שתף קטע נבחר
 

לא בצינורות המקובלים: כך תפתחו סתימה בכיור

בעיות בצנרת? כיור סתום? רטיבות ועובש? רגע לפני שאתם מזעיקים את האינסטלטור, ריכזנו עבורכם מספר טיפים כך שתוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם. אם בכל זאת תזדקקו לסיוע מקצועי, תוכלו להתעדכן בטבלת המחירים המומלצים לתיקונים השונים ולהכין עצמכם לביקור בעל המקצוע. פרק ראשון בסדרה

מפסיקים להיבהל ומתחילים להבין: הזמנת אינסטלטור מרגישה לעיתים קרובות כמו הליכה למוסך - בעל המקצוע זורק לאוויר הרבה מונחים מקצועיים שאנחנו לא מבינים, בסוף מבקש מחיר מפוצץ ואתם אף פעם לא יודעים אם עבדו עליכם.

 

חכם, רשע ותם: קווים לדמות הצרכן הישראלי

רגע לפני הקיץ: בדקו את המזגנים

במינימום מאמץ: ניקיון יסודי לבית

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

בסדרת הכתבות הבאה נלמד אתכם להיות מקצוענים בתחום: מה חשוב לדעת לפני שמזמינים אינסטלטור, מה לשאול (כדי להראות שגם אנחנו מבינים עניין), למה לשים לב ואיך לדעת אם "מסבנים" אתכם או ישרים איתכם.

 

מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור?

המצב מוכר היטב, לצערנו - המים בכיור לא יורדים ועוד מעט מציפים את המטבח, הניאגרה דולפת, או צינור שהתפוצץ הפך את הקיר ליצירה של עובש ורטיבות. רגע לפני שמזמינים אינסטלטור, יפעת צימרמן, סמנכ"ל השיווק של המקצוענים, נותנת לנו מספר טיפים לדברים שניתן לעשות לבד.

 

1. רפואה מונעת - איך לדאוג לצנרת שלכם?

"הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיות אינסטלציה היא למנוע את היווצרותן מלכתחילה" אומרת צימרמן. "כדי להימנע מסתימה, למשל, שמרו על פתחי ניקוז נקיים מעצמים זרים כמו שאריות מזון בכיור המטבח או שערות באמבטיה. בנוסף, אפשר לנקוט בפעולות פשוטות שיעזרו לתחזוקה השוטפת וימנעו בעיות בעתיד":

 

רשת סינון על פתחי הכיור והמקלחת תמנע מעבר של עצמים גדולים לתוך צנרת.

אחת לשבועיים עד חודש, שפכו 8-10 ליטרים של מים חמים אל פתחי הניקוז ושאבו אותם בעזרת פומפה.

האסלה נועדה לספוג נייר טואלט בלבד - הקפידו על כך. מיותר לציין כי מוצרי היגיינת נשים, מגבונים לחים, שערות ואפילו מסטיקים - לא צריכים למצוא את דרכם אל הצנרת של הבית שלכם.

התקנה של סנן מים תמנע היווצרות של אבנית, שמובילה לעיתים ליצירת סתימות בצנרת.

 בזמן היעדרות ממושכת מהבית מומלץ לסגור את ברז המים הראשי. פעולה זו תצמצם נזקים אפשריים כתוצאה מנזילה או פיצוץ צינור.

 

אורגד אדיב, מנהל "אדיב איתורי נזילות צנרת", ממליץ לבעלי דודי השמש לעלות מידי פעם אל הפאנלים של הקולטנים ולנקות עם סמרטוט רטוב, כדי לעזור לספיקת המים החמים מקולטי השמש. אדיב ממליץ גם להתקין "אל חוזר" ליד שעון המים, אם שעוני המים מסודרים בצמוד לאלו של הדירות האחרות. ההתקן מונע מהמים לחזור אל השעון ולגרום לסיבובו "על ריק", מה שמנפח לכם את חשבון המים ללא סיבה אמיתית.

 

 

כדאי לנקות את הפאנלים של קולטני דוד השמש (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
כדאי לנקות את הפאנלים של קולטני דוד השמש(צילום: חיים הורנשטיין)

 

דניאל ארז סגל, מנהל "סגל שיפוצים ואינסטלציה", ממליץ לוודא שאנחנו יודעים בדיוק איפה נמצא הברז הראשי של הדירה. "ברוב המקרים השיבר נמצא במקום גלוי וברור, אבל לעתים הוא מוסתר על ידי שיחים וכו'. כדאי מאוד לבדוק שאתם יודעים מהו הברז שלכם ושיש גישה נוחה אליו, כדי לא להיכנס ללחץ בזמן פיצוץ בצנרת".

