עוד התגרות: צפון קוריאה הגבירה ייצור ארטילריה
הטלוויזיה הממלכתית של המדינה פרסמה סרטון מתריס של הרודן בו הוא קורא "להיערך למתקפת מנע מהירה". קים ג'ונג און מבטיח להשמיד "אתרי מפתח" ומשרדי ממשלה של מדינות אויב. בדרום קוריאה דווח כי לפי שעה המשלחות הזרות לא עוזבות את השגרירויות בפיונגיאנג למרות איומי המלחמה
מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, לא נסוג מאיומי המלחמה ולאחרונה הורה להגביר את קצב ייצור הארטילריה לצבאו. השלטון בפיונגיאנג שידר היום (שבת) סרטון של המנהיג, במה שמסתמן כצעד התגרות נוסף כלפי המערב, שבו הוא אומר: "בפרוץ המלחמה, עלינו להשמיד אתרי מפתח של אויבנו ומוסדות ממשלתיים במתקפה מהירה ופתאומית".
בדרך לעימות? הדיווחים האחרונים על המשבר הקוריאני:
-
"ארה"ב מזהה שינוי במדיניות סין כלפי פיונגיאנג"
- צפון קוריאה הכריזה על "מצב מלחמה" מול הדרום
- לקראת ירי: צפון קוריאה הטעינה משגרים בטילים
סוכנות הידיעות של דרום קוריאה, יונהאפ, דיווחה כי הטלוויזיה הרשמית של צפון קוריאה שידרה סרטון דוקומנטרי בו הוצגה פגישה של קים עם אנשי התעשייה הצבאית במדינתו שנערכה לפני כשלושה שבועות, ב-17 במרס. מנהיג המדינה הטוטליטארית אמר לעובדי התעשייה כי עליהם מוטלת האחריות לספק ארטילריה ופגזים איכותיים, "במטרה להבטיח מתקפת מנע מהירה על אויבנו".
המתיחות בחצי האי הקוריאני הגיעה השבוע לשיאים חדשים תחת שלטונו הטרי של קים ג'ונג און שקרא תיגר על צבא ארצות-הברית. צבאו הודיע לפני יומיים כי קיבל אור ירוק לתקיפת ארצות הברית, ובכלל זאת לאפשרות של תקיפתה בנשק גרעיני. "המבצע אושר סופית, נרסק את איומי האמריקנים", איים הרמטכ"ל הצפון קוריאני על המעצמה החזקה בעולם, זמן קצר לאחר שהפנטגון הודיע כי צבא ארצות הברית יציב מערכת להגנה מפני טילים בליסטיים באי גואם שבמערב האוקיינוס השקט.
המשטר בפיונגיאנג איננו מסתפק רק בהצהרות, אלא גם מציב עובדות בשטח. הצבא הצפון קוריאני הטעין אתמול על משגר טיל שני לטווח בינוני בחופה המזרחי של המדינה. גורמים אמריקניים מסרו ל-CNN כי בימים האחרונים הועבר לחוף המזרחי, הקרוב יותר ליפן, טיל ואיתו מרכיבי שיגור אחרים.
בדרום קוריאה לא מתרגשים
אחד משורת הצעדים המתריסים של קים ג'ונג און היה להזהיר את השגרירויות הזרות בבירת צפון קוריאה מפני מלחמה ולדרוש מהם להתפנות. למרות הדי תופי המלחמה, סוכנות הידיעות של דרום קוריאה דיווחה כי לא ידוע על מדינות זרות שפינו את הנציגויות שלהן בפיונגיאנג.
"איננו מאמינים שיש משלחת זרה שבכוונתה לעזוב את בירת צפון קוריאה", אמר גורם בממשל דרום קוריאה. במסגרת התגובה האדישה שאימצה השכנה מדרום טען הגורם בסיאול כי "מרבית המדינות הזרות רואות בהודעה של צפון קוריאה אמצעי להגברת המתח בחצי האי הקוריאני".
המשבר האחרון בין הרודן הצפון קוריאני למערב מקרב לפי הדיווחים בין ארה"ב לסין. בעיתון ניו יורק טיימס פירסם הבוקר שממשל אובמה מזהה שינוי בתמיכה הסינית בצפון קוריאה. גורמים בוושינגטון טענו כי שתיקת סין לנוכח תגבור הכוחות האמריקאים באזור מעידה על תסכולה בנוגע לפיונגיאנג. לפי הכתבה, וושינגטון ובייג'ינג החליפו לאחרונה מסרים בנושא שכללו אף שיחת טלפון בין נשיא ארצות הברית ברק אובמה למקבילו הסיני שי ג'ינפינג.
Read this article in English