צפון קוריאה מאיימת: נתקוף את יפן בגרעין
המדינה הקומוניסטית לא מפסיקה בתוקפנותה כלפי המערב, ומזהירה את המדינה היחידה שהותקפה באטום מפני שובן של "להבות גרעיניות" אם תיירט טיל צפון קוריאני. ג'ון קרי שלח מסיאול מסר לשליט מצפון: "שיגור טיל - טעות ענקית"
קים ג'ונג און נגד העולם. אחרי האור הירוק שהעניקה לתקיפה גרעינית בארה"ב, מאיימת היום (ו') צפון קוריאה לתקוף גם את יפן בפצצת אטום. ההודעה של המשטר בפיונגיאנג פורסמה בתגובה לאזהרת יפן כי לא תהסס לפגוע בטילים שתשגר צפון קוריאה בניסוי עתידי, אם יאיימו על שטחה.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
סוכנות הידיעות הממלכתית של צפון קוריאה, KCNA, הגדירה את ההצהרה היפנית "פרובוקטיבית". המשטר הצפון קוריאני הזהיר כי אם יפן תממש את אזהרתה - היא עשויה לעלות ב"להבות גרעיניות". במאמר מערכת של סוכנות החדשות, השופר של המשטר, נכתב עוד כי "אם יפן תנקוט בצעד הקטן ביותר, ניצוץ המלחמה יפגע בה ראשונה".
יפן, המדינה היחידה בעולם שספגה מתקפה גרעינית ב-1945, מיהרה להגיב. "אנו מודעים להצהרות בצפון קוריאה. אנחנו לא יכולים להגיב להן, אבל אנחנו יכולים להגיד שאנחנו ננקוט בכל האמצעים האפשריים כדי לעמוד בכל סוג של תרחיש", אמר דובר משרד ההגנה בטוקיו.
קרי באזור: מקווים לשוב למו"מ
בעיצומי המתיחות בחצי האי הקוריאני, מבקר מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, בדרום קוריאה ומזהיר את המשטר הטוטליטארי השכן. "צפון קוריאה תעשה טעות ענקית אם תשגר טיל לטווח בינוני", אמר קרי ושלח מסר אישי למנהיג בפיונגיאנג: "קים ג'ונג און צריך להבין את גודל התוצאה של עימות", הצהיר המזכיר האמריקני והעריך ששליט צפון קוריאה כנראה מודע להשלכות האפשריות.
"אנו מקווים שנוכל לשוב לשיחות", אמר קרי לאחר תקופה מתוחה בין פיונגיאנג למערב, של חילופי איומים והעלאה הדדית של רמת הכוננות הצבאית. קרי הדגיש כי ארה"ב תגן על בעלות בריתה באזור, והדגיש: "הרטוריקה של צפון קוריאה בלתי מתקבלת על הדעת לפי כל קנה מידה".
דיווחים אחרונים ב-ynet על המשבר בקוריאה:
לקראת ירי צפון קוריאני: המשגר בזווית המתאימה
עדות: קרבות בצ' קוריאה בין תומכי קים למתנגדיו
צפון קוריאה כבר תקפה את הדרום - דרך המחשב
ארה"ב: צפון קוריאה עלולה לשגר טילים בכל רגע
קרי חזר על הדרישה האמריקנית שצפון קוריאה "לא תתקבל כמעצמה גרעינית". דברי מזכיר במדינה מצטרפים להצהרות של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שאמר הלילה כי ארצות-הברית תנקוט "בכל הצעדים הנחוצים" כדי להגן על אזרחיה. אובמה, בהתבטאות הפומבית הראשונה מאז המשבר האחרון עם צפון קוריאה, אמר כי זה הזמן שהמדינה המבודדת "תפסיק לנקוט בגישה לוחמנית, בכדי להנמיך את הלהבות באזור". הוא הוסיף: "אף אחד לא רוצה לראות עימות צבאי בחצי האי הקוריאני".
שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב, הביע אף הוא תקווה שלמרות המשבר הצדדים ישובו להידברות. השר הרוסי הביע תמיכה בחידוש המשא-ומתן על תוכנית הגרעין של צפון קוריאה בכינוס בשוויץ. לברוב הבהיר כי רוסיה מסכימה להיפגש לדון בסוגיה בג'נבה אם צפון קוריאה יחד עם נציגי דרום קוראיה, יפן, סין וארה"ב.