רעבים במלון? בת"א תשלמו 17 דולר על סנדוויץ'
מחירי המיני־בר והפינוקים במלונות בארץ גבוהים יותר מבאמסטרדם או בברצלונה. אבל בשטקוהולם יקחו מכם כמעט 30 דולר לכריך. אז איפה אנחנו נמצאים? רמז: לא בסוף
לפני כשבוע פירסם מגזין תיירות אינטרנטי כתבה בנושא שירות החדרים בבתי המלון ברחבי העולם, ולא התבייש לכנות את המשתמשים בהם "פראיירים."
בכתבה, שפורסמה באתר HotelChatter מבית קונדה נאסט טראוולר, נכתב שאנשים מזמינים אוכל לחדר, מוציאים פריטים מהמיני בר בלי הכרה, לא שמים לב שבמחיר של מסירת חולצה לניקוי יבש אפשר לקנות חולצה חדשה - ואת התקף הלב מקבלים כשהם סוגרים את החשבון.
עוד על מלונות וישראל בערוץ התיירות:
- מלונות 5 כוכבים: מעכשיו גם בישראל
- הרבנות למלונות: אין להגיש תאנים; חשש לחרקים
- בתי המלון, מאחוריכם: ההוסטלים תופסים תאוצה
הכתבה הסתמכה על האינדקס החדש של "טריפ אדווייזר." אתר התיירות הפופולרי גיבש רשימה ארוכה של כ-50 ערים בעולם והמחירים הממוצעים של רכישת פריטים במלונות בולטים בהן, מהמיני בר או באמצעות שירות החדרים.
הטבלה ההשוואתית כללה מחירים של שישה פינוקים - פחית של שתייה מוגזת, כריך "קלאב," בקבוק מים מינרליים, בקבוקון וודקה (בגודל "שוט," מנה אחת,( נשנוש מלוח (שקית בוטנים,( וגם מסירה של חולצה אחת לניקוי יבש.
בכל עיר נבדקו שלושה עד חמישה מקומות מבין המלונות הטובים, תוך התייחסות לגודל הסטנדרטי של המוצרים בבתי המלון. בדירוג שסיפק, האתר מציין בכל הערים את המחיר של כל אחד מהפריטים בנפרד, וגם את המחיר של החבילה כולה.
תל־אביב לא נמצאת אמנם בטבלה הארוכה של טריפ אדווייזר, אבל לאחר שזכתה, גם באתר הזה, בשורה של פרסים - על חופי הים שלה, מקומות הבילוי והתרבות, והסברת הפנים לקהילה הגאה (העיר הוכתרה כ"ממלכה הוורודה-– (" עשינו את הבדיקה הזו בעצמנו.
מקום טוב באמצע
לשם כך הלכנו אתמול לחמישה בתי מלון על חוף תל־אביב, עלינו לאחת הקומות, וביקשנו מהמנקות את תפריטי שירות החדרים והמיני בר. שאלנו גם מה אומרים האורחים על מחירי המוצרים במיני בר, וחלקן ענו שלא פעם הן מוצאות בתוכו בקבוקים מלאים מים עם מכסה לא אטום - "ותבינו מזה מה שאתם רוצים."
לשאלה זהה לגבי מחירי הכביסה, ענתה לנו אחת מהן: "מי שחייב משלם, אבל אני רואה המון אורחים, בהם גם אנשי עסקים, שתולים כביסה בחדר האמבטיה."
אחרי תרגום של המחירים לדולרים, גילינו שחבילת השירות שנבדקה מציבה את תל־אביב במקום טוב באמצע הטבלה. חבילת השירותים הזו אמנם עולה בה הרבה יותר מהחבילה הממוצעת בעיר שנמצאה הזולה ביותר בטריפ אדווייזר - 51 דולר, לעומת פחות מ־20 דולר בקייפטאון, דרום אפריקה - אבל הרבה פחות מהחבילה במוסקווה, שנמצאה, שלא במפתיע, היקרה ביותר בבדיקה, לא פחות מ־83 דולר.
החבילה התל־אביבית הייתה יקרה יותר מחבילות בערים רבות נוספות, בהן ברצלונה, אמסטרדם, וינה, רומא, בודפשט, ליסבון, איסטנבול, אתונה, בנגקוק וסיאול, אך זולה מאלו של ניו־ יורק, לונדון, טורונטו, מינכן, הונג קונג, פריז, וקופנהגן, שלא מכבר החלו לפעול אליה טיסות סדירות מישראל.
עדיף לצאת מהחדר - כמה עולים פינוקים במלון (בדולרים)
ניקוי יבש
2.84 ד' בשארם א-שייח'
11 ד' בתל-אביב
17.70 ד' במוסקווה
פחית שתייה
1.87 ד' בקייפטאון
4 ד' בתל-אביב
7.93 ד' באוסלו
וודקה
3.18 ד' בקייפטאון
9.5 ד' בתל-אביב
18.07 ד' בשטוקהולם
בוטנים
2.62 ד' בפוארטו ויירטה
6 ד' בתל-אביב
12.46 ד' במוסקווה
כריך
5.52 ד' בסופיה
16.5 ד' בתל-אביב
29.19 ד' בציריך
בקבוק מים
1.25 ד' באיסטנבול*
4 ד' בתל-אביב
8.18 ד' באוסלו
* בהונג קונג ובקואלה לומפור, בירת מלזיה - חינם