האמריקנים שינו דעתם: הרוב נגד הפיקוח על נשק
בסך הכול 4 חודשים לאחר הטבח שזעזע את ארה"ב, חוזרים האמריקנים בהם מתמיכתם בהגבלות על מכירת נשק. לפי סקר חדש, 52 אחוז מתנגדים לתוכנית אובמה - שנאלץ לגייס את קרובי הנרצחים בניוטאון כדי שישכנעו אפילו את הפוליטיקאים
ארבעה חודשים לקח לציבור האמריקני לשנות את דעתו לגבי ההגבלות המחמירות על רכישת נשק ותחמושת. הטבח בבית הספר
"סנדי הוק" בקונטיקט בדצמבר הותיר את ארצות הברית מזועזעת, אולם כעת מתברר כי בהדרגה זו שינתה את דעתם – וכיום 52 אחוז מהאזרחים מתנגדים לפעילות של הנשיא ברק אובמה
להגברת הפיקוח
על רכישת נשק. כך עולה מסקר רשת CNN שפורסם אתמול (יום ב').
חמש דקות.
11 מהם אף חזרו הלילה עם הנשיא האמריקני במטוס הנשיאותי "אייר פורס 1" לוושינגטון, כדי שישכנעו את חברי הקונגרס לתמוך בחקיקה מגבילה. בכוונת קרובי הנספים להגיע לכל אחד ממאה הסנאטורים ו-435 צירי בית הנבחרים בגבעת הקפיטול.
עוד בערוץ החדשות:
גרמניה: נתבע גם נאצים שהיו ביחידות החיסול
מדברים על מו"מ: אילו תמריצים יוצעו לפלסטינים?
התעדכנו בחדשות גם בעמוד הפייסבוק של ynet
סקרים דומים שפורסמו באחרונה מעידים גם כן כי הלובי רב העוצמה של בעלי הנשק, ה-NRA, הצליח במאבקו הציבורי ובמסע הפחדה נגד חברי קונגרס העומדים לבחירה מחודשת ב-2014. הנשיא אובמה אף מתקשה לגייס את תמיכתם של חברי מפלגתו הדמוקרטים ובהם מנהיג הרוב בסנאט הארי ריד, ואתמול נאלץ לנקוט מעשה כמעט נואש: הוא רתם לעזרה את קרובים של 29 הנספים בניוטאון, כדי שיפנו בעצמם לציבור ובעיקר לפוליטיקאים.
אתמול ביקר אובמה בעיר הרטפורד בקונטיקט שנמצאת במרחק כמה עשרות קילומטרים מהעיירה שבה התרחש הטבח וגייס לעזרתו את בני המשפחות שקרוביהם נרצחו על-ידי אדם לנזה תוך
קונטיקט שולחת מסר אחר
נחתמו חוקי נשק מחמירים ביותר
יצחק בן-חורין, וושינגטון
כשהוא מוקף בהורי ילדים שנרצחו בבית הספר בניוטאון, חתם מושל קונטיקט על חקיקה מחמירה ביותר נגד נשק ותחמושת לתקיפה, שנוסחה על ידי שתי המפלגות. "יום אמוציונלי"
מדובר בקמפיין של יחסי ציבור שנועד להחזיר לתוכנית של אובמה לפיקוח על נשק את המומנטום שאבד לה בארבעת החודשים שחלפו מאז הטבח. במקור, התוכנית כללה איסור על השימוש בנשק תקיפה, הגבלות על רכישת מחסניות גדולות והרחבת בדיקות הרקע של הרשויות הפדרליות למבקשים רישיון לנשק, אולם עוד בטרם עלה הנושא להצבעה, הוסרו מסדר היום שניים מהסעיפים המרכזיים האלו ובשלב זה מה שנותר על השולחן הוא רק הדרישה לבדיקת רקע (פלילי ונפשי) של כל מי שרוצה לרכוש נשק.
אך גם כך, בשלב זה לדמוקרטים אין רוב מספיק להעברת החקיקה, ובבית הלבן מתייחסים לקמפיין החדש בתור ההזדמנות האחרונה להעביר חוק נשק בעל משמעות. "זה לא עניין פוליטי", אמר אובמה בנאומו הרגשני בקונטיקט. "מדובר בעשיית הדבר הנכון עבור כל המשפחות שיושבות כאן שהוכו על ידי האלימות של כלי נשק".
הנשיא הבטיח לתושבים: "אני רוצה שתדעו שאנחנו כאן איתכם. אנחנו לא מתכוונים לסגת מההבטחות שלנו. אנחנו נחושים לעשות את מה שצריך". אובמה פנה גם לאזרחים שברשותם כלי נשק והבהיר על רקע טענות ה- NRA כי יוזמתו "מאיימת על זכותם של בעלי נשק שומרי חוק", כי הוא תומך בזכותם לשאת נשק, אבל יש צורך לשים קץ לאלימות.
אובמה. מהלך כמעט נואש
צילום: רויטרס
קרובי הנספים בניוטאון. התגייסו לסייע
צילום: AFP
מומלצים