אפשר ביס, מיקי? עוגת שוקולד של מיקי שמו
מתכון של עוגת שוקולד אוורירית ותפוחה עם המון אבל המון קקאו, שכיף לאכול אותה גם לאחר שהיא מתקררת
עוגת שוקולד של מיקי שמו (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
המרכיבים:
8 חלמונים
1 כוס דמררה
1/2 כוס שמן "אפיולה"
8 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח מנופה
1/2 שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים וסוכר הדמררה לקצף בהיר במשך כ-10 דקות.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים והסוכר הלבן לקצף יציב במשך כ-7 דקות.
- מקפלים את קצף החלמונים לקצף החלבונים לקערה אחת.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו ומכניסים בהדרגה לתוך הקצף היציב ולבסוף מוסיפים בהדרגה את השמן.
- מרססים את התבנית ריסוס קל - לא חובה!
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-40 דקות.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
עוגת שוקולד
צילום: חגי דקל
מומלצים