שתף קטע נבחר
 

אפי ארזי, מייסד חברת סאיטקס, נפטר בגיל 76

חברת סאיטקס, מחלוצות הדפוס הדיגיטלי, הייתה חברת ההיי-טק הישראלית הראשונה שהפכה להצלחה בינלאומית. ארזי, שייסד אותה ב-1967, נפטר ביום הולדתו. הוא היה פעיל גם כפילנטרופ והקים את בית הספר למדעי המחשב במרכז הבינתחומי בהרצליה, הקרוי על שמו

אפי ארזי , מחלוצי ההיי-טק הישראלי ואחד היזמים הפוריים והמצליחים בתולדות המדינה, נפטר היום (א') ביום הולדתו ה-76. ארזי היה מייסדה של חברת סאיטקס, שהציגה חידושים בתחום ההדפסה הממוחשבת והייתה חברת ההיי-טק הישראלית הראשונה שהפכה להצלחה בינלאומית.   

 

 

ארזי נפטר לאחר מאבק ממושך במחלת האלצהיימר. השאיר אחריו בן, מיקלה ארזי; בת, מוניקה ארזי מנישואיו הראשונים לתרזה ארזי ואת רעייתו דליה ארזי. הלוויתו תיערך מחר בשעה 13:30 בחורשים.

 

ארזי נולד ב-1937 בירושלים ולמד בגימנסיה רחביה ובבית הספר הטכני של חיל האוויר. בצבא שירת כמפעיל מכ"ם ולאחר שירותי הצבאית נסע לארה"ב, שם התקבל ללימודים במכון לטכנולגיה של מסצ'וסטס (MIT), ללא תעודת בגרות, בשל יכולותיו וידיעותיו הטכניות המרשימות.

 

אפי ארזי (צילום: סטודיו יורם אשהיים  ) (צילום: סטודיו יורם אשהיים  )
אפי ארזי(צילום: סטודיו יורם אשהיים )

  

במהלך שהותו בארה"ב היה שותף לבניית המצלמה ששידרה את התמונות מהנחיתה הראשונה על הירח, ועבד עבור חברת ITEK, שעסקה בפיתוח ציוד אופטי לחקר החלל. כשהחליט לחזור ב-1967 לישראל ולהקים חברה טכנולוגית, הייתה ITEK המשקיעה העיקרית. 

 

החברה נקראה "טכנולוגיה מדעית" ועסקה בפיתוח מכשירים לתעשיית הטקסטיל, שהייתה אחד מענפי היצוא המובילים של ישראל באותם ימים. מאוחר יותר, שינה ארזי את שמה לסאיטקס, ועבר להתמקד בפיתוח טכנולוגיות להדפסה בצבע.

  

בשנת 1979, פיתחה החברה את מחשב הקדם דפוס הראשון ואת הסורק האלקטרואופטי הראשון. החברה הפכה לאחת החדשניות והחשובות בעולם בתחום תוכנות ההדפסה והצילום ושיווקה את סחורתה ליותר מ-40 מדינות. בשנת 1990, עת פרש ארזי מניהול החברה, היא מנתה קרוב ל-4,000 עובדים ומחזור המכירות שלה עמד על למעלה מחצי מיליארד דולר בשנה.

 

איש עסקים ופילנטרופ 

ארזי פרש מכל תפקידיו בחברה לאחר שב-1989, בעקבות הנפקתה של החברה בוול סטריט, רכש איש העסקים רוברט מקסוול 27% מסאיטקס.

 

לאחר פרישתו, הקים את חברת EFI שסייעה בהפיכת טכנולוגיית ההדפסה בצבע לזמינה בכל בית. ב-1997 מכר את חלקו ושימש לאחר מכן כמנכ"ל ונשיא של חברת אימדיה וכיו"ר מרקדו.

  

ארזי היה פעיל גם כפילנטרופ והקים את בית הספר למדעי המחשב במרכז הבינתחומי בהרצליה, הקרוי על שמו. בנוסף, מעניק המרכז הבינתחומי מלגה על שמו של ארזי, לסטודנטים לתואר ראשון במדעי המחשב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים