יש לו קייס: נרתיק מטעין לאייפון 5
בעולם שבו עיצוב מקבל עדיפות על פונקציונליות, אנחנו נשארים עם טלפונים יפיפיים שלא מסוגלים לפעול יום שלם. לשם כך יצרה חברת מופי את ה-Juice Pack - קייס לאייפון 5 המכיל סוללה חזקה, שדרכו ניתן לטעון את המכשיר. בדקנו
אדום. הקו עומד להיגמר. המצב קשה. כל בעל סמארטפון מכיר את ההרגשה הזו - הסוללה נגמרה וזה סוף חיי המכשיר לזמן הקרוב. אז נכון, הסמארטפונים מהירים, חזקים ובעלי יכולות חישוב שלא יביישו מחשבים שולחניים. עם זאת ישנו תחום אחד שבו השוק הסלולרי לא התקדם במיוחד וזה תחום האנרגיה. לאלו שנזכרים בערגה בנוקיה שלהם שפגשה את המטען פעמיים בשבוע, כדאי להזכר שההישג המרשים ביותר שלו היה סנייק. מנגד, האייפון 5 - מכונה מופלאה, עד שאתה נתקע איתה עם 12 אחוז סוללה בצד הכביש. בחברת הגרירה, מצידם שמו אותך על המתנה עם תקליט.
בדיוק למקרים שכאלה, וברור שגם לחיי היום יום הקדחתניים שלנו, נוצר ה-Mophie Juice Pack Helium - נרתיק מגן לאייפון 5 הכולל בתוכו סוללת ליתיום נטענת שמסוגלת לספק עד 6 שעות עבודה נוספות לאייפון הצמא.
עיצוב ומשקל
הקייס בנוי מפלסטיק איכותי ונעים למגע (מסוג ABS). הוא מעוגל למדי ומנפח את המכשיר לעובי של 1.49 ס"מ - קצת יותר עבה מהאייפון הראשון שהוצג
ב-2007. בחלקו העליון ובצד שמאל ישנם שקעים יעודיים לגישה נוחה אל הכפתורים וכדי לא להפריע למצלמה ולפלאש. בחלקו התחתון ישנו חיבור Micro USB המבטל את הצורך בכבל Lightning החדש. משמאלו ישנו חריץ שבו הכבל של האוזניות עובר ומעליו תעלות שמע מובנות שמגבירות את העוצמה של הרמקול המובנה. בחלקו האחורי של הקייס ישנו כפתור וארבע נורות לד לבנות, בלחיצה על הכפתור מתקבל מצב הסוללה של הקייס. ליד הנורות ישנו כפתור הבורר בין מצב המתנה לטעינה.
חריץ האוזניות צר למדי ובגלל עומק הקייס בחלק זה, לא ניתן לחבר את האוזניות המקוריות של האייפון, מפני שהתקע לא מספיק ארוך. לשם כך מופי הוסיפו מתאם אוזניה. הקייס לבדו שוקל 70 גרם, אם נוסיף את זה ל-112 גרם ששוקל האייפון 5, נגיע למשקל של 182 גרם, טיפה פחות מהלומיה 920. תוספת הרוחב והמשקל אמנם הופכת את האייפון הדקיק והקליל, למכשיר כבד וגדול, אך לראשונה - למכשיר שאפשר להשתמש בו כל היום ולהשאר עם סוללה מלאה.
מה עושים עם זה
הסוד הוא סוללת ליתיום פולימר בעלת הספק של 1,500 מיליאמפר שאמורה להוסיף עוד עד כשש שעות שיחה בדור 3. הסוללה המובנית בתוך האייפון גם היא כ-1,440 מיליאמפר, כך שמדובר בהכפלה של זמן הסוללה. הקייס לא עוקף את מנגנון הסוללה הפנימית אלא משמש כמטען לכל דבר, וזו האמירה הגדולה בלהסתובב עם קייס שכזה: גם אם שכחתם לטעון את האייפון בלילה, הטלפון לבוש במטען נייד.
זמן הוא מושג יחסי
החברה מציינת שהסוללה המובנית תוסיף עד 6 שעות נוספות של פעולה לטלפון, אך כל זה בהתאם לשימוש. אם תפעילו תוכנת ניווט המשתמשת באנטנת ה-GPS ובבלוטות' בו זמנית, צריכת הסוללה תהייה גבוהה משמעותית וכל הקייס יתחמם למדי. מבדיקה שלנו, אחרי שעה של שימוש במצב זה, ניצלנו כ-50 אחוז מהסוללה שבנרתיק. הסוללה שבמכשיר לעומת זאת, נשארה בין 90 ל-100.
יש לזכור כי הקייס לא טוען כל הזמן את הסוללה - ישנו כפתור ייעודי מאחור, שבורר מתי הטעינה תתבצע בפועל. במידה ואתם רחוקים משקע חשמל ותרצו להשתמש ביישומים כבדים, עדיף לתת לסוללה חיזוק באמצעות הקייס. במידה והסוללה מלאה לגמרי, הקייס ימשיך לטעון וישמור עליה במצב זה על חשבונו - גם אם אין צורך והסוללה שלו תגמר. לכן במצב כזה, עדיף לכבות את הקייס.
אז כדאי?
השאלה היא של עיצוב מול פרקטיות. שהרי לקחת מכשיר כל כך דק ולהפוך אותו לבלטה קצת הורס את הפואנטה. עם זאת הקייס מספק עוד שעות של עבודה ואפשר לומר, שגם קצת שקט נפשי במקרים שבהם אתם ממש חייבים שהטלפון ימשיך לעבוד - זאת משימה שהמכשיר הזה עושה בהצלחה.
מחירו של המכשיר 349 שקל וניתן להשיג אותו ברשת באג. בחו"ל מחירו 80 דולר, ואם נוסיף מסים ומשלוח, נקבל פחות או יותר את אותו מחיר.