שתף קטע נבחר

 

פנייה לנתניהו: התנגד לשחרור הרוצח מנהריים

קרובי קורבנות הטבח בנהריים פועלים נגד שחרור הרוצח לאחר שנודע כי חברי פרלמנט ירדנים מקדמים את חנינתו. מירי מאירי שאיבדה את בתה יעלא פנתה לרה"מ: "רוצה להציג את כאבנו". במקביל, גורמים ירדנים מבהירים כי אין סיכוי למהלך החנינה

"אני מצפה שהממשלה תפעל נגד שחרור הרצח". כך אמרה הבוקר (יום א') מירי מאירי - אמה של יעלא (13) שנרצחה ב-1997 עם עוד שש נערות מבית שמש ב"אי השלום" בנהריים. לאחר שבסוף השבוע נודע למשפחות הקורבנות כי 110 מתוך 150 חברי פרלמנט מהבית התחתון בירדן חתמו על עצומה שקוראת לחון את הרוצח, פנתה מאירי לראש הממשלה בנימין נתניהו. "אני רוצה להציג בפניך את כאבנו", צוין במכתב לנתניהו.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

האם השכולה שדורשת להיפגש עם נתניהו בדחיפות ציינה במכתב כי "חשוב לנו שפגישה זו תיעשה לפני יום הזיכרון כדי שלא ניכנס ליום קדוש זה עם תחושות מעיקות נוספות על מה שכבר קיימות ועוברות עלינו מדי יום ביומו".

 

על ההחלטה לפנות לנתניהו סיפרה מאירי: "אני מכירה אותו, הוא הזמין אותי להשתתף בהלוויה של המלך חוסיין. הוא גם היה בבית הספר של הבנות בערב יום הזיכרון בעבר. אני מקווה שהוא יפעל ושיזכור שהוא מייצג אותנו ולא שום אומה אחרת. אני רוצה שישמע על הכאב שלי ושעכשיו אני צריכה להתמודד עם שחרור אפשרי של הרוצח. אני מירי מאירי מבית שמש שלא מבינה מה הולך, אני חסרת אונים".

 

יעלא מאירי (מימין) מצטלמת עם חברות זמן קצר לפני הירי  (צילום: אלכס קולומויסקי ) (צילום: אלכס קולומויסקי )
יעלא מאירי (מימין) מצטלמת עם חברות זמן קצר לפני הירי (צילום: אלכס קולומויסקי )

 

העצומה שעליה חתמו חברי הפרלמנט הירדני מיועדת להגיע ליושב ראש הפרלמנט לצורך קידום שחרורו של הרוצח, אחמד מוסא דקמסה, שנשלח למאסר עולם. גורמים ירדנים שמכירים את הסוגיה העריכו בשיחה עם ynet כי אין סיכוי שמהלך החנינה ייצא אל הפועל. אותם גורמים הדגישו כי "המלך הוא זה שעומד בראש התהליך של מתן חנינה".

 

הגורמים הירדנים ציינו עוד כי העצומה היא חלק מגל חדש שבמסגרתו מועלות לסדר היום סוגיות של עצורים ירדנים. הגורמים אף ציינו כי שגריר ירדן בישראל השתתף השנה בטקס הזיכרון שנערך בנהריים. לדברי הגורמים, "השגריר הוזמן על-ידי משרד החוץ ומשפחות ההרוגות שזוכרות עדיין לטובה את ביקור הניחומים שערך המלך חוסיין לאחר הטבח".

 

שער "ידיעות אחרונות" למחרת הטבח (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות) (צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)
שער "ידיעות אחרונות" למחרת הטבח(צילום: ארכיון ידיעות אחרונות)

 

אחרי שהתוודעה ליוזמת שחרור הרוצח מירי מאירי לא יודעת מנוח. "ההתמודדות הזאת קשה לי", היא מספרת. "אתה לא יודע מה לעשות עם עצמך. אני לא מורגלת להתמודד בחיי היום יום עם דברים כאלה. לא מספיק שקברתי את הילדה שלי, עכשיו אני אמורה להתמודד עם הדבר הזה. עבר עלינו סוף שבוע ממש קשה, לא ידענו מה לעשות עם המחשבות ולמי לפנות".

 

מאירי אמרה עוד כי בעירה בית שמש מתארגנים תושבים למחות בערב יום הזיכרון מול בית השגריר הירדני. "הרוצח הזה היה צריך לקבל שבעה מאסרי עולם, הוא היה חייל והבנות שלנו היו תלמידות. העובדה שזה קרה דווקא ביו הזיכרון היא לא מקרית. אני לא מאמינה שזה צירוף מקרים, זה נועד להתריס", סיכמה האם השכולה.

 

"גיבור שהגן על מולדתו"

סוגיית שחרורו של הרוצח הירדני ששירת בממלכה כחייל לא עולה בפעם הראשונה. גורמים רבים באיגודים המקצועיים ובקרב ארגון האחים המוסלמים תומכים בחנינה. רק לפני

 שבועיים ביקרה אותו משלחת מטעם איגוד המהנדסים כדי לדרוש בשלומו וראש איגוד המהנדסים בירדן אמר שיש לשחררו בתגובה לפעולות ישראל נגד הפלסטינים.

 

סוהרו לשעבר של הרוצח, מוחמד א-סראירה, צוטט באחרונה בתקשורת הירדנית כמי שמתנצל בפני הרוצח מנהריים על-כך שהוא היה צריך להיות הסוהר שלו מבלי שהצליח לשחררו. א-סראירה ששימש כסוהרו של דקמסה בשנים 1999-2001 אמר כי "הוא גיבור שהעניק את מה שאנחנו לא יכולים להעניק והוא ההגנה על מולדתו, אומתו, דתו וכבודו. הוא ניחן בתכונות נשגבות שהלוואי שיהיו לכל אדם ירדני ערבי-מוסלמי מכובד". בבית המלוכה עדיין לא התייחסו לבקשת החנינה באופן רשמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרוצח דקמסה. "הוא היה צריך לקבל שבעה מאסרי עולם"
צילום: AFP
מומלצים