שתף קטע נבחר

איטליה: התאבדות משולשת בגלל המשבר הכלכלי

טרגדיה משולשת באיטליה בצל הרפורמות הממשלתיות: בני הזוג רומאו דיונסי ואנה סופרנצי לא הצליחו להתקיים מהקצבה הזעומה ותלו עצמם למוות. אחיה של אנה התבשר על כך, השליך עצמו לים ומת. קרוביהם מאשימים: המדינה רצחה אותם

המשבר הכלכלי באיטליה נמשך כבר יותר משנתיים, אבל בסוף השבוע הוא קיבל פנים חדשות - ומוחשיות כל-כך. בני הזוג רומאו דיונסי, בן 62, ואנה סופרנצי, בת 68, הפכו במחי מעשה נואש אחד לסמל האזרח האיטלקי הקורס תחת הנטל הכלכלי, כשתלו עצמם למוות משמצאו עצמם מול שוקת שבורה. כשאחיה של אנה, ג'וזפה סופרנצי בן ה-73, קיבל את ההודעה על מותם - התאבד אף הוא.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

ההתאבדות שמסעירה את איטליה אירעה בצ'יבינטובה שבמרכז המדינה. רומאו ואנה נאלצו להתקיים מדמי פנסיה בסך 500 אירו שקיבלה סופרנצי ושלא הספיקו להם. בשל רפורמות שהנהיגה לאחרונה ממשלת איטליה כדי להתמודד עם המשבר הכלכלי ולעמוד בהתחייבויותיה כלפי האיחוד האירופי, שבמסגרתן הועלה גיל הפרישה לגמלאות, לא היה רומאו זכאי לדמי פנסיה ולא זכה גם לקצבת אבטלה.

 

ברלוסקוני. הבטיח לקצץ מסים אם ייבחר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ברלוסקוני. הבטיח לקצץ מסים אם ייבחר(צילום: AFP)

 

קרוביהם של בני הזוג סיפרו ביומיים האחרונים כי בתקופה האחרונה ניסו לעודד אותם לפנות לרשויות הרווחה ולבקש עזרה, כיוון שחשו שהם הולכים וקורסים תחת הנטל הכלכלי. אלא שלדברי הקרובים, רומאו ואנה התביישו כל כך במצבם עד שהעדיפו למות מאשר להתחנן לסיוע.

משטרת איטליה שחקרה את מקרה המוות של השניים פסקה כי מדובר בהתאבדות, ושאין ספק שהיא קשורה למצבם הכלכלי של השניים.

 

רומאו ואנה הותירו מכתבי התאבדות במוסך שלהם, ובהם התנצלו בפני יקיריהם על הצעד הנואש. כשאחיה של אנה, ג'וזפה, התבשר על מותם - הוא השליך את עצמו לים - ונמשה משם מת.

 

הטרגדיה המשולשת כובשת ביומיים האחרונים את הכותרות בעיתוני איטליה, שנייה רק לדרמה הפוליטית שמטלטלת את המדינה - חוסר היכולת להקים ממשלה יציבה, ושמאיימת לגרור את איטליה לסחרור כלכלי קשה עוד יותר, שיפגע באזרחים נוספים. בהלווייתם של בני הזוג הטיחו חלק ממכריהם ביקורת קשה בממשלת איטליה, והאשימו את המדינה ברצח, מכיוון שלדבריהם נטשה אותם בשעתם הקשה.

 

מנהיג השמאל ברסני. איטליה משותקת פוליטית, הכלכלה בסכנה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מנהיג השמאל ברסני. איטליה משותקת פוליטית, הכלכלה בסכנה(צילום: EPA)

 

כלכלת איטליה נקלעה למשבר כלכלי חמור במיוחד בסוף שנת 2011, וראש הממשלה סילביו ברלוסקוני נאלץ להתפטר. במקומו מונתה ממשלה טכנוקרטית בראשית הכלכלן המוערך מריו מונטי, שהנהיג שורה של רפורמות שדרש האיחוד האירופי ושייצבו את כלכלת איטליה, אך

במקביל פגעו בכיסם של האזרחים באמצעות מסים כבדים.

 

בבחירות שנערכו בפברואר שעבר הושג למעשה שוויון בין גוש המרכז-שמאל בראשות פייר לואיג'י ברסני, שהבטיח למרות הקושי לדבוק ברפורמות שאירופה דורשת, לבין גוש המרכז-ימין בראשות ברלוסקוני, מתנגדו החריף של מונטי שהבטיח לקצץ במסים כדי לסייע לאזרחי איטליה. ברסני מסרב להקים ממשלה עם ברלוסקוני, ובשל כך גם כעת לא נראית ממשלה איטלקית חדשה באופק. באירופה חוששים שקריסת הכלכלה האיטלקית תסחוף אחריה את גוש האירו כולו ותיצור שוב משבר כלכלי עולמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ברסני לפני הבחירות. אזרחי איטליה כורעים תחת הנטל
צילום: EPA
מומלצים