שתף קטע נבחר

חשש משחפת: 160 סטודנטים במכללה למינהל ייבדקו

פרסום ראשון: סטודנט לתקשורת במכללה למינהל המסלול האקדמי בראשון לציון נדבק בחו"ל בחיידק השחפת ושב ללימודים מבלי שידע על מחלתו. חשש כי הדביק אנשים שהיו עמו במגע. משרד הבריאות זימן 160 סטודנטים ואנשי סגל לבדיקות

חשש מהדבקה בשחפת במכללה למינהל המסלול האקדמי: סטודנט שנדבק בחיידק טוברקולוזיס, החיידק שגורם למחלת השחפת, בעת ששהה בחו"ל, ולא ידע על דבר מחלתו, שב ללימודים בשנה הראשונה במכללה. לאחר שאובחן, פתח משרד הבריאות בבדיקה. עוד נודע כי הסטודנט שוהה מזה חודש בבידוד בבית חולים במרכז הארץ, מחשש שידביק אחרים, והוא צפוי, כך על פי משרד הבריאות, להישאר שם גם בימים הקרובים. בני משפחתו ובת זוגו נבדקו והחלו בקבלת טיפול מונע.

  

עוד חדשות בריאות

 

 

בתחילת השבוע הבא יגיעו ללשכות הבריאות המחוזיות במשרד הבריאות כ-160 סטודנטים ואנשי סגל של המכללה, לבדיקת שחפת. אלה שיימצאו חשודים שנדבקו במחלה, ייאלצו ליטול 2 עד 4 תרופות לשחפת למשך חודשים ארוכים.

  

מחר (יום ד') תקיים המכללה הרצאה על המחלה בפני הסטודנטים, וכן הוקמה תיבת דואר אלקטרוני בה תשיב הנהלת המכללה לשאלות הסטודנטים.

 

מהמכללה למינהל נמסר בתגובה: "המכללה נמצאת בקשר שוטף עם משרד הבריאות ופועלת על פי הנחיותיו מרגע שנודע לה על גילוי המחלה. צוות מטעם המכללה פנה באופן אישי לאותם סטודנטים במייל ופונה בטלפון, וזימנם להרצאה של משרד הבריאות שבה יינתנו פרטים אודות המחלה ועל תהליך הבדיקה ומועדיה".

   

שחפת: "עוברת באמצעות האוויר"

שחפת כי מחלה זיהומית כרונית הנגרמת על ידי החיידק Tuberculosis Mycobacterium, שאותו גילה רוברט קוך. המחלה תוקפת בעיקר את בני האדם אך קיימים גם זנים מיוחדים של המחלה התוקפים בקר ועופות.

 

בעבר הייתה המחלה מגורמי התמותה העיקריים בעולם, והחולים בה בודדו בבתי מרפא מיוחדים שבהם שהו עד מותם. כיום זוהי מחלה נשלטת. הפגיעה העיקרית שלה היא פגיעה ריאתית, אך מערכות אחרות בגוף עלולות אף הן להיפגע.

  

ההידבקות בשחפת היא ברסיסי רוק שמפריש החולה לאוויר, בזמן עיטוש או שיעול. בשלב הראשון גורמת השחפת לדלקת ריאות. במקרים מעטים מתפשטת המחלה לאיברים אחרים ואף בכל הגוף.

 

מחלה קשה זו מתבטאת בשיעול, חום, ירידה במשקל, קשיי נשימה, שיעול דמי ועוד. במקרים חמורים גורמת השחפת לדלקת קרום המוח ופגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים. אולם למעשה חיידק השחפת עלול לפגוע כמעט בכל איבר בגוף.

  

הטיפול במחלה מורכב משילוב של מספר תרופות אנטיביוטיות הניתנות לתקופה ממושכת. התרופות ניתנות לפי דרגת המחלה או דרגת הנשאות וגורמי סיכון נוספים, כמו חסר חיסוני.

   



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא ניתן חיסון נגד המחלה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים