ביהמ"ש למדינה: לעדכן היכן המו"מ למכירת כי"ל
בית הדין לענייני עבודה הורה למדינה ולחברה לישראל לעדכן היכן עומד המו"מ למיזוג בין כימיקילים לישראל לבין לפוטאש הקנדית. העובדים טוענים: אנחנו בסיטואציה קפקאית - בחברה מכחישים בכלל את המיזוג האפשרי
המדינה והחברה לישראל נדרשות לעדכן בתוך 24 שעות ממועד שיחול שינוי בנושא, היכן עומד המו"מ למכירת כי"ל (כימיקלים לישראל) לחברת פוטאש הקנדית. כך קבע היום (א') בית הדין לעבודה בבאר שבע, בדיון סוער שהתקיים בבקשת הנהלת מפעלי ים המלח, להוציא צווים זמניים נגד עיצומי העובדים.
- עסקת פוטאש: עובדי כי"ל חוסמים הכניסה למפעל כנס חירום בכנסת: אלפים יפוטרו אם כי"ל תימכר
- החברה לישראל: כיל במגעים למיזוג עם פוטאש
ועד העובדים של מפעלי ים המלח שבבעלות כי"ל, מקבוצת החברה לישראל, הכריז בדצמבר על סכסוך עבודה והחל בעיצומים, זאת במחאה על המגעים המתנהלים לאיחוד עם פוטאש. בדיון היום קבלו נציגי העובדים כי חרף הפרסומים בנושא - בחברה לישראל ובמפעלי ים המלח עדין מכחישים את קיומו.
נציגי הוועד, עו"ד גדעון רובין, אלון עזרא וענת צוקר-לוי, טענו עוד בטרם הדיון כי המדינה כלל לא הגישה להם את עמדתה בעניין המגעים עם פוטאש בשל טעות במספר הפקס, זאת בזמן שהיא עדכנה את אמצעי התקשורת. בדיון הם אמרו כי "לא מדובר בדמיון מטורף של העיתונאים... מפעלי ים המלח והחברה לישראל מגלגלים בפני בית הדין סיפור כאילו לא היו דברים מעולם. זה תמוה".
נציג המדינה, עו"ד יעקב אזולאי, ממונה בפרקליטות מחוז דרום בתחום דיני עבודה, אמר כי אין מה לעדכן בנושא - מכיוון שטרם הוגשה בקשה רשמית למיזוג ולפיכך לא חל שינוי בעמדת המדינה. עם זאת ציין בהמשך כי ידוע שמתנהל מו"מ בנושא.
"ככל שמתנהל משא ומתן, זה לא שלב שניתן לעדכן את בית הדין", אמר אזולאי. "ככל שמוגשת בקשה רשמית זה משהו אחר... היו מגעים אבל נכון לרגע זה לא מתנהלים מגעים. אין משא ומתן. הייתה אפשרות כזו בשלב מוקדם ונכון לעת הזו לא מתקיים".
נציגי ההסתדרות ביקשו הבהרות בנושא והציגו פרסומים לפיהם כי"ל מודעת למגעים עם פוטאש. "כששר האוצר אומר שהוא מתנגד וראש הממשלה ממלא פיו מים, אנו בסיטואציה קפקאית, כאילו לא היו דברים מעולם", אמרו. נציגי הנהלת מפעלי ים המלח אמרו בתגובה: "אין (מגעים - א.ק.) כי אין".
נציג החברה לישראל שנכח בדיון, טען כי החברה אינה קשורה לסכסכוך בנושא. "מדובר בחברה ציבורית המחויבת בדיווח מיידי לבורסה בקרות אירוע מהותי וכך יהיה... כל טענות חברי נסמכות על גזרי עיתון. כנגד גזרי העיתון הובאו עמדות מצד המדינה. אני אומר בזהירות, לא תמיד כל מה שכתוב בעיתון ניתן להסתמך עליו ובטח שלא בבית משפט".
בתום הדיון הציע השופט אלון אופיר סעד לנציגי העובדים נגד המדינה והחברה לישראל, לפיו עליהם לעדכן כאשר יחלו מגעים."בשלב זה, מתבקשת המדינה וכן החברה לישראל לדווח לבית הדין על כל שינוי שיחול בעמדתם כפי שנמסרה לבית הדין", נקבע בהחלטה. "למען הסר ספק מתבקשות המדינה והחברה לישראל למסור הודעת עדכון תוך 24 שעות".