שתף קטע נבחר

 

נמרים אסיאתיים וקולקס - היתושים כבר כאן

המומחים מרגיעים מפני סכנה שטמונה בעקיצות היתושים המקומיים, ומציעים כמה דרכים להיפטר מהמטרד. הפתרון טמון בין השאר במאגרי המים בחצר ביתכם

הקיץ מתקרב ואיתו גם היתושים. ברחבי המרכז מדווחים תושבים רבים על מכת יתושים שמטרידה את מנוחתם. מה עושות העיריות בנושא? האם זה מסוכן? ואלו סוגי יתושים מכבדים בנוכחותם את ארץ הקודש? 

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

פלסטינים ביד ושם: "להבין את הפחדים שלכם"

החור השחור: הצצה לבולען שבלע אדם בפלורידה

 

חן, 33, מתגורר בנווה שאנן בתל אביב, סיפר על יתושים רבים בשכונה בעת האחרונה. "הם עפים בחבורות, ויש כאלו גן בחצר הבית". הוא דורש שהעירייה תבצע פעולות הדברה ו"מצפה שירססו גם בחצרות הבתים. הרי לזבובים וליתושים אין גבולות של בתים וחצרות, הם נעים מבית לבית". גם ברמת גן דיווחו על יתושים, למשל בפארק הלאומי בעיר.

 

(אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)
 

 

הפרופסור לאנטומולוגיה (חקר חרקים) בועז יובל, מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית הסביר עם מי יש לנו עסק: "יש בעולם אלפי מינים שונים של יתושים, שכולם מוצצים דם של חיות ובני אדם. המסוכנים הם יתושי 'אנופלס' שמעבירים מלריה, אבל כאן המחלה הודברה בשנות ה-50. בישראל היתושים מעבירים מחלות ויראליות כמו קדחת הנילוס המערבי, אך אלו לא יוצרים בעיות בריאות מהחמורות. יש גם יתושי נמר אסיאתי מסוג אאדס, שמסוגלים להעביר מחלות מסוכנות, אך המחלות הללו אינן בארץ כרגע".

 

לדבריו, "בשנים האחרונות יש תחושה שהיתושים תוקפים גם ביום. אלו הם הנמרים האסיאתיים שמהווים בעיקר מטרד. הם מתרבים במאגרי מים מתוקים. בטמפרטורות נמוכות היתושים באפס פעילות או בתרדמת, אבל כשמתחמם הם מתעוררים. יתושי האאדס יכולים להתרבות במאגרי מים קטנים כמו תחתיות עציצים או כלי קיבול קטנים, לכן מומלץ לחסל מקורות כאלו בחצרות הבתים. בלילות מי שמטריד אותנו אלו יתושי הקולקס הוותיקים".

 

תפקידו של המדביר

ד"ר פיני הלפרין, מנהל המיון בבית החולים איכילוב נדרש לסוגייה: "יש מדינות בעולם שבהן יתושים מעבירים מחלות מסוכנות, אבל לשמחתנו בארץ אין כמעט סכנה ממשית מעקיצות שלהם". לדבריו, כרגע אין תסמינים של קדחת הנילוס המערבי בתל אביב, וגם יתוש הנמר האסיאתי שעקיצתו כואבת ומותירה סימן לזמן ממושך יותר, אינו מסוכן. "הפתרון נגד היתושים הוא להרוג אותם, אבל זה כמובן תפקידו של המדביר. גם אלרגיה לעקיצות יתוש היא דבר נדיר שמי שסובל ממנה בוודאי יודע זאת מגיל צעיר. זה לא כמו עקיצת דבורה, שמי שנעקץ לראשונה בגיל 40 עלול לגלות שהוא אלרגי. אנחנו חיים בישראל ונעקצים כל חיינו יותר או פחות".

 

מה לגבי תכשירי מיגון? "מומלץ להשתמש בשכל ובכמות הנכונה. בחצר הבית או בטיול אפשר להימרח, אבל להיזהר מלהעביר את התכשירים לעיניים. אם מקפידים על ההוראות, אין בעיה", אמר הלפרין.

 

במשרד להגנת הסביבה טוענים שלא קיבלו כל תלונה על פעילות חריגה של יתושים באזור המרכז.

 

מעיריית תל אביב-יפו נמסר כי יחידת ההדברה העירונית עוסקת כל השנה בהדברה מונעת, הן באופן יזום והן כמענה לקריאות תושבים. "היחידה, מאתרת וממפה מוקדים פוטנציאלים לדגירת יתושים ואז מתחילה במלאכת ההדברה. מבחינה חוקית, העירייה לא יכולה לפעול להדברה בשטחים פרטיים ולכן נדרש שיתוף פעולה מצד התושבים המתבקשים לייבש מקורות מים עומדים בקרבת אזור מגוריהם עם גילויים, על מנת למנוע דגירת יתושים", נמסר. העירייה אף מפרסמת בעיתונים ובאתר האינטרנט העירוני הנחיות לתושבים בנושא. "לשם קריאה ליחידת ההדברה, יש לפנות למוקד השירות 106". 

 

מעיריית רמת גן נמסר בתגובה: "כדי להתמודד עם התופעה אנו מפעילים בעלי מקצוע ומומחים לתחום. מופעל מנטר מקצועי לאיתור מקורות מפגעי יתושים, ובמידה שמתגלה מפגע מיד מופעל קבלן הדברה למניעת התפתחות היתושים. באתרי הבניה מתבצע שיתוף פעולה עם אגף ההנדסה למניעת תופעת מים עומדים ומפגעי יתושים. אנו נמצאים בתהליך לפרסום מידע לציבור כדי לזכות בשיתוף פעולה בהתמודדות עם תופעת מפגעי היתושים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורדניים במיוחד (ארכיון)
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים