שתף קטע נבחר

 

ממינכן עד בוסטון: כשטרור מכה בתחרויות ספורט

טבח הישראלים באולימפיאדה ב-1972, מטען החבלה במשחקים באטלנטה, המתקפה על נבחרת הקריקט של סרי לנקה והפיגוע נגד נבחרת טוגו. בגלל הסיקור התקשורתי הגבוה, אירועי ספורט הם יעד אטרקטיבי עבור ארגוני טרור. כך גם המרתון בבוסטון

אירועי ספורט פופולאריים זוכים לסיקור תקשורתי נרחב ולפרופיל ציבורי ועולמי גבוה, ועל כן הם מהווים מטרה מועדפת על ארגוני טרור. במיוחד כיום, נתח נכבד מתקציב הטורנירים הגדולים - כגון המונדיאל, האולימפיאדות ואליפויות עולם בענפים השונים - מוקדש לאבטחה מכיוון שההיסטוריה של העשורים האחרונים מוכיחה שהמוטיביציה של גורמי טרור לנצל את הסיקור המורחב לא נשחקת. 

 

 

הפיגוע בבוסטון - כתבות נוספות ב-ynet:

צפו: רגע הפיצוץ במרתון בוסטון

אובמה: נעשה צדק עם האחראים לפיצוצים בבוסטון

צביקה טס למרתון: "נס שלא היו יותר הרוגים"

בוסטון: 3 הרוגים ועשרות פצועים בפיצוצים במרתון

 

אבל חרף המודעות למגמה, הפיגוע אתמול (שני) במרתון בוסטון הוא עדות לכך שתחרויות ספורט עדיין אינן חסינות - למרות מספר המאבטחים הגדול שסובב את המתחרים ואת הקהל (כמו כל מקום ציבורי בארצות הברית) מאז פיגועי 11 בספטמבר. להלן ארבע דוגמאות מהעשורים האחרונים שבהן ביצעו ארגוני טרור פיגועים קשים שגבו בעיקר את חייהם של ספורטאים, אבל גם של צופים ועוברי אורח.

 

מינכן 1972

טבח הספורטאים במינכן בוצע ב-5 בספטמבר 1972. בפעולת טרור הותקפה משלחת ספורטאי ישראל למשחקים האולימפיים, שבמהלכה נרצחו דוד ברגר, יוסף גוטפרוינד, משה ויינברג, אליעזר חלפיו, מארק סלאבין, זאב פרידמן, יוסף רומנו, קהת שור, אנדרי שפיצר, עמיצור שפירא, יעקב שפרינגר.

 

11 הספורטאים הישראלים שנרצחו באולימפיאדת מינכן (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
11 הספורטאים הישראלים שנרצחו באולימפיאדת מינכן(צילום: gettyimages)

 

סביב 4:30 לפנות בוקר עברו חמישה מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור" מעל הגדר שסביב הכפר האולימפי במינכן. הם לבשו בגדי ספורט והסוו את כלי נשקם בתיקים גדולים, ואף שנצפו על ידי עוברי אורח, לא עוררו חשד. בתוך שטח הכפר האולימפי חברו החמישה לשלושה מחבלים נוספים, שהחזיקו באישור כניסה לכפר. הם פרצו לחדרי המשלחת הישראלית ושם לקחו תשעה בני ערובה. משה ויינברג ויוסף רומנו, שני חברי משלחת נוספים, נרצחו במקום. במהלך ניסיון חילוץ של ממשלת גרמניה תוך מו"מ עם המחבלים, נהרגו תשעת בני הערובה. 

 

אטלנטה 1996

בחודש יולי 1996 התפוצץ מטען חבלה באולימפיאדה באטלנטה ומסמרי ברזל התעופפו לתוך מאות האנשים שהיו במקום הפיצוץ. שני בני אדם נהרגו בפיגוע, בהם אליס הותורן, אם בת 44. 111 בני אדם נפצעו. אריק רוברט רודולף, אז בן 36, היה האיש שביצע את פיגוע הטרור באטלנטה. הוא נעצר כעבור שנתיים, לאחר מצוד מאומץ ביותר שנערך אחריו, בעודו מסתתר בתוך מכל אשפה גדול בעיירה מרפי בצפון קרוליינה.

 

עדי ראייה סיפרו שראו את רודולף מתרחק מהמקום, בעוד שאחרים רצו לכיוון מקום הפיצוץ. אחד מעדי הראייה רשם את מספר לוחית הזיהוי של הרכב שלו. בחיפוש בתא לאחסון חפצים שהחזיק נמצאו מסמרים שתאמו את המסמרים ששימשו בפיגוע באולימפיאדה.

 

למרות האבטחה: רגע הפיצוץ במרתון בוסטון

למרות האבטחה: רגע הפיצוץ במרתון בוסטון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בקו הסיום: פיגוע במרתון בוסטון    (רויטרס)

בקו הסיום: פיגוע במרתון בוסטון    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רודולף, ששירת בעבר בצבא האמריקני, השתייך לקבוצה ימנית-נוצרית קיצונית המאמינה בעליונותו של הגזע הלבן, מתנגדת להומוסקסואליות ושונאת יהודים וזרים. על חלק מהפיגועים שאליהם הוא נקשר בעבר בהם קיבלה אחריות קבוצה בשם "צבא האל". המפגע מאטלנטה נידון לשלושה מאסרי עולם בגין הפיגוע במשחקים האולימפיים ומקרי רצח אחרים שבהם היה מעורב.

 

פקיסטן 2009

תריסר רעולי פנים חמושים ברובים ובמשגרי רקטות תקפו את האוטובוס שבו נסעה נבחרת הקריקט של סרי לנקה, בדרכה למשחק בעיר לאהור שבמזרח פקיסטן. שישה מצוות הנבחרת נפצעו וחמישה שוטרים ונהג האוטובוס נהרגו.

 

התוקפים הסתערו על השיירה שבה נסעה הנבחרת סמוך לכיכר ליברטי, בדרך לאיצטדיון הראשי של לאהור - זמן קצר לפני תחילתו של משחק הקריקט בין נבחרות סרי לנקה ופקיסטן. במקום התפתח קרב יריות שארך כ-15 דקות, בין החמושים לשוטרים שאיבטחו את השיירה. סמוך לזירה התגלו גם שתי מכוניות תופת וכן מצבור נשק.

 

השיירה של נבחרת הקריקט הסרי-לנקית הותקפה בכיכר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השיירה של נבחרת הקריקט הסרי-לנקית הותקפה בכיכר(צילום: רויטרס)

 

התקיפה המתוכננת היטב בלאהור העלתה ספקות באשר ליכולתה של פקיסטן לארח משחקי ספורט בינלאומיים בשטחה. כמו כן, היא העלתה חששות מוכרים באשר ליציבות המשטר הפקיסטני המחזיק בארסנל של כלי נשק גרעיניים.

 

הפיגוע בקריקט אירע שלושה חודשים בלבד לאחר מתקפת הטרור הקשה שהיכתה בבירת העסקים ההודית מומבאי - שעל פי החשד בוצעה בידי חמושים פקיסטנים. גורמי ממשל פקיסטניים ציינו כי יש דימיון בין מתקפת הטרור ההיא - שבעטיה חלה החרפה במתיחות בין פקיסטן להודו - להתקפה בלאהור ב-2009.

 

אנגולה 2010

אוטובוס נבחרת הכדורגל של טוגו הותקף באש מקלעים חיה בעיר קאבינדה בחודש אוגוסט 2010 בעת שהנבחרת עשתה את דרכה לאליפות אפריקה שנערכה באנגולה. נהג האוטובוס נהרג במתקפה ותשעה אנשים נוספים נפצעו ואושפזו בבתי חולים בעיר.

 

חלוצה של נאנט הצרפתית ונבחרת טוגו, תומאס דוסבי, אמר אז בראיון לרדיו כי "אני בסדר גמור, אבל יש כמה שחקנים פצועים. הותקפנו כמו כלבים על ידי מכונות ירייה והסתתרנו מתחת למושבים של האוטובוס בערך 20 דקות כדי להתחמק מהכדורים". השר הממונה על קאבינדה מטעם הממשלה האנגולית, אנטוניו בנטו במבה, אמר: "זוהי התקפת טרור, שמטופלת כעת במלוא החומרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגע הפיצוץ בבוסטון. האבטחה
צילום: רויטרס
מומלצים