 

בנושא זה של גישה לצנרת, סגל מוסיף ומדגיש כי "יש חשיבות גדולה לנקודות ביקורת - אותן נקודות חשופות בצנרת דרכן אפשר לבדוק נזילות. שימו לב שיש נקודות ביקורת חשופות בצנרת שלכם. לפעמים יש נקודות שהן 'כאילו בתקן', אבל מוסתרות בתוך ארונות, מה שמקשה מאוד על העבודה של בעל המקצוע".

 

2. סתימה? לפעמים זה פשוט

סתימה בסיסית היא סתימה הנוצרת בחלקים החיצוניים כמו הסיפון בכיור המטבח או פתח הביוב באמבטיה ואפשר לנסות לפתוח אותה באופן עצמאי.

 

"גיליתם סתימה? לא חייבים לקרוא מיד לאינסטלטור", אומרת צימרמן, "אפשר לנקוט בכמה פעולות פשוטות שעשויות לחסוך לנו זמן וכסף":

 

החזיקו פומפה בבית - כמו תרופות סבתא, זה ישן אבל עדיין עובד. הכלי הנאמן והפשוט יכול לעזור לכם מאוד בשעת צרה. סתימות רבות בכיורים ובאמבטיה ייפתחו עם קצת עבודת שאיבה אינטנסיבית וממריצה.

שחרור סתימה בסיפון - אם אתם שואלים את עצמכם בשלב זה "מה זה סיפון?", אל דאגה, לא כולנו נולדנו מומחים גדולים באינסטלציה - בסך הכל מדובר בחלק המוברג מתחת לכיור. כדי לפתוח את הסתימה, הניחו דלי מתחת לסיפון, סובבו ופתחו את כיפת הסיפון ותנו למים לזרום לדלי. לאחר שכל המים נוקזו, נקו את הלכלוך בעזרת מברג או סכין, החזירו למקום וקוו לטוב. יתכן שמדובר בסתימה נקודתית שתשתחרר בקלות.

שחרור סתימה באמבטיה - שימו בפתח ניקוז האמבט את הפקק, השמור בדרך כלל להכנה לאמבטיות קצף מפנקות, ומלאו אותה במים. לאחר מכן יש לפתוח את הפקק ולשאוב עם פומפה את פתח הניקוז. אמנם תבזבזו קצת מים, אבל יש סיכוי גדול שלא תצטרכו לקרוא לאינסטלטור.

חומרים לפתיחת סתימות – יש הרבה חומרים בשוק, מתוכם מומלץ להשתמש בחומרים נוזליים ולא באבקות או חומרים אחרים, שעלולים לגרום נזק לצנרת.

 

פומפה - לפעמים זה כל מה שצריך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פומפה - לפעמים זה כל מה שצריך(צילום: shutterstock)

 

אדיב אומר כי "פתיחת סתימות עם אבקות היא צעד לא מומלץ, משום שהדבר רק נותן אשליה של פתיחת הסתימה, כשלמעשה היא לא יכולה להיפתח כך ב-100%. כתוצאה מהשימוש באבקות נוצר תהליך שיוצר אבן ומקשה על פתיחה הסתימה לאחר מכן, מה שמייקר את העבודה".

 

במקרה בו אחרי שימוש בחומר כזה או אחר לא נפתחה הסתימה וקראתם לאינסטלטור, עדכנו אותו לגבי השימוש בחומר הספציפי. אם החומר מסוכן לבריאות, הוא ידע איך לפעול כדי להגן על עצמו ולא להיפגע.

 

עוד בנושא - טיפים חשובים בנושאי אינסטלציה  

 

3. בידקו את הברז

לעתים קרובות אנחנו חושבים שהברז דולף, כשלמעשה הוא לא סגור היטב או שמשהו מפריע לו להיסגר כראוי. בדקו את הברז, פתחו את המים ונסו לסגור אותו שוב. רק לאחר שתוודאו כי יש בעיה, הזמינו אינסטלטור.

 

4. האחריות

ברזים וכלים סניטריים אחרים נמכרים עם אחריות יצרן. לפני הזמנת אינסטלטור, חפשו את תעודת האחריות במגירות, כך שלא תצטרכו לשלם על התיקון.

 

5. הכתובת על הקיר - זיהוי מוקדם

אל תחכו לפיצוץ הצנרת והצפת הבית. אם תגלו ערנות, תוכלו לאתר נזילות בשלבים מוקדמים ולחסוך כסף. הסימנים העיקריים שמעידים על נזילה בבית הם:

 

קירות נפוחים

כתמי רטיבות על גבי הקיר

כתמי עובש על הקיר

רעש של מים זורמים מתוך הקיר

מים נובעים מן הרצפה כלפי מעלה

שינוי צבע בשוליים של חלק מהמרצפות

חשבון מים חריג

 

חשוב לדעת - אינסטלטורים רבים דורשים תוספת תשלום על איתור הדליפות שבעל הבית לא מצא. במידת האפשר, נסו למצוא אותן לפני בואו.

 

6. יש כיסוי?

לפני הזמנת אינסטלטור, בדקו האם יש לכם סעיף בביטוח של "נזקי מים ונוזלים אחרים". אם קיים סעיף כזה, תוכלו להזמין בעל מקצוע על חשבון הביטוח. בכל מקרה מומלץ לבטח את הבית בפוליסה שכוללת הרחבה שכזו.

 

7. בעיה בברז או בצנרת?

לעתים אנחנו חושבים שהבעיה היא בברז עצמו, אבל לאמיתו של דבר הבעיה נעוצה בצנרת הביתית. אל תמהרו להחליף את הברז לאחד יקר, לפני שווידאתם שהבעיה אכן נעוצה בו. בבתים עם צנרת ישנה יחסית (בת 10 שנים ומעלה), קיימת סבירות גבוהה לכך שהבעיה אכן נמצאת בצנרת.

 

8. הדילמה הנצחית: לתקן או להחליף

במרבית המקרים תיקון כלים סניטריים יהיה זול יותר מהחלפה לכלים חדשים. אף על פי כן, לא תמיד אפשר או כדאי לתקן ברזים וכלים סניטריים אחרים. אם הכלי כבר ישן או נוטה לתקלות, יתכן שעדיף לרכוש אחד חדש במקום תיקונו.

 

סגל אומר כי "לעתים קרובות, אם הברז שקניתם הוא מבית טוב, הוא מגיע עם אחריות וביטוח, לרוב של מספר שנים. כשאתם עוברים לבית חדש, בררו אצל הדיירים הקודמים בקשר לכלים הסניטריים, יכול מאוד להיות שיש להם עדיין אחריות בתוקף, אותה תוכלו לנצל אם תצוץ בעיה בהמשך הדרך".

 

ואם למרות כל הניסיונות והמאמצים לא הצלחתם לפתור את הבעיה והחלטתם להזמין אינסטלטור, דאגו למצוא בעל מקצוע ממקור מהימן. מומלץ בחום להכיר מראש את טווח המחירים שאתם צפויים לשלם עבור העבודה:

 


מחירון אינסטלציה מומלץ לעבודות נפוצות

מחירון אינסטלציה מומלץ לעבודות נפוצות
סוג עבודה מחיר מומלץ בש"ח
ביקור אינסטלטור 150-250
תיקון פיצוץ בצנרת גלויה 300-500
תיקון פיצוץ צנרת בתוך קירתחת הרצפה- פירוק של עד 10 מרצפות, תיקון עד 2 מטר צנרת, ללא עלות צבע 800-1,400
איתור פיצוץ (שימוש במכשור מתקדם) 600-1,000
תיקון דליפת ברז 150-250
תיקון דליפת ברז אמבטיה 200-300
תיקון דליפת מים מהניאגרה 150-250
פתיחת סתימה בכיור אמבטיה (קפיץ ידני) 200-250
פתיחת סתימה בכיור מטבח 250-350
פתיחת סתימה באמבטיה 250-350
ניקוי ברז/ ראש ברז /פילטר 150-200
מעקף צנרת 1,000-1,500
התקנת משאבה להגברת לחץ מים

(לא כולל עלות משאבה)

1,000-1,500
התקנת ברז 200-250
התקנת כיור/אסלה 250-350
התקנת ניאגרה 200-300
התקנת אסלה 250-350
התקנת אמבטיה 800-1,300
החלפת סיפון 150-250

רוצים לדעת עוד? היכנסו למחירון האינסטלציה המלא

 

האינסטלטור גבה יותר מדי כסף. יש מה לעשות?

אם הזמנתם אינסטלטור מהמקצוענים, ונדמה לכם שבעל המקצוע גבה מכם מחיר מופרז בגין העבודה", מוסיפה צימרמן, "אל תהססו וצרו קשר עם מוקד הגישור ויישוב המחלוקות שלנו. מטרתו של מוקד הגישור היא ליישב מחלוקות ולפתור בעיות בין צרכנים לבעלי מקצוע, כשהמהות היא הגנה על הצרכן. לעיתים קרובות הבעיה נובעת מחוסר תקשורת בין הצדדים, אבל אם מתברר שהצרכן צודק, הוא זכאי לתיקון עבודה שלא בוצעה כראוי ולהחזר של כסף שנגבה שלא כדין".

 

בפרק הבא של מדריך האינסטלציה, תוכלו למצוא את כל הטיפים להתמודדות עם בעיות אינסטלציה, ואיך להתנהל מול האינסטלטור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים