בריטניה: מעסיק דתי או צמחוני? כך תתמודד
בעקבות שורה של פסיקות של בית הדין האירופי לזכויות אדם בנושא זכויות עובדים דתיים, פרסמה "הוועדה לשוויון וזכויות אדם" בבריטניה קווים מנחים למעסיקים לגבי זכויותיהם של עובדים נוצרים, יהודים, מוסלמים ואתאיסטים – ואפילו צמחונים, דרואידים ופגנים.
עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
אחת התביעות שעוררה תשומת לב ציבורית הייתה עתירתה של נדיה אוויידה, דיילת קרקע של חברת תעופה בריטית, שנאבקה על זכותה לענוד תליון צלב בעבודה. היא נשלחה הביתה מפני שהצלב שענדה הפר את מדיניות החברה. בעקבות התביעה שונתה המדיניות.
בלוגוס באולפן: שחקן רוגבי בן 72 ועוד (צילום: אבי חי וניצן דרור)
המסמך, שפורסם ב"גרדיאן", מציג תרחישים כדי להדגים איך לכבד את זכויות העובדים במקום העבודה. למשל, צמחונים או טבעונים רשאים לסרב לנקות את המקרר המשרדי, שעלול להכיל שאריות מזון מן החי. אחות בית חולים רשאית לשאת תפילה למען חולה.
"עובדים זכאים לדון באמונותיהם האישיות במקום העבודה ואל למעסיקים למנוע שיחות כאלה", נכתב במסמך, תחת הכותרת "דת או אמונה". בנוסף לכך, הוועדה קוראת למעסיקים להתחשב באמונותיהם של העובדים כשהם מטילים עליהם מטלות. כך למשל, עובד קנאי לאיכות הסביבה יוכל להימנע מפעילות כמו טיסה לפגישות עסקים, בגלל הזיהום שהיא יוצרת. הוא רשאי גם לומר לעמיתיו כי נהיגתם לעבודה מזהמת אף היא.
על פי הקווים המנחים, יש להרשות לעובדים יהודים לצאת מהעבודה מוקדם יותר ביום שישי ולשקול בחיוב את בקשותיהם של עובדים מוסלמים להפסקות תפילה במסגד. באופן כללי יש להתיר לעובדים דתיים לענוד את סמלי דתם ולהתהדר בזקן למשל או בכיסויי ראש שונים. הם גם רשאים לחלק עלונים על דתם אך נקראים לא לנסות לקדם את אמונתם באופן מאיים, פוגע או עוין.
הוועדה הבהירה כי המסמך הוא בגדר המלצה ועצה למעסיקים בבואם להתמודד עם הנושא הרגיש, וכי הוא יכול לסייע להם להימנע מהליכים משפטיים יקרים, אך הוא איננו חוק ולא מחייב אותם בשום אופן.
מחרוזת צלב. מותר
צילום: index open
מומלצים