אש יא גולש: קבב חריף כמו שצריך
אם יש משהו שרפי אהרונוביץ' לא יכול לסרב לו זה מנה נוספת של חומוס. האמת, מנה נוספת של כל דבר אבל, חומוס בפרט. סיפור על ארוחת בוקר קלה (באמת) וחומוס אחד מיוחד עם מנגולד. יש גם מתכון של קבב חריף אש שמשתלב מצוין עם טחינה וירקות קלויים
עוד בערוץ האוכל:
הערתי את הגברת בעדינות והצעתי: "בואי נצא להליכה". היא פקחה עיניים והציצה בי מבעד לשמיכה. "והאובך?" שאלה בחשש. "שום כלום" עניתי. "יום אביב קלאסי".
היא לא ממש השתכנעה ולכן נאלצתי להפעיל את נשק יום הדין. "אוקי, אז אני קופץ לשטוף את האוטו". עבד כמו קסם. אם יש משהו שאיש, כולל אשתי שתחייה, לא יכול לעמוד בו זה לשמוע אותי מקטר בלי סוף על איך ששעה אחרי שאני שוטף את האוטו, שעה אחרי שמבריקים אותו במיטב התכשירים, שעה אחרי שמבשמים אותו בריחות אביב רעננים - יורד גשם או שמתחוללת סופת חול ואבק שהורסת את כל העבודה שהשקעתי בניקיון שלו ממש עכשיו.
"קדימה לדרך" היא אמרה. "עדיף להיחנק באבק מאשר לשמוע אותך מקטר!".
לאחר כחצי שעה שטיילנו בחוץ האביב האירופאי הפך לקיץ במדבר סהרה. מבעד לענני האבק ראיתי מקום מוכר "דליקטסן", ברחוב יהודה הלוי. ניערנו את בגדינו וחלקנו ארוחת בוקר קלה (כך היא נקראת). ביצה קלה, לחם מעולה, יוגורט, מעט ירקות (אבל טריים!) וגם קפה מצוין. כמה פשוט, ככה טעים.
אתם בטח תוהים למה בחרתי רק בארוחת בוקר קלה, ובכן יש לזה הסבר פשוט. באותו יום קבענו לארוחת ערב מוקדמת בחג' כחיל, בכיכר השעון ביפו.
חג׳ כחיל, כאחיותיה המבוגרות יותר בצפון, חרטה על דגלה מהיום הראשון לא למכור רק חומוס, צ'יפס, סלט ושיפודים אלא, להביא גם חלק אותנטי יותר מהמטבח הערבי. הסלטים במקום טריים וצבעונים. הרבה ירוק ,סלט תפוח עץ חמצמץ, חציל קלוי מעוך בגסות, לבנה עם נענע ואגוזים ועוד .
מאחר ובפסח וביום העצמאות גם יחד אכלנו כמעט עדר כבשים שלם, דילגנו על מנת צוואר הטלה הממולא והזמנו שתי מנות שונות ממה שאנחנו לוקחים בדרך כלל: "שושברה", שאלו כיסונים עדינים ממולאים בשר ומבושלים ביוגורט. מנה מעולה, מתובלת ביד קלה, עם שפע טעמים, וגם קבב חלאבי שהוא קבב עסיסי מבשר כבש אפוי, עם בצל ועגבניות קלויות על האש וכל זה עטוף בבצק ואפוי בתנור.
לקינוח התענגנו על כנפה עדינה וריחנית, פלוס קפה. "היה טוב וטוב שהיה", סיכמתי ביני לבין עצמי.
למחרת התבהרו השמיים. האבק התפזר ואנחנו רעבים כרגיל. הלכנו לאכול ב-"חומוס של מיכה", חומוסיה שנמצאת ברחוב בן יהודה בעיר. כבר אכלתי כאן לפני כחודש והיה טוב. כבר אז הבנתי שהוא בהחלט עושה דברים קצת אחרת.
לקצת הזה יש משמעות רבה (בייחוד אחרי הפרסומת שמככבת ברשת של החומוסיה של אבי - פרסומת לחומוס אחלה), הוא מבשל חומוס ופול על פתיליות ומי שיטעם לא יוכל להתבלבל.
השולחן שלנו מיד מוצף בצלוחיות קטנות וטעימות להפליא של לימון כבוש, טחינה ירוקה ,טחינה לבנה עם פפריקה ,רסק פלפל אדום,רסק פלפל ירוק, שני סוגים שונים של זיתים מתובלים להפליא, צלחת שעליה פלפל חריף טרי ובצל, סלט ירקות קצוץ במקום, ופיתה מרובעת שעשויה מקמח מלא.
לאחר נישנושי הסלט, הזמנו חומוס פול וגרגרים, מנה מעולה אין מה לומר, וגם שקשוקה חריפה וטובה. לפתע קלטה עיני המאומנת שלט: "המלצת הבית - חומוס מנגולד". ברור שהזמנתי. חצי מנה. הופתעתי משילוב הטעמים המצוין ל החומוס והמנגולד, מנה משובחת וטעימה להפליא.
קינחנו, איך לא, במלאבי מתוק מתוק. החומוס של מיכה אמנם סגור בשבתות אבל בשאר ימי השבוע – אני מתכוון להיות שם. תסמכו עליי.
קבב חריף
אבל עם כל הכבוד למנגולד ויש כבוד, אתם יודעים מה משתלב הכי טוב עם חומוס? בדיוק, קבב.
המרכיבים:
500 גרם בשר צוואר, טחון גס
500 גרם בשר קשתית (שפונדרה), טחון גס
250 גרם נתח פלדה של טלה, טחון גס
1-2 פלפל חריף, לפי כוח הסיבולת
1 ביצה טרופה
1 כפית מלח
1כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1 בצל גדול, קצוץ וסחוט
1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- קולים את הפלפל החריף במשך מספר דקות על מחבת חמה. חותכים אותו לאורך ומוציאים את הגרעינים. קוצצים דק.
- שמים את תערובת הבשרים בקערה עמוקה ומוסיפים את התבלינים, הביצה הטרופה, הבצל הפלפל החריף, והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- יוצרים צורות של קציצות מהתערובת ושמים במקרר למשך כמה שעות או אפילו לכל הלילה.
- מניחים את הקבב על נייר אפייה וצולים אותו בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, במשך כ-6 דקות משני צידיו.
- מגישים את הקבב איך לא, עם קצת טחינה בצד וגם ירקות קלויים.
לאתר של רפי אהרונוביץ' - מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר