שתף קטע נבחר

אשת הברזל / הכירו את יו"ר מנהלת ליגת הנשים

עם אינספור תפקידי ניהול, 7 ילדים והמון אמביציה מתכוונת איריס שטרק, 51, יו"ר מינהלת ליגת הנשים, לנפץ כמה סטיגמות ובדרך להביא קהל לאולמות. פרופיל וראיון ראשון

איריס שטרק, יו"ר מינהלת ליגת העל לנשים, הגיעה לראיון עם חבילת דפים מהודקת. סקירה כללית על עצמה ופועלה, בכתב ידה, עם תשובות כמעט לכל שאלה שאמורה להישאל. היא בת 51, שותפה־מנהלת במשרד רואי חשבון, שימשה ומשמשת בשלל תפקידים ציבוריים, אבל עדיין מגיעה מוכנה לכל פגישה, ובדיוק מופתי. שתהיה מוכנה לכל התקלה. אשת ברזל אמיתית.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

לתפקיד יו"ר מינהלת הנשים מונתה שטרק לפני חמישה חודשים. מינוי מרשים ומפתיע כאחד. היא לא מהתחום, אבל אולי בזה סוד כוחה. לא מושפעת מאינטריגות, לא צריכה להיות חברה של ההוא וברוגז עם האחר. באה לעבוד.

 

שטרק (במרכז) עם הקפטניות והמאמנים של רמלה ואשדוד (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שטרק (במרכז) עם הקפטניות והמאמנים של רמלה ואשדוד(צילום: אורן אהרוני)
 

הרזומה שלה עשיר. מלבד ניהול משרד רואי החשבון בו היא שותפה, היא משמשת גם כסגנית לשכת נשיא רואי החשבון בישראל וחברה בשלל דירקטוריונים במשק. במשך שלוש שנים שימשה כיו"ר נמל אשדוד. היא עסוקה עד הגג, אבל אמא ל־7 ילדים. אישה דתייה שלא חוששת מעבודה קשה.

 

את בן אדם עסוק, למה את צריכה עוד תפקיד על הראש?

"קשה לי להגיד לא למשהו שקשור בקידום נשים. זה תחום שאני עוסקת בו שנים. אם זה בחקיקה, שבזכותה עלה מספר הנשים בדירקטוריונים, או ההופעות שלי במועצות השונות. אני מוצאת בזה אתגר נוסף, שבא ולוקח את האג'נדה שלי, של נשים ומקצוענות, למקום גבוה יותר".

 

איריס שטרק עם מנכ"לית מנהלת הנשים, גבי בן אליהו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
איריס שטרק עם מנכ"לית מנהלת הנשים, גבי בן אליהו(צילום: עוז מועלם)

 

ותסתדרי עם כל האינטריגות מסביב, את נכנסת לגוב אריות?

"אני לא מגיעה ממקום שבו יש לי אינטרס של צד זה או אחר. אני רוצה להוביל את המערכת לחשיבה למען כולם. תקציבים, מעמד, תקשורת, כולם רוצים יותר מזה. כאן אני מוצאת את המכנה המשותף".

 

ומאיפה תמצאי לזה זמן, בכל זאת, מעבר לכל התפקידים את גם אמא ל-7 ילדים?

"תשמע דבר מעניין, ככל שבן אדם עושה יותר, כך יש לו גם יותר זמן. מה עוד שיש לי היום ילדים גדולים, הקטן הוא כבר בן 14. בכלל, כל החיים עבדתי. אתה לומד עם השנים לשלוט גם מרחוק. אני יכולה בדרך לעשות הרבה מאוד דברים בטלפון, לחלק הוראות. אני יוצאת מהמשרד לא פעם בשעות הקטנות של הלילה, אבל גם מאוד טוטאלית בכל הקשור ללקוחות שלי".

 

ומה המשפחה אומרת על הג'וב החדש?

"את האמת, הם קצת נבהלו בהתחלה. הם קראו על האינטריגות ולא רצו שיהיה עוד פעם נמל אשדוד בבית. אני יכולה להגיד לך שכולם מאוד מתחשבים. עוד לפני שאני קוראת את עיתוני הספורט, אני כבר מקבל עדכונים בוואטס אפ. לשים לב לזה, לראות את ההוא. על שולחן השבת יש פתאום עוד נושא".

 

לא בבית ספרה. מעודדות במגרשים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לא בבית ספרה. מעודדות במגרשים(צילום: אורן אהרוני)

 

בלי מעודדות

אחת ההחלטות הראשונות בתפקידה הייתה ביטול הופעות המעודדות במהלך פסקי זמן והמחציות. "לא מוכנה לראות את הנערות עם כל החזה בחוץ שעומדות ומשעשעות", מסבירה שטרק. "זה לא נותן כבוד לנשים ולא לשום דבר אחר. ביקשתי מכל הקבוצות שיהיו אחראים להביא למגרש את התרבות העירונית, הלוקאלית, בצורה מכובדת ובלבוש הולם. לכזו פרובוקציה אני לא מוכנה".

 

בכל העולם זה דבר מקובל.

"אנחנו הרי אור לגויים. לא כל מה שיש בחו"ל, טוב לכאן. אפשר לעורר עניין דרך אמנות, למשל. ריקודים, משחק. אני חושבת שבכל העולם זה דבר לא ראוי. זו לא הדרך שצריך לשווק את הספורט הנשי. הייתי אפילו מביאה להקות בנים, לא צ'יפנדיילס, אבל כן כאלו שרוקדים ושרים".

 

שטרק גם מספיקה לעסוק בספורט. חדר כושר, ריצות בשכונה, שלא לדבר שלאחרונה סיימה בהצלחה ריצת 10 ק"מ במרתון ת"א. בכלל, כל משפחתה נתפסה בחיידק. בעלה משחק כדורסל, כמו גם שניים מבניה, האחד באליצור פ"ת ("הציעו לו לטוס למכללה בוושינגטון, אבל רציתי אותו לידי"), השני באליצור רעננה.

 

ועכשיו היא מגיעה לליגת הנשים, כזו שגם עליה יש לא מעט סטיגמות. "את הסטיגמות הללו שאתה מדבר עליהן צריך להרחיק. יש אפילו הורים שפוחדים שהבנות יילכו לכדורסל נשים בגלל אותן סטיגמות. אני חושבת שכל אדם עושה את הבחירות שלו. ועדיין, אני מרגישה שגם הנושא הזה ירד כבר מזמן מסדר היום".

 

"מוכנה להביא מהידע שלי לקבוצות". שטרק (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"מוכנה להביא מהידע שלי לקבוצות". שטרק(צילום: אורן אהרוני)

 

ואיך אישה מהמגזר הדתי מתייחסת לכך?

"גם המגזר הדתי הוא מגזר של בני אדם. בכל מקום יש אנשים שונים, יש מגוון. גם המגזר הדתי מודע לכך שיש אנשים עם נטיות כאלו ואחרות. אני חיה בעולם פתוח. יש את החופש של הפרט לבחור את דרכו. איש באמונתו יחיה".

 

בואי נדבר על הליגה עצמה. קבוצות כמעט ולא מצליחות לגמור את החודש, שלא נדבר על להעמיד תקציב לעונה שלמה.

"דיברתי עם ההנהלות ואני מוכנה להביא מהידע שלי לקבוצות. קח לדוגמא את הרשויות המקומיות. יש כאלה שתומכות מאוד ויש כאלה שפחות. כמינהלת נגיע לאותן רשויות וננסה לשכנע אותן למה חשוב שתהיה קבוצת כדורסל טובה לעיר. יש אנשים בליגה הזו שממשכנים את הבית שלהם ונותנים הלוואות אישיות. אני חושבת שצריך לעשות הפרדה".

 

אולי להחליט על תקציב סף?

"יש לנו פגישה עם הבקרה התקציבית ונקבע מה התקציב המינימאלי לכל קבוצה כדי להיות בליגת העל. ניצור תקציב שמצד אחד יעודד קבוצות להגיע, מצד שני שגם יהיה אפשר להתקיים בו. נמצא את האיזון".

 

איך מביאים יותר קהל למגרשים?

"חלק מהעניין זה ליצור הד תקשורתי, לשים אותנו על המפה, בכל המדיות. יחסי ציבור עושים עניין. דבר שני, בעיני ככל שיש יותר ישראליות על המגרש, כך יהיו יותר משפחות שיגיעו ויתר אוהדים. אני רוצה ליצור גם קשר עם הרשויות המקומיות, שיביאו תלמידים לאולמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
איריס שטרק
צילום: עוז מועלם
מומלצים