שתף קטע נבחר

 

מכסיקו תוריד את המלחיות מהשולחן?

מכסיקנים אוהבים מלח, ואוכלים אותו עם כל דבר - מתפוחים ועד בירה. קמפיין חדש במכסיקו סיטי מבקש מהמסעדות להחביא את המלחיות. יש מי שמתלהב: "זה אינטרס שלנו שהלקוחות ימשיכו לחיות ולאכול"

מלח עם ליים וטקילה. מלח עם בירת "מישלדה" קרה. מלח וצ'ילי אפילו על פירות וסוכריות. המכסיקנים אוהבים מלח. עד כדי כך שהם אוכלים כמות גדולה פי שלושה מהמומלץ. העובדה הזו, יחד עם מגפת השמנת יתר, הביאה את הממונה על הבריאות בבירה מכסיקו סיטי להשיק קמפיין שאמור לשכנע את המסעדות להוריד מהשולחן את המלחיות.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

מסעדה במכסיקו סיטי. להגיש רק אם הלקוח מבקש (צילום: AP) (צילום: AP)
מסעדה במכסיקו סיטי. להגיש רק אם הלקוח מבקש(צילום: AP)

המזכיר לענייני בריאות, ארמנדו אאואד, אולי שאב השראה ממלחמתו של ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, במשקאות הענק הממותקים, כשהשיק את הקמפיין "פחות מלח, יותר בריאות". במסגרת המאמץ הבריאותי, מסעדות התחייבו לספק ללקוחות מלחיות רק אם אלה יבקשו זאת במפורש, במקום להציב אותן על השולחן מבעוד מועד.

 

נראה שבינתיים רוב המסעדות לא ממהרות להצטרף. אבל איזבל סנטיאגו, מנהלת מסעדת "אל אסטרגון", הסבירה כי היא דווקא שמחה להצטרף ליוזמה: "זה לטובת הלקוחות. אנחנו צריכים לדאוג להם. זה גם האינטרס שלנו שהלקוחות יחיו ויאכלו זמן רב ככל האפשר".

 

מלח הוא חלק חשוב מהתפריט במכסיקו, שם ניתן לקנות שקי תפוחים שבהם ממתינה אריזה קטנה של מטבל חומץ וצ'ילי מלוח.

 

אאואד אמר כי מכסיקנים רבים צורכים כ-11 אלף מיליגרם מלח ביום, שהם כ-4,400 מיליגרם סודיום. בהחלט יותר מ-3,436 המיליגרמים שהמרכז האמריקני לבקרת מחלות מעריך שאמריקנים צורכים ביום. והרבה יותר מהכמות המומלצת – 1,500 עד 2,300 מיליגרם ליום לכל היותר.

 

בירה ומלח. אפשר גם למצוא תפוחים עם חומץ וצ'ילי ומנגו ממולח (צילום: AP) (צילום: AP)
בירה ומלח. אפשר גם למצוא תפוחים עם חומץ וצ'ילי ומנגו ממולח(צילום: AP)

 

מכסיקו היא יצרנית מלח גדולה והמכסיקנים מתרגלים לצרוך מלח רב מגיל צעיר. ילדים מנשנשים מנגו מיובש בציפוי צ'ילי ומלח או חטיפי תפוח אדמה או בננה מטוגנים, שעליהם מפזרים מלח ואבקת צ'ילי. המבוגרים שותים מרגריטה או בירה בכוס מעוטרת בציפוי מלח בשוליה.

 

אבל מה שמחריף את הבעיה היא הצריכה המוגברת של מזון מעובד וחטיפים אמריקניים מלוחים. אלחנדרו קלביו, פעיל בנושא זכויות צרכנים, אמר כי הקמפיין החדש ראוי אך לא מתמודד עם מוכרי החטיפים הגדולים. "הוא לא מתמודד עם הגורם העיקרי לצריכת מלח גבוהה – מזון מעובד. במקרה של צריכת מלח והשמנת יתר, יש בעיצוב מדיניות הציבורית אינטרסים סותרים בגלל ההשתתפות של חברות שגרמו לבעיה מלכתחילה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלח ובירה. צורכים 4,400 מ"ג סודיום ביום. ההמלצנ: 1,500 מ"ג
צילום: AP
מומלצים