שתף קטע נבחר

אוסטריה: לעת עתה, לא נסיג את כוחותינו מהגולן

שר החוץ האוסטרי, שארצו אחראית לשליש מכוח האו"ם השומר על הפסקת האש בין ישראל לסוריה, אמר עם זאת כי וינה תבחן מדי יום את המצב כדי להחליט אם היא יכולה להמשיך במשימה. החשש בישראל: אם אוסטריה תפרוש הגבול יהפוך מופקר

שר החוץ של אוסטריה, מיכאל שפינדלגר, אמר היום (ו') כי ארצו תבצע מעתה הערכה יומיומית בנוגע לשאלה אם חייליה המהווים חלק ניכר מכוח שמירת השלום של האו"ם בגבול בין סוריה לישראל ברמת הגולן, יכולים להמשיך ולהישאר שם על רקע החשש לביטחונם בעקבות מלחמת האזרחים שמתנהלת גם באזור זה.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בישראל הביעו לאחרונה חשש כבד מהחלטה אפשרית של אוסטריה להסיג את חייליה מהאזור, כפי שעשו כבר כמה מדינות לפניה, שכן הדבר עלול להגביר את חוסר היציבות ברמת הגולן, אזור שהפך גם כך לשדה קרב נוסף במלחמה בין כוחות אסד למתנגדיו, בהם אנשי אל-קאעידה. רק השבוע דווח ב"גרדיאן" כי אסד הסיג מהגולן אלפים מחייליו כדי לקרבם למעוזו בדמשק, שם הוא נלחם על חיי משטרו, ובכך הותיר למתנגדיו מרחב פעולה רב יותר בגולן.

 

"אנחנו כאוסטרים החלטנו להישאר (בגולן) כל עוד נוכל, זה המנדט שלנו.... אבל עלינו להחליט מדי יום אם זה אפשרי", אמר השר. "נעשה זאת כל עוד הדבר יתאפשר", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס אחרי שנפגש עם אנשי האו"ם של אוסטריה בגולן וקיבל מהם תדרוך על המצב.

 

בשלושת החודשים האחרונים הודיעו כבר יפן וקרואטיה כי הן מסיגות את חייליהן מכוח אונדו"ף של האו"ם בגולן. אוסטריה אחראית ל-380 מבין

1,000 החיילים המשתתפים בכוח המשימה, ואם וינה תחליט על הסגתם - לא ברור אם מדינות אחרות יהיו מוכנות למלא את החלל.

 

בחודש שעבר חטפו מורדים סורים 21 משקיפי שלום מהפיליפינים והחזיקו בהם כבני ערובה במשך שלושה ימים. בנובמבר נפצעו שני משקיפי שלום אוסטרים כשאש נורתה לעבר השיירה שלהם ליד שדה התעופה של דמשק. גורמים צבאיים בישראל הביעו חשש שכוח אונדו"ף לא יעמוד במשימה אל מול הקרבות בגולן, שהיה ב-40 השנה האחרונות הגבול השקט ביותר של ישראל.

 

אתמול נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שפינדלגר והדגיש את דאגתה של ישראל על רקע המתרחש בסוריה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור הגבול ברמת הגולן
צילום: EPA
מומלצים