העלות של דאלאס: 1,000 שקל לשעה
המנטור של איגוד השופטים מקבל כ־6,000 יורו לביקור. היו"ר בן־ציון סלמן: "הוא שווה כל שקל. ומאז תחילת העבודה איתו התקדמנו בצורה מובהקת"
המנטור הסקוטי של איגוד השופטים, יו דאלאס, יגיע בסוף השבוע לארץ כדי לעקוב מקרוב אחרי הביצועים של השופטים במאני־טיים של העונה, ויצפה בין השאר בדרבי התל־אביבי, בו מועמד לשפוט לירן ליאני. באיגוד מאוד מרוצים מהשידוך עם דאלאס, שמשמש כחבר ועדת השיבוצים באופ"א ולכן יכול לקדם את השופטים הישראלים מבפנים.
עוד ב-ynet ספורט:
- בלגאן בליברטדורס - שוטרים שלפו נשק
- ריאל מדריד עשתה סוף למסע של גלאטסראיי בצ'מפיונס
- תחזיקו חזק: לאנס ארמסטרונג חוזר להתחרות
- כרמלו והניקס שולחים מסר לקראת הפלייאוף
עם זאת, מסתבר שההעסקה של דאלאס אינה זולה בכלל, ועלות השכר שלו מגיעה לכמעט 1,000 שקל לשעה. שכר הבסיס של דאלאס לכל ביקור עומד על כ־6,000 יורו, ובתוספת לטיסות, לינה וארוחות הסכום מגיע ל־10,000 יורו לביקור. מכיוון שכל ביקור הוא בערך 48 שעות, יוצא שהשכר של דאלאס לשעה מגיע בחישוב גס לכ־1,000 שקל.
דאלאס מגיע לישראל 6־7 פעמים בשנה, כך שעלותו השנתית היא יותר מ־300 אלף שקל. לשם השוואה, עלותו השנתית של שופט ישראלי בכיר היא כ־100 אלף שקל, כך שדאלאס עולה כמו שלושה שופטים ביחד.
עם זאת, חשוב לציין כי איגוד השופטים מקבל מאופ"א הקצבה שנתית של כמיליון שקל בזכות השתתפותו בתוכנית הפיתוח של ההתאחדות האירופית, ובאיגוד בחרו להשתמש בחלק מהכסף כדי לממן את העבודה של דאלאס, כך שבפועל העלות היקרה של דאלאס לא נופלת כולה על קופת האיגוד.
ההתאחדות האוקראינית, למשל, משלמת כמיליון שקל לשנה לאיטלקי פייר לואיג'י קולינה על תפקיד דומה, כך שמדובר בדבר נהוג אצל מדינות בסטטוס של ישראל. יו"ר האיגוד, בן־ציון סלמן, אמר בתגובה: "זה נכון שדאלאס יקר, אבל הוא שווה כל שקל. הוא דואג לנו ולשופטים שלנו באופ"א, ומאז תחילת העבודה איתו התקדמנו בצורה מובהקת. יש לנו שישה שופטים בינלאומיים, שמקבלים משחקים אטרקטיביים במפעלים האירופיים, וכל האיגוד מתנהל במקצוענות הרבה יותר גדולה. כך שמבחינתנו ההעסקה של דאלאס היא השקעה חשובה לטווח ארוך".