שתף קטע נבחר

 

הציבור יכריע על המשך העבודות בטיילת בת"א

בעקבות עתירת תושבים קבע בית המשפט כי העבודות הנוכחיות והשנויות במחלוקת על הטיילת באזור חוף גורדון בתל-אביב יימשכו. עם זאת, העבודה על אזורים נוספים בעתיד תיקבע בשיתוף הציבור

בעוד שבועיים ייערך תסקיר סביבה לגבי כלל שיפוץ הטיילת בתל-אביב-יפו וכן יהיה הליך נוסף של שיתוף הציבור. כך קבע היום (א') בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו. בית המשפט דן בעתירת תושבים והתנועה הירוקה להוציא צו מניעה נגד המשך העבודות בשיפוץ טיילת תל-אביב-יפו.

 

 

לבקשת השופטת ד"ר מיכל אגמון-גונן הסכימו העותרים לחזור מהם מהבקשה לצו מניעה, ולהגיש עתירה מנהלית לקיום תסקיר סביבה והליך נוסף של שיתוף הציבור לגבי המשך הפרויקט. 

 

העבודות להקמת טריבונות העץ בטיילת בתל-אביב (צילום: חנה קופרמן) (צילום: חנה קופרמן)
העבודות להקמת טריבונות העץ בטיילת בתל-אביב(צילום: חנה קופרמן)

  

קבוצת תושבים יצאה לפני חודשיים למאבק תחת הכותרת "מצילים את חופי תל-אביב" נגד תוכנית השיפוץ של העירייה בעלות של 150 מיליון שקל. התוכנית אמורה להחליף את הבטון הקיים היום בין הטיילת לחוף בטריבונות, שלפי העירייה יאפשרו לציבור לשבת עם הפנים לים ללא צורך לשבת במסעדות בחוף כיום.

 

קבוצת התושבים התנגדה לתוכנית, שמוסיפה לפיהם 8 מטרים של בטון לחוף על חשבון החול. בעירייה לעומת זאת השיבו לטענות כי התוכנית נוגסת רק ב-6% משטח החול.

 

העבודות החלו בינתיים בקטע גורדון-פרישמן, שם מטה המאבק מפגין מדי שישי בחודשיים האחרונים. השופטת אגמון הסבירה כי העבודות מצויות בשלב מתקדם בקטע זה, ולכן עדיף למחוק את העתירה הנוכחית ללא הוצאות. עו"ד חיים סאמט, המייצג את חברת אתרים הממונה על הפרויקט, אמר כי "הפרויקט בשלבי סיום - כשלושה שבועות לסיום".

 

עו"ד הראלה אברהם-אוזן, המייצגת את הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל-אביב, אמרה בדיון כי "התכנון היה שהוא מיטיב עם כלל הציבור". עו"ד אפרת לוריא, המייצגת את העותרים, אמרה לעומת זאת כי "מדובר על עבודות בנייה לא חוקיות".

 

פרופסור אלון טל, יו"ר התנועה הירוקה, אמר ל"כלכליסט" כי "היו שטחים נרחבים בתוכנית שלא נעשו בהם תסקירים להשפעת הסביבה. הלבישו על הפטור של הנגשת החוף לנכים עבודות נרחבות ביותר. אף אחד לא אומר שמה שיש היום זה מה שיהיה אי פעם, אבל בסופו של דבר צריך תוכנית סבירה יותר". עו"ד לוריא אמרה בדיון כי "פניתי לארגוני הנכים.

קיבלתי מהם תגובה שאומרת במפורשות שלא התייעצו איתם בעניין התכנון".

 

פרופסור טל הדגיש כי "העתירה עצמה הייתה כרוכה בסיכונים גדולים לתושבים וזה מוכיח שרק ציבור ערני יכול להחזיר את זה לדיון ציבורי. העתירה נעשתה לא באמצעות גופים ארציים, גם לא התנועה הירוקה, אלא בעיקר באמצעות תושבים, וצריך להצדיע על הנחישות".

 

העותרים טענו גם כי הליך שיתוף הציבור לא היה מספק. השופטת אגמון הדגישה בדבריה כי "הכוונה לשיתוף רחב ככל האפשר שבמסגרתו יוכל הציבור להביע דעתו הן באשר לצורך המשך הפרויקט בכלל או חלקים ממנו".

 

השופטת קבעה כי העבודות הנוכחיות יסתיימו לכל המאוחר תוך חודשיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים