בן 15 הוכש על ידי נחש בהרי יהודה
שומר קק"ל הזעיק צוות מד"א למאהל בדואי באזור המושב ישעי, שם נמצא הנער כשהוא מעורפל הכרה. חבריו סיפרו שנחש שחור הכיש אותו. בבית החולים התייצב מצבו והוא מוגדר קל
נער בן 15 הוכש היום (ה') על ידי נחש בפרדסים שסמוכים למושב ישעי בהרי יהודה. פרמדיקים של מד"א ירושלים פינו אותו לבית החולים הדסה עין כרם בעיר כשהוא מעורפל הכרה במצב קשה, ושם התייצב מצבו ומוגדר עתה קל.
"קיבלנו קריאה על נער שהוכש על ידי נחש משומר של קק"ל, שהתקשר אלינו וכיוון אותנו למקום האירוע", סיפר חנן מאיר, פרמדיק ממד"א ירושלים. "כשהגענו לשם מצאנו את הנער בתוך מאהל בדואי כשהוא מעורפל הכרה עם סימני הכשה ברגל שמאל. איתו היו עוד שני בני נוער שסיפרו שנחש שחור הכיש אותו וברח. טיפלנו בו תוך שאנחנו מנסים להזיזו כמה שפחות, והעברנו אותו לבית החולים".
עוד עדכונים בחדשות ynet:
מהכנרת ועד אשדוד: צפו בפתיחת עונת הרחצה
עוד מס על סיגריות? "סחיטה, אבל נמשיך לעשן"דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
מאיר סיפר כי אין זו הפעם הראשונה שהגיע לאזור בעקבות דיווח על הכשת נחש: "בשנים קודמות נתקלנו באזור הזה במקרים דומים. לפי מה שידוע לי, זו פעם הראשונה שזה קורה בתקופה האחרונה באזור הזה. בסוף החורף הכשת נחש קצת יותר מסוכנת מפני שהוא מתעורר משנת החורף שלו מלא בארס".
הנחשים הארסיים בארץ הנם צפע ארץ ישראל, אפעה, שפיפון הנגב, עכן גדול, עכן קטן, צפע עין גדי, צפע החרמון, והפתן השחור. מרבית הזמן הם מסתתרים מתחת או מאחורי סלעים ורוב פעילותם הינה באביב בשעות הערב המוקדמות. הם לרוב אינם תוקפים בני אדם, אלא רק מתגוננים. לפני ההכשה עשויים הנחשים להשמיע קולות איום דוגמת לחישה, חיכוך גופם או תנועות מאיימות.
במקרה של הכשה יש להרגיע את הנפגע ולמנוע תזוזה כדי להאט את התפשטות הארס בגוף. מומלץ גם לקבע את הגוף ובמיוחד את הגפה שנפגעה. במקביל יש להזעיק צוות מד"א שיפנה את הנפגע לבית החולים, ואם אפשר, גם להביא את הנחש לבית החולים כדי לקבוע את סוג הארס ואת הטיפול הנכון. בכל מקרה, אין למצוץ את הארס, אין להניח חוסם עורקים על האזור המוכש ואין לקרר את אזור ההכשה, שכן הקירור אינו מועיל ואף עלול להחמיר את הנזק.
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים