שתף קטע נבחר

 

עדות: קרבות בצ' קוריאה בין תומכי קים למתנגדיו

קצין בצבא צפון-קוריאה שנמלט לסין, אישש ל"דיילי טלגרף" הבריטי דיווחים מהעבר על פילוג פנימי: ערב עלייתו של קים ג'ונג און לשלטון בפיונגיאנג, התגלעו קרבות של ממש בתוך הצבא. "שמענו גם על מאבקים בינו לבין אחיו. בינתיים העם גווע ברעב"

האם בקיעים בצמרת הפיקוד של פיונגיאנג הם העומדים מאחורי ההתגרויות האחרונות? העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" הביא לפני הצהריים (יום ד') תחת הכיתוב "בלעדי" דיווח, שלפיו קצין לשעבר בצבא צפון-קוריאה מעיד על פילוג של ממש בשורות הצבא בנוגע לשאלה האם לקבל את מרותו של השליט הצעיר קים ג'ונג און, שהתמנה לתפקיד לפני פחות משנה וחצי אחרי מות אביו קים ג'ונג איל. לדבריו, לפני מעט פחות משנה וחצי התגלעו קרבות בתוך הצבא על רקע זה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי הדיווח, הקצין הבכיר קים, בן 42, סיפר שנאלץ להימלט מצפון-קוריאה אחרי שהרג קצין יריב בשעה שסיעות שונות בתוך יחידת הצבא שבה שירת נאבקו זו בזו על השליטה. "הרגתי מפקד בדרגתי", סיפר, "הוא היה ראש הסיעה התומכת בקים ג'ונג און. היו שני קרבות. בראשון הם הקיפו אותנו ועצרו אנשים רבים, אבל אני חמקתי ואספתי אחרים מהבסיסים. מצאנו אותם וירינו במפקד. אחר-כך - ברחתי".

 

קים חותם עם בכירי הצבא על "התוכנית לתקיפת ארה"ב" (צילום: AFP PHOTO / KCNA via KNS) (צילום: AFP PHOTO / KCNA via KNS)
קים חותם עם בכירי הצבא על "התוכנית לתקיפת ארה"ב"(צילום: AFP PHOTO / KCNA via KNS)
 

 

טילי מוסודאן מובלים בצפון-קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טילי מוסודאן מובלים בצפון-קוריאה(צילום: AFP)
 

לפי הדיווח, הקרבות אירעו בסוף 2011, זמן קצת לפני שקים ג'ון און עלה לשלטון. "זה היה לפני שהוא עלה לשלטון, אבל כולנו ידענו זמן רב

שהוא הולך להפוך למנהיג. היו הרבה אנשים שהתנגדו לו, אבל כולם בפלג הזה נעצרו אחרי שהוא עלה לשלטון". לדבריו, הקבוצה שלו תמכה בקים יונג נאם, נשיא צפון-קוריאה בן ה-85.

 

בשנת 2011, עוד לפני מותו של קים ג'ונג איל, דווח כי אנשיו של הרודן רצחו עשרות קציני צבא במסגרת מאבקי הירושה וביצור שלטונה של שושלת קים. כמו כל ידיעה המגיעה מצפון-קוריאה, קשה היה לאשש את הדיווח הזה.

 

הקצין קים סיפר כי אחרי שנמלט מצפון-קוריאה המתין בסין להזדמנות לנסוע לדרום-קוריאה. "בצפון ידענו שדרום-קוריאה ניצבת על מסלול הדמוקרטיה ושיש להם חיים טובים ומספיק אוכל. מעולם לא אכלתי אורז, בפעם הראשונה שהרחתי אותו מבושל כאן בסין בכיתי".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

העריק סיפר: "לפני שעזבתי את צפון-קוריאה, שמענו רבות על כך שיש מאבקים בין קים ג'ונג-און לאחיו, שלא אוהב את סין. יש להם אמהות שונות, אז הם נאבקים זה בזה". על המצב בצפון-קוריאה סיפר: "המצב רע מאוד. אנשים גוועים ברעב. יש כמה אנשים עשירים ופוליטיקאים שיש להם כסף רב, אבל לשאר העם אין כלום. אבי ואמי גוועו שניהם ברעב ומתו, ואחי הגדול מת ממחלה". עם זאת, הוא מודה ומזהיר כי צבא צפון קוריאה עדיין "חזק מאוד".

 

טנק צפון-קוריאני. "עדיין צבא חזק מאוד" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טנק צפון-קוריאני. "עדיין צבא חזק מאוד"(צילום: AFP)

 

עדותו של הקצין הצפון-קוריאני הנמלט באה בשעה שבמזרח אסיה ובעולם כולו משקיפים בדאגה אל פיונגיאנג, שלפי הערכות מתכוונת לערוך

בימים הקרובים שיגור ניסיוני של טיל בליסטי. טיל כזה לא צפוי לפגוע באף אחת ממדינות האזור או במטרות אמריקניות, אולם יש בו הצהרת כוונות מאיימת מצד המשטר הצפון-קוריאני כלפי העולם.

 

צפון-קוריאה, מדינה קומוניסטית מבודדת הסובלת מעוני קשה אך מחזיקה באחד הצבאות החזקים בעולם, הסלימה את התבטאויותיה נגד דרום-קוריאה המערבית ונגד ארה"ב, על רקע תרגיל משותף שבו פתחו בחודש שעבר צבאות דרום-קוריאה וארה"ב באזור. התרגיל בא אחרי שצפון קוריאה ערכה בפברואר ניסוי גרעיני בפעם השלישית בתולדותיה - בניגוד להחלטות מועצת הביטחון, המיישמת סנקציות קשות עליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל צפון-קוריאני. "לרוב העם אין כלום"
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
המנהיג קים ג'ונג און. "ידענו שהוא בדרך לשלטון"
צילום: רויטרס
מומלצים