. מאותה סיבה הרציקוביץ' עבר מגני־תקווה לאילת. זה נותן מושג על התמיכה הציבורית בקבוצות הכדורסל.

 

ישיבת ארגון השחקנים. יש טיימינג טוב לשביתה? (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ישיבת ארגון השחקנים. יש טיימינג טוב לשביתה?(צילום: עוז מועלם)

 

בדרך כלל בעלת הקבוצה היא חברה בע"מ, מס הכנסה שותף בכ־50 אחוז בהוצאות ובהפסדים, המדינה מממנת לשחקנים הזרים חלק מהמס, ולא דיברנו על התועלת לעסקים שרוב בעלי הקבוצות מפיקים מהפרסום. אל תתרגשו מאיומי הסגירה. ילך אוחיון, יבוא מישהו אחר.

 

כל הוויכוח הוא על זר אחד (החמישי), שינוח ממשחק ליגה אחד בחודש. זה מה שפוגע בהופעה באירופה? חצי מהקבוצות בכלל לא משחקות באירופה, והליגה הפכה למחנה אימון לקראת אירופה. בספרד, מדינה מפגרת, הליגה קודמת ליורוליג. קאחה לבוראל נאלצה לשחק במאיורקה יומיים לפני המשחק נגד מכבי ת"א והגיעה לישראל ביום המשחק. אצלנו מינהלת הליגה הזיזה למכבי ת"א משחקים, כדי שתשחק באדריאטית!

 

למרות שרוב אולמות הכדורסל קטנים הם חצי ריקים – כולל מלחה – השבט אמר את דברו אבל בעלי הבית לא קלטו את המסר. בליגת העל בכדורגל שבעה ישראלים בהרכב, למרות ש־30 הבכירים משחקים באירופה. אין שוער מחליף לדודו אוואט? אבי לוזון מציע שלא ישחקו שוערים זרים בליגה. בכדורסל עוזר מאמן הנבחרת מוביל את הקמפיין נגד השחקנים.

 

קופל ומזרחי במנהלת הליגה. יש להם פתרונות?   (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
קופל ומזרחי במנהלת הליגה. יש להם פתרונות? (צילום: עוז מועלם)

 

רק קידום של 20־30 שחקנים ישראלים נוספים יפתור את כל הבעיות. בטח לא תוספת של עוד 12 זרים. זה גם יגדיל את היצע השחקנים ויוריד משכורות. לגבי עיתוי השביתה, אני מסכים שהוא גרוע. השחקנים היו חייבים להשבית את הליגה כמה ימים לפני פתיחתה, כשהמינהלת ברוב חוצפתה, בניגוד לסיכומים עם השחקנים ובלי להתייעץ איתם, "גנבה" זר שישי בישיבה האחרונה של אבנר קופל כיו"ר. איך אפשר להאמין לאנשים האלה?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר אלון
צילום: אורן אהרוני
מומלצים