שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

"בגיל 24 חוויתי מוות נפשי". ההחלמה של גדעון

גדעון גלאון המתמודד עם מחלת המאניה דיפרסיה, מספר כי בזכות האהבה והקשר הבינאישי הצליח להתמודד ולחיות לצד המחלה. הוא הכיר את בת זוגו, שגם היא מתמודדת עם בעיה נפשית ויזם את פרויקט "דו שיח" שבמסגרתו אנשים מספרים על הדרך להחלמה. כתבה רביעית בסדרת "יד על הלב"

גדעון גלאון קושר את סיפור הטיפול והשיקום שלו לאהבה. כוונתו גם לאהבה המוענקת על ידי חברים או על ידי משפחת המוצא, אהבה שאין להקל ראש בה, אבל בעיקר לאהבה של בן או בת זוג.

 

 

בחיי היום-יום קשר זוגי יכול להיות מקור להרבה מועקות. הקושי להסתדר עם האחר, לקבל את מגבלותיו מבלי לכעוס, המאמץ להעניק לו תחושה של חמימות והכלה מיטיבים, מבלי לקנא או להתחשבן.

 

עוד כתבות בסדרה

 

קשר אישי ישיר

האם כאשר קיימות בעיות נפשיות זה אותו דבר? תלוי את מי שואלים. גדעון בוודאי יחשוב שכן, אני חושב שיש הסתייגות מסויימת. כאשר יש בעיה נפשית, וכאשר לא מסתירים אותה או מסתתרים מאחוריה, מגיעים לקשר בין אישי בצורה ישירה וישירה יותר, בלי מסכות ועם הקשיים על השולחן. 

 

 

או אז, הקשר הזוגי שנוצר יכול להיות אף יותר חזק ויותר קרוב- האמת, שהייתה עלולה להיות עילה לריחוק, רק מקרבת יותר כאשר יש כנות בין בני זוג, והופכת להיות חלק משמעותי בחיבור הזוגי. הקשר יכול אז להעניק תחושה של שיתוף כנה ושל ביטחון, דווקא מול כל הבעיות מסביב.

 

גדעון, בניגוד למתמודדים אחרים מתייחס אחרת למונח מחלה, והוא מספר על כך בפרק. במפגש אתו נוצרה אצלי תחושת עמימות לא ברורה, מצד אחד לא היה ברור ממה הוא סובל, כאילו משהו מטושטש ("המשברים היו משברים של התפתחות"), ומצד שני, הוא מוביל את פרויקט "דו-שיח" וסוחף אחריו גם אנשים אחרים.

 

היכנסו לעמוד הכתבות של יד על הלב  

 

קבוצת "דו שיח" להתמודדות עם המחלה

פרויקט "דו-שיח" – של עמותת אנוש יחד עם גדעון החל לפני מעל לעשור והוא פרויקט ייחודי בנוף השיקום: גדעון הקים קבוצה של מתמודדים המספרים את סיפורם האישי מול קהלים שונים בכל רחבי הארץ – החל מאנשים במקומות עבודה, סטודנטים באקדמיה, תלמידים בחטיבה העליונה, ועוד.

 

מאז הפרויקט התרחב וקבוצות של פרויקט "דו-שיח" הוקמו מלבד בירושלים גם בצפון – בחיפה, וגם בדרום – בבאר שבע. גדעון, המתמודד עם מחלת המאניה דיפרסיה, משתקם יחד עם עמותת אנוש שנים רבות. במהלך השיקום הכיר במועדון החברתי בירושלים את מי שהיום אשתו - גם היא מתמודדת עם פגיעה נפשית – וביחד הם מגדלים את ילדיהם.

 

גדעון מספר על כך שלדעתו חלק מהכובד של המצב הנפשי עובר לילדיו, וכיצד הוא מתמודד עם התחושות הללו. אנו גם מדברים על הרצון להפסיק טיפול ועל המחיר של כל אחת מהאפשרויות.

 

חשוב לציין כי חלק מהשיקום של גדעון, כך הוא מתאר, קשור לאופן הרוחני שבו הוא מנהל את חייו, שהתקווה קשורה גם לחיבור לדבר רוחני, כזה או אחר. גדעון מאמין שאפשר לצאת מחוזק יותר ממשבר נפשי, גדעון מספר כיצד היה "אדם ללא כיוון" והמשבר הפך להיות הזדמנות "אם אתה בונה הכל מחדש, אפשר לבנות מחדש בצורה נכונה".

 

גדעון נחשב לסיפור הצלחה מיוחד של שיקום באנוש - מתמודד שלא מוותר, חי חיים מלאים, בעלי משמעות ותוכן, ורק מתפתח וצומח מדי יום.

 

כל המשתתפים בסדרה אינם מטופלים של ד"ר אילן טל. רובם קשורים לעמותת אנוש, אשר בחרו לדבר, מתוך מטרה לטפל בסטיגמה שיש למטופלי הנפש בישראל, כחלק מפרויקט "יד על הלב". קיראו עוד על פעילות העמותה באתר הפרויקט "יד על הלב " ובאתר אנוש

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדעון גלאון. כשלא מסתירים בעיות נפשיות מגיעים לקשר אישי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים