קריית שמונה לאוצר: אל תבטלו את הטבות המס
ראש העיר הצפונית טוען שהכוונה לבטל את הטבות המס ליישובי הפריפריה עלולה להחריב את המקום, ומציע לשר החדש להשקיע ביצירת מקומות עבודה באזור, כדי למשוך תושבים לצפון
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
יוזמת מענקי הפריפריה של שר השיכון נכשלה
יעלון בגולן: "אם הלחימה בסוריה תפגע בנו - נגיב"
יחד עם קריית שמונה נהנים מהטבות המס עוד כ-180 יישובי ספר בארץ, ובהם עיירות פיתוח ויישובי קו העימות. למשל, יישובי קו העימות הצפוני מנהריה ועד קריית שמונה (פחות מ-9 קילומטר מהגבול), אופקים, ערוער, תל שבע, רמת הנגב, מצפה רמון, עוטף עזה, דימונה וירוחם . שיעורי הטבות המס נעים בין 24-12 אחוזים למשכורת החודשית, ועל הזכאי להטבה להתגורר לפחות 12 חודשים רצופים באחד היישובים הללו.
ראש העיר מלכה טען כי הטבות המס הכרחיות לשמירה על רמה סוציו-אקונומית סבירה באזור. "ההטבות הן הגורם המרכזי להשארתן של אוכלוסיות חזקות בעיר, המהוות שלד כלכלי חברתי הכרחי לפיתוחה של קריית שמונה. בלעדיהן, תעזוב האוכלוסייה החזקה של העיר, ותותיר אותה מזדקנת ונדכאת. היא תהפוך לעיר רווחה".
במספרים מסתכם פחות או יותר מצבה הסוציו-אקונומי של העיר כך: מקום 5 מתוך 10 בדירוג הלמ"ס, 5 אחוזי אבטלה, קצב גידול שלילי של 1.5 אחוז באוכלוסיה, 5,568 שקל השכר הממוצע של שכיר בעיר, 44.3 אחוזים מהשכירים מרוויחים עד שכר המינימום.
"כל שרי האוצר וראשי הממשלה בעבר הבינו את חשיבות הטבות המס לקריית שמונה", אמר מלכה, המתגורר בעיר כ-40 שנה. "עיקר מאמצי האוצר צריכים להיות מופנים ליצירת אלפי מקורות תעסוקה אקדמאים שיביאו להגירה מן המרכז צפונה. וכשקריית שמונה תהיה מספיק חזקה, נוכל אז לוותר ברצון על כל סיוע ממשלתי שנועד לצמצם את הפערים העמוקים שקיימים בין מרכז הארץ לפריפריה".