הלך לעולמו רם כרמי, מגדולי האדריכלים בארץ
האדריכל, שזכה בפרס ישראל ב-2002, נפטר בגיל 82. הוא עיצב את בניין בית המשפט העליון בירושלים, התחנה המרכזית החדשה בתל אביב, בניין הבימה החדש וגם את פרויקט הולילנד
הלך לעולמו האיש שעיצב את בניין בית המשפט העליון בירושלים, התחנה המרכזית החדשה בתל אביב, נתב"ג 2000, בניין הבימה החדש - וגם את פרויקט הולילנד: האדריכל רם כרמי, אחד מגדולי האדריכלים בישראל, נפטר היום (ה') בגיל 82. מועד הלוויה יימסר בהמשך היום.
- עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד בחדשות ynet:
כרמי נולד בירושלים בשנת 1931 וגדל בתל-אביב. הוא למד אמנות בסטודיו "אבני" ואדריכלות בטכניון. הוא נלחם במלחמת העצמאות והיה ממייסדי חטיבת הנח"ל. בשנות החמישים למד בבית הספר היוקרתי AA בלונדון, לאחר שלדבריו, הרגיש שהאווירה האמנותית בארץ היא "צרה ומכניסטית". בשנות ה-60 עבד במשרד של אביו, ותכנן יחד אתו את בית אל על בתל-אביב ואת בית הספר "עמל" (ליידי דיוויס) בתל-אביב ומרכז הנגב בבאר שבע. בעשור שלאחר מכן שימש כאדריכל הראשי של משרד השיכון.
את המבנים שעיצב במרוצת השנים מאז כמעט כל ישראלי מכיר: הוא תכנן את בניין בית המשפט העליון בקריית הממשלה בירושלים, ביחד עם עדה כרמי; עיצב את התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב; תכנן את המבנה החדש של תיאטרון הבימה במרכז תל-אביב; הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית; חלקים מטרמינל 3 החדש בנתב"ג (נתב"ג 2000) וגם את פרויקט הולילנד.
בשנת 2002 זכה כרמי בפרס ישראל לאדריכלות. כמה מהמבנים שעיצב, כבית אל על ובית המשפט העליון, זכו לתשבוחות רבות. לעומתם, על עיצוב התחנה המרכזית החדשה, בניין הבימה החדש והולילנד, נמתחה עליו ביקורת מצד חוגים מסוימים.
בעת שחגג את יום הולדתו ה-80 הוא התראיין ל-xnet ומתח ביקורת על האדריכלות של ימינו אנו: "אין לנו היום אדריכלות שאפשר לקרוא לה ישראלית. אנחנו הולכים ומאבדים את עצמנו באדריכלות של הכפר הגלובלי. אם תלך בהרצליה פיתוח תראה את הבתים הראשונים והצנועים. היום, כשהמקום הזה הפך לכתובת שמושכת נובורישיים ואנשי הייטק, תראה סגנון חדש של בית מגורים – כזה שאין בו שום דבר מקומי ואין בו גם שום דבר שצומח ותוקע שורשים באדמה. הוא מושתל פה על הנוף כמו נטע זר".
Read this article in English