שתף קטע נבחר
 

מנהטן באשקלון: הציבור לא רוצה שם לועזי לבית

למה למרבית הפרויקטים החדשים למגורים יש שמות לועזיים? היזמים משוכנעים ששמות כמו מגדלי מנהטן או סנטרל פארק משדרים יוקרה, אך סקר חדש מגלה שרוב הציבור לא חושב כך

סקר חדש ערב יום העצמאות מלמד כי רוב הפרויקטים היוקרתיים נושאים שמות לועזיים, אבל רק שליש מבעלי ההכנסה הגבוהה בישראל רואים בכך יתרון או מקדם יוקרה לפרויקט. לשליש מהפרויקטים הנבנים כיום במרכז הארץ (בין חדרה לגדרה) יש שם לועזי. בתחום מגורי היוקרה, יותר מ-‭75%‬ מהפרויקטים נושאים שם לועזי, אף שהציבור לא תופס את השם הזה כמקדם מגורי יוקרה.

 

כתבות נוספות עלמגדלי יוקרה בערוץ הנדל"ן :

 

את הבדיקה ביצע משרד הפרסום אזימוט, המתמחה בטיפול בלקוחות מתחום הנדל"ן. הסקר, שערך מכון הסקרים מותגים עבור אזימוט, נערך בקרב מדגם מייצג של 500 איש, מחציתם גברים ומחציתם נשים - מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת הדוברת עברית בישראל.

 

אחת השאלות בסקר הייתה "האם צודקים היזמים הבונים פרויקטים יוקרתיים לאוכלוסייה ממעמד סוציו-אקונומי גבוה כשהם בוחרים לתת לפרויקט שם לועזי?". על פי הסקר, רק שליש מבעלי הכנסה מעל הממוצע רואים בשם לועזי לפרויקט סמל ליוקרה שלו ‭.(33.2%)‬ לכ-‭40%‬ מהנשאלים אין עמדה נחרצת.

 

עוד עולה מהסקר כי כ-‭50%‬ מבעלי ההכנסה מעל הממוצע (יותר מ-‭10,400‬ נטו למשק בית בישראל) סבורים כי דווקא שם עברי יגרום לפרויקט מגורים להיתפס כיוקרתי יותר.

 

בני קרת, מנכ"ל אזימוט ויועץ אסטרטגי ליזמי נדל"ן, אומר כי "היזמים ממתגים את הפרויקט באנגלית מכמה סיבות. ראשית, נופך היוקרה שנותנת הפונטיקה והנראוּת הגרפית של האותיות באנגלית. שנית, יש מצבים שבהם השמות הלועזיים הם גנריים, מאחר שהיזם הוא חברה בינלאומית. אבל הסיבה הבולטת מכולם, בעיקר בתחום מגורי היוקרה, היא כשקהל היעד של הפרויקט מורכב בחלקו מתושבי חוץ‭."‬

 

העיר הבינלאומית - תל-אביב

המעגל ראשון - תל-אביב: שוק מגדלי היוקרה שכיח בעיקר בתל-אביב ומתמקד באזור "פארק צמרת" וצפון העיר. כך, לדוגמא, במתחם פארק צמרת מקימים בימים אלה 12 גורדי שחקים שבהם יימכרו דירות יוקרה.

 

לרוב הפרויקטים במתחם יש שמות לועזיים: מגדלי Manhattan, מגדלי YOO,‬ מגדלי ‭,W‬ מגדל ‭,One‬ מגדלי ‭,Nam‬ מגדל ‭W boutique‬ ומגדל ‭.W prime‬ מגדלי יוקרה נוספים בעיר בשמות לועזיים הם מגדלי Midtown‬ ומגדלי G תל-אביב. לפי בדיקת אזימוט, כ-‭75%‬ ממגדלי היוקרה הנבנים או המשווקים כיום בעיר הם בעלי שמות לועזיים.

 

המעגל השני - רמת גן, גבעתיים, הרצליה, רמת השרון: באזורים אלה מגדלי היוקרה שכיחים פחות מאשר במרכז תל-אביב. אפשר להצביע על חלוקה שווה פחות או יותר בין פרויקטים בעלי שמות לועזיים מול פרויקטים בעלי שמות עבריים.

 

המעגל השלישי - השפלה ובקעת אונו: כאן השמות העבריים דומיננטיים, מאחר שמוקמים בו הרבה יותר פרויקטים עממיים ופחות פרויקטים של יוקרה.

 

מעדיפים אהבה על פני LOVE

קרן ואילן בקר, שרכשו דירה בפרויקט "גבעת האהבה" של חברת פרץ בוני הנגב ברחובות החדשה, הם זוג צעיר. היא בקבע והוא עובד בתדיראן סוללות. השניים נתקלו לפני כשנה בשם הפרויקט והחליטו לרכוש בו דירה. "השם עשה לנו את זה. כששמענו על הפרויקט וראינו מה שאנחנו מקבלים נדלקנו וקנינו‭,"‬ אומרת קרן.

 

לריסה גולדשטיין, שרכשה גם היא דירת 4 חדרים בגבעת האהבה, דווקא לא התייחסה לשם הפרויקט. "לא קונים שם, אלא תוכן. כשהגעתי לבדוק הסתכלתי על מיקום, תחבורה, מטראז', חלוקת החדרים והתקציב. לא הגעתי בגלל השם אלא בגלל המוצר", היא אומרת.

 

לעומת זאת, אשרית ואמנון כבדה, בני זוג עם 4 ילדים, רכשו דירה בפרויקט עם שם לועזי - ‭Central Park‬ של חברת גבאי בשכונת ברנע החדשה באשקלון. בני הזוג הגיעו מיבנה לאחר שחיפשו בנייה מרווחת יותר. "השם לכד את עינינו במשרד המכירות. אהבנו את את השכונה, והתייחסנו גם לשם הפרויקט", הם מספרים.

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מגדלי YOO בתל-אביב. רוב הפרויקטים בעיר עם שם לועזי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים