שתף קטע נבחר

 

תלייה ועריפת ראש: כמה הוצאו להורג ב-2012?

הדו"ח השנתי של "אמנסטי": סין מובילה בעולם עם 1,000 הוצאות להורג, איראן שנייה עם 314 וארה"ב חמישית עם 43 והיא המדינה היחידה ביבשת אמריקה שהוציאה להורג. היכן מוציאים להורג על כישוף והאם אנחנו מתקרבים לעולם בלי עונש מוות?

"אם עונש המוות אינו גורם מרתיע, והוא אינו, ואם עונש המוות לא מעלה את הביטחון שלנו, והוא לא, אז הוא רק נקמה יקרת-ערך" (צ'ארלס מ. האריס, שופט בכיר בפלורידה)

 

סין, איראן, עיראק, סעודיה וארצות הברית - אלה חמש המדינות בהן הוצאו להורג הכי הרבה בני אדם בשנת 2012. מדו"ח של ארגון זכויות האדם הבינלאומי "אמנסטי אינטרנשיונל", שהתפרסם אתמול (יום ד') עולה כי 682 בני אדם הוצאו להורג בשנת 2012 בכל העולם פרט לסין, שם מעריכים בארגון כי מספר ההוצאות להורג גבוה מ-1,000. למרות המספרים, ב"אמנסטי" אומרים כי אנחנו מתקרבים לעולם ללא עונש מוות.

 

כוויית: סיגריה אחרונה ואז הוצאה להורג בחניון

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

'אח גדול' בליטא: מס הכנסה נעזר במצלמות גוגל

מנהיגי משטר האימים יחמקו מעונש על רצח עם?

פוטין הוכנס בטעות לרשימה השחורה של פינלנד

המחוקק ששלח תמונות עירום רץ לראשות ניו יורק

 

מהנתונים עולה כי בשנה שעברה הוצאו להורג בסין יותר מ-1,000 בני אדם. במקום השני נמצאת איראן עם 314 הוצאות להורג ומיד אחריה עיראק עם 129 וסעודיה עם 79. ארה"ב מדורגת במקום החמישי ברשימה עם 43 הוצאות להורג והיא המדינה היחידה ביבשת אמריקה שמוציאה להורג על פשעים חמורים מאוד ובכלל שהוציאה בשנה שעברה להורג ביבשת.

 

הוצאה להורג בכוויית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הוצאה להורג בכוויית(צילום: AFP)

 

אחרי תימן, סודן, אפגניסטן, גמביה, יפן וטייוואן, נמצא משטר חמאס ברצועת עזה, שהוציא להורג בשנה שעברה שישה בני אדם, חלקם על שיתוף פעולה עם ישראל. עוד מדינות שבהן בוצעו בשנת 2012 גזרי דין מוות: סומליה, צפון קוריאה, דרום סודן, בלרוס - שהיא המדינה האירופית היחידה ברשימה - בוטסואנה, איחוד האמירויות, פקיסטן, הודו וגם בנגלדש. בארבע המדינות האחרונות הוצא להורג אדם אחד בשנה שעברה.

 

"מתנגדים לעונש מוות ללא קשר לאופי הפשע"

"'אמנסטי אינטרנשיונל' מתנגד לעונש מוות בכל המקרים ללא יוצא מן הכלל, ללא קשר לאופי הפשע, מאפייני העבריין, או השיטה המקובלת במדינה להוצאה להורג של אסיר.

הארגון פועל לביטול מוחלט של עונש המוות", נכתב בדו"ח שחיבר ארגון זכויות האדם. שופט אמריקני חיזק את עמדת "אמנסטי" ואמר כי "אם עונש המוות אינו גורם מרתיע, והוא אינו, ואם עונש המוות לא מעלה את הביטחון שלנו, והוא לא, אז הוא רק נקמה יקרת-ערך".


בארה"ב מוציאים להורג בכיסא חשמלי (צילום: AP) (צילום: AP)
בארה"ב מוציאים להורג בכיסא חשמלי(צילום: AP)

 

בארגון זכויות האדם הבינלאומי אמרו כי לא ניתן לפסול את האפשרות כי הוצאות להורג בוצעו גם בסוריה ובמצרים - שם נידונו עשרות בני אדם למוות לפני כמה שבועות, בשל חלקם בהרג בסיום משחק כדורגל בפורט סעיד.

 

ב"אמנסטי" אומרים כי בשנת 2011 נידונו למוות לפחות 1,722 בני אדם ב-58 מדינות בעולם. בארגון אומרים כי זו ירידה לעומת שנת 2011, אז היה ידוע על לפחות 1,932 בני אדם שנידונו למוות ב-63 מדינות.


וגם בזריקת רעל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וגם בזריקת רעל(צילום: AFP)

באיראן גוזרים עונשי מוות גם על עבירות של ניאוף (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
באיראן גוזרים עונשי מוות גם על עבירות של ניאוף(צילום: איי אף פי)

  

בארגון הביאו גם את השיטות של ההוצאה להורג. בסעודיה עורפים את ראשו של הנידון למוות. באיראן, עיראק, יפן וגם בחלק מההוצאות להורג בשלטון חמאס בעזה תולים את הנאשם. בסין ובארה"ב משתמשים בזריקת רעל ואילו בבלרוס, צפון קוריאה וגם בשלטון חמאס בעזה משתמשים בכיתת יורים.

 

ב"אמנסטי" אומרים כי רק עונשי מוות הוטלו גם על כאלה שלא היו מעורבים בעבירות של הרג מכוון. כך למשל בסין, איראן וסעודיה ניתנים עונשי מוות על עבירות סמים. באיראן נגזרו עונשי מוות על עבירות של ניאוף ומעשה סדום ועל עבירות דתיות כגון כפירה. לפי "אמנסטי", עונשי מוות רבים באיראן ניתנו בעקבות הרשעות המבוססות על "וידויים" שהושגו בעינויים. בסין נידונים למוות גם על פשעים כלכליים ובסעודיה על כישוף.

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 10/04/2013 23:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוצאה להורג בכוויית במגרש חנייה
צילום: AFP
עונש מוות על סמך "וידויים". חמינאי
צילום: AP
משתמשים בכיתות יורים. קים ג'ונג און
צילום: AP
ברשימה הלא מכובדת. אל באשיר מסודן
צילום: רויטרס
בלרוס היחידה באירופה שהוציאה להורג. לוקשנקו
צילום: AP
שישה בני אדם הוצאו להורג בעזה אשתקד. הנייה
צילום: רויטרס
מומלצים