מבקשי מקלט חגגו עצמאות לישראל: "חיים כאן"
באהר אדהם ומוטאסים עלי - מבקשי מקלט מדרפור - הצטרפו לעשרות אפריקנים והניפו את דגל ישראל בחוף הים בתל-אביב. אדהם הסביר כי חשוב לו להשתתף בשמחה, אך ציין כי נתקל בחוף בעוינות: "צעקו לנו 'מסתננים' ושזה לא החג שלנו"
לא רק ישראלים חגגו במהלך היממה החולפת את יום העצמאות ה-65 למדינה. בחוף הים של תל-אביב אפשר היה להבחין אתמול (יום ג') בעשרות אפריקנים, ובכללם מבקשי מקלט מדרפור, שהניפו את דגל הלאום של ישראל והשתתפו בשמחת החג.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
לפי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, בישראל שוהים כ-65 אלף מבקשי מקלט. "הצטיידתי בדגל ישראל שנמצא אצלי בבית והלכתי עם חברים דרפורים וישראלים לצפות במטס בחוף הים", סיפר ל-ynet באהר אדהם (31), שהסתנן לישראל מדרפור לפני כחמש שנים וחצי. "כמי שנמצאים כאן חשוב לנו להשתתף בשמחה. אנחנו אמנם לא ישראלים, אבל חיים כאן".
אדהם אמר עוד כי "יש לנו ביקורת על הפעילות של הממשלה נגדנו, חוקים שמנסים לפגוע בפליטים והסתה של חלק מהפוליטיקאים שמובילה לעתים למראות של שנאה ברחובות דרום תל-אביב, אבל בסופו של דבר אנחנו רוצים לשמוח בשמחת המדינה שאליה נמלטנו ובה אנחנו מקבלים הגנה".
האיש שמחזיק באשרה המעניקה "הגנה קבוצתית" למבקשי מקלט מאריתריאה, דרפור וסודן, סיפר כי נתקל בחוף הים בעוינות. "בחוף פגשנו גם ישראלים שלא אהבו לראות אותנו חוגגים עם הדגלים. הם צעקו שאנחנו מסתננים ושזה לא החג שלנו", סיפר מבקש המקלט.
ציון יום הזיכרון וביקור ב"יד ושם"
אדהם הוסיף כי ביום שני הוא ציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ובאחרונה אף ביקר ב"יד ושם". לדבריו, "אנחנו מכירים את ההיסטוריה היהודית והישראלית שמזכירה את ההיסטוריה שלנו. גם אנחנו היינו קורבנות לרדיפה ולרצח עם ולכן אנחנו מעריכים את העובדה שבניתם כאן מדינה. אני אמנם לא ישראלי אבל אני חי כאן כפליט למרות הקשיים שהמדינה מערימה עלינו, הייתי גאה מאוד להניף את הדגל הישראלי".מוטאסים עלי (26), חברו של אדהם ואף הוא מבקש מקלט מדרפור, אמר כי "אני לא אזרח של המדינה הזאת, אבל יש לי חברים ישראלים רבים וכאן אני נמצא בשנים האחרונות. לכן אני חלק מהחג והייתי גאה להניף את דגל ישראל. פליטים יהודים של השואה בנו כאן מדינה חזקה. אנחנו מזדהים עם ההיסטוריה הישראלית ומקנאים במה שבניתם כאן אבל אנחנו לא רוצים להישאר, אלא חולמים לחזור לדרפור ולבנות מדינה משלנו".
עוד אמר עלי, שהסתנן לישראל לפני כארבע שנים דרך הגבול הדרומי, כי "ההיסטוריה שלנו דומה. גם אנחנו פליטים של רצח עם. אנחנו מקבלים כאן הגנה מסוימת, אבל קוראים לי 'מהגר עבודה', 'מסתנן', או 'פושע', כשהישראלים לא מבינים שאנחנו פליטים. המשטרה מטרידה אותי ב-2:00 בלילה, יש לעתים גזענות ושנאה ואני מצפה שהמדינה והאזרחים כאן יכבדו את הזכויות שלי כבן אנוש".
חגיגת המטס בחוף בתל-אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים