שתף קטע נבחר

 

תיעוד: מעצרו של רוצח מרטין לותר קינג

לאחר שנתיים של שחזור עדין, פרסמו הרשויות סרטונים שמתעדים את מעצרו של ג'יימס ארל ריי, שירה למוות במנהיג זכויות השחורים באפריל 1968. הוא נראה מרכין ראשו כשזכויותיו מוקראות לו, ועובר בדיקה רפואית

לרגל יום השנה ה-45 למותו של מנהיג זכויות האדם מרטין לותר קינג ג'וניור פרסמו הרשויות בטנסי סרטונים שטרם פורסמו, שמתעד את מעצרו של הרוצח, ג'יימס ארל ריי.

 

עוד חדשות מהעולם :

התחממות - סוכנות הידיעות הטורקית תשדר בכורדית

המשבר הצפון-קוריאני: ארה"ב דחתה ניסוי טילים

צפו: שנתיים אחרי הצונאמי - דג מיפן שרד בסירה

 

בסרטון הראשון נראה ריי יושב במטוס של ה-FBI. הסוכנים מלבישים אותו באפוד מגן. אחר כך דוחפים אותו לכלא, שם הוא עובר בדיקה רפואית. השריף של מחוז שלבי בטנסי, ביל מוריס, נראה מקריא לו את זכויותיו. ריי, שנלכד בלונדון והוטס לממפיס, מרכין את ראשו. "מר ריי, אני רוצה להקריא לך את ההצהרה הזאת", אומר לו מוריס. הסרטון צולם ב-19 ביולי, 1968. קינג נרצח ב-4 באפריל באותה שנה.

 

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הקלטות נמצאו לפני שנתיים בארגזים שאוחסנו במשרד השריף. הן כוללות גם צילומים מהכלא ומבית המשפט וראיון טלוויזיוני עם הסופר ויליאם ברדפורד היואי, ששילם לריי על ראיונות בלעדיים וכתב את הספר הראשון שעסק בהתנקשות. שחזור הסרטונים ארך זמן רב ורשת NBC עשתה זאת ללא תשלום.

 

ריי, שהתנגד למתן שוויון לשחורים, הודה ברצח קינג, שהגיע לממפיס כדי לתמוך בעובדי ניקיון ששבתו במחאה על תנאיהם ושכרם. הוא סיפר שעקב אחריו וירה בו מעמדת צליפה בעת שעמד על המרפסת במלון לוריין. הוא היה בן 39 במותו. ריי חזר בו מאוחר יותר מהודאתו וניסה לשווא לקבל משפט חוזר. הוא מת בכלא ב-1998, בגיל 70.

 

השריף מקריא לריי את זכויותיו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השריף מקריא לריי את זכויותיו(צילום: EPA)

 

ריי עובר בדיקה רפואית (צילום: AP) (צילום: AP)
ריי עובר בדיקה רפואית(צילום: AP)

קינג נחשב לגדול מנהיגי השחורים בארה"ב במאה ה-20, ומראשי המאבק הבלתי אלים למען זכויות השחורים.

הוא היה כומר ודוקטור לתיאולוגיה, והושפע עמוקות מהגותו של מהטמה גנדי בנוגע להתנגדות בלתי אלימה לעוולות. המאבק המפורסם הראשון שבראשו עמד היה חרם האוטובוסים במונטגומרי, אלבמה, שהחל עם סירובה של רוזה פארקס לפנות את מקומה באוטובוס לנוסע לבן. קינג עצמו נעצר מספר פעמים ואף הפך יעד למעקב קבוע של ה-FBI. באוגוסט 1963, במהלך מצעד ענק בוושינגטון הבירה, נשא את נאומו המפורסם "יש לי חלום", שבו הציג חזון לאומה אמריקנית נטולת הפרדה ואפליה גזעית. ב-1964, לאחר שההפגנות, המצעדים ודעת הקהל יצרו לחץ שגרם לשינוי חוקי הפרדה גזעית - הוענק לקינג פרס נובל לשלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריי נאבק עם לוכדיו. הודה וחזר בו
צילום: EPA
מומלצים