צוקרברג פוליטי: פועל לשינוי מדיניות ההגירה
מנכ"ל פייסבוק גייס חברים מראשי חברות ההיי טק והכריז על הקמת ארגון פוליטי שיפעל לשנות את מדיניות ההגירה האמריקנית כך שיותר "אנשים מוכשרים שעובדים קשה" יוכלו להיות אזרחים ולהניע את הכלכלה. "המדיניות שלנו מוזרה"
מייסד פייסבוק מארק צוקרברג החליט להפעיל את כוחו והשפעתו על הפוליטיקה האמריקנית. היעד: שינוי מדיניות ההגירה של ארה"ב, נושא שעולה בימים אלה לדיון מחודש בגבעת הקפיטול, בעקבות יוזמה לרפורמה כוללת. במאמר שפרסם היום (יום ה') ב"וושינגטון פוסט" אמר צוקרברג: "יש לנו מדיניות הגירה מוזרה עבור אומה של מהגרים. וזו מדיניות שלא מתאימה לעולם כיום".
עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
זו תוכנית אובמה: אזרחות למהגרים לא חוקיים
צוקרברג גם הכריז על הקמת ארגון Fwd.us ("קדימה ארה"ב") כדי לקדם את מטרתו: לפתוח את המדינה לבני מהגרים בלתי חוקיים, להקל על מתן ויזות לכישרונות מרחבי העולם כדי שישתלבו בכלכלה האמריקנית, לתת תנופה לחינוך ולעודד השקעות במחקר מדעי. לצורך זה גייס צוקרברג חלק מהשמות החמים ביותר בתעשיית ההיי-טק האמריקנית.
בין החברים שגייס ריד הופמן, מנכ"ל הרשת המקצועית-חברתית "לינקדין", אריק שמידט, מנכ"ל "גוגל", מריסה מאייר, מנכ"לית "יאהו!", רוחי סנגהווי, מנכ"לית "דרופבוקס", ראשי קרנות ההון סיכון ג'ון דואר וג'ים ברייר ורבים אחרים.
צוקרברג הסביר את צעדיו במאמר וכתב כי ארה"ב חייבת לפתוח את שעריה ולא לנעול אותם בפני אנשים מוכשרים וחרוצים, כדי שהכלכלה האמריקנית תוסיף לפרוח במאה ה-21.
המורה צוקרברג
צוקרברג פותח את המאמר בדוגמה מחוויותיו האישיות כמורה מתנדב בשיעורי יזמות בחטיבת הביניים. הוא גילה כמה כישרונות שהמשותף להם הוא שהם "לא מתועדים" – הם הגיעו לארה"ב כתינוקות עם הורים ששוהים במדינה באופן לא חוקי. "אלו הם תלמידים חכמים שחייבים להיות חלק מהעתיד שלנו", הצהיר.
מייסד הרשת החברתית המצליחה מזכיר שהוא עצמו נכד של מהגרים. הסבים שלו עבדו כדוור ושוטר, הוריו כבר דוקטורים וזה פתח את הדלת בפניו להיות יזם. "כל זה לא היה אפשרי בלי מדיניות הגירה המקדמת פניהם של מהגרים, בלי מערכת חינוך נהדרת ומדענים המובילים בעולם שיצרו את האינטרנט".
צוקרברג מזהיר שמדיניות ההגירה הנוכחית חוסמת את הכישרונות ומנוגדת לאופי של אמריקה כמדינת הגירה והזדמנות.
המאמר של צוקרברג מתפרסם על רקע דיון נרחב בנושא בארה"ב. בימים אלה קבוצה של שמונה סנאטורים משתי המפלגות מנסים להציג מתווה לרפורמה בהגירה שתיתן מענה ל-11 מיליון מהגרים בלתי חוקיים שחיים בארה"ב. הרפורמה בהגירה הייתה גם חלק ממסע הבחירות של הנשיא ברק אובמה.
צוקרברג מציע רפורמה כוללת במדיניות ההגירה. לצד סגירת הפרצות בגבולות להגירה בלתי חוקית, הוא קורא לאפשר מסלול לאזרחות שימשוך לארה"ב את הכישרונות הגדולים ביותר ואת מי שעובד קשה – ללא קשר למוצאו.
הוא קורא לחזק את התמיכה במורים טובים בבתי הספר ולהתמקד יותר בלימודי מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה.
צוקרברג מבקש לעודד השקעות במחקרים מדעיים פורצי דרך, ולדאוג שהרווחים מההשקעות
יהיו שייכים לציבור ולא רק לבודדים.
מייסד "פייסבוק" כותב שהשינויים הללו לא יקרו מאליהם ולכן הוא החליט להקים את הארגון הפוליטי החדש, יחד עם מי שעומדים בחוד החנית של הטכנולוגיות החדשות. "אנחנו נעבוד עם חברי קונגרס משתי המפלגת, מהממשל הפדרלי והממשלים של המדינות. נשתמש באמצעים באינטרנט ובאמצעים מחוץ לו כדי לבנות את התמיכה בשינוי המדיניות, ואנחנו נתמוך בנחרצות באלו שיהיו מוכנים לקדם זאת בוושינגטון", מבטיח צוקרברג.