נערים מנציחים זכרם של חללים בודדים
קבריהם של ניצולי שואה שעלו לבדם מאירופה לארץ ונפלו במערכות ישראל נותרו פעמים רבות ללא פוקדים. השנה, בני נוער מסח"י - סיירת חסד יחודית, החליטו ללמוד את סיפור חייהם, לעלות ולנקות את קברם וגם לקרוא עליהם קדיש
סח"י - סיירת חסד יחודית, היא תוכנית המעצימה בני נוער בגילאי 13-18 בעזרת נתינה ועזרה לזולת. 15 קבוצות סח"י פועלות בשכונות בערים, יישובים, קיבוצים ובתי ילדים. זוהי התוכנית המרכזית של עמותת נכח - נתינה כדרך חיים.
"סחי הוא פרוייקט בפריסה ארצית בה מדי שבוע בני נוער מחלקים מזון למאות משפחות, תומכים בניצולי שואה, פעילים בנושאי נגישות ומבקרים בבתי אבות ובתי חולים והופכים להיות שגרירי נתינה בכול רגע נתון", מסביר אברהם חיון, ראש מטה סח"י.
"אחת לשבוע נפגשים נערי הקבוצה למעגל שיחה שאותו אנו מכנים מעגל חסד", מוסיפה רונית גוב מנהלת מרכז הנוער השכונתי וה"צ'יפית" של סח"י קריית מנחם בירושלים. "בשיחה זו הנערים מנהלים דיונים על נושאים שמעניינים אותם, נושאים שיש בהם קונפליקט ובעיקר בחשיבה קבוצתית על זיהוי צרכים בקהילה ומציאת פתרונות לצרכים אלו. באחד המעגלים האלו נולד הרעיון של הפרויקט נצר אחרון, זיכרון לנצח".
חללי נצר אחרון הם ניצולי שואה שנותרו שריד אחרון ממשפחתם הגרעינית, חוו על בשרם את אימי השואה בגטאות, במחנות הריכוז וההשמדה, במנוסה ובמסתור בשטחים שנכבשו על ידי הנאצים או בלחימה לצד
אנשי המחתרת או הפרטיזנים בשטחי הכיבוש הנאצי. הם עלו לארץ, בשנות מלחמת השנייה או אחריה, לבשו מדים ונפלו במערכות ישראל.
נערי סח"י, בשיתוף עם המינהל הקהילתי והתוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון, החליטו שכל חבר קבוצה יאמץ חלל אחד מחללי נצר אחרון הקבור בהר הרצל ביום הזיכרון. הדבר בא לידי ביטוי בלמידת סיפור חיו האישיים של כל חלל, עלייה לקבר החלל, נקיון הקבר, הנחת זר פרחים הדלקת נר זיכרון, וקריאת קדיש.
הדגש של כל הפעילות הוא עידוד ומתן דגש על נתינה לאחר, המשמעות היא שלכל חלל יינתן מקום של כבוד והערכה בפעילות הקבוצה, בנוסף לכך התכנית החינוכית הערכית של כל הפעילות לוותה בלמידת תחנות משמעותיות שבהם עברו חלק מהחללים כמו גח"ל ( גיוס חוץ לארץ) כיבוש כפר עציון ומחלקת הל"ה.
- עמותת סח"י זקוקה למתנדבים, שיתופי פעולה ותרומות כספיות, לפרטים היכנסו לאתר
או לעמוד הפייסבוק.