חגבים נולדו בנגב: "דור ישראלי ראשון לארבה"
חגבים צעירים אותרו באזור חולות עגור, ניצנה וקציעות, לאחר שארבה הזדווג במקום והטיל ביצים. "החגבים הצעירים הם אלה שאוכלים הכי הרבה, ולמעשה גורמים לנזק הגדול ביותר", הזהיר ראש מועצת רמת נגב
נחילי הארבה מסיני פסקו מלהגיע לתחומי ישראל, אך חקלאי הנגב החלו לזהות בקיעות של חגבים צעירים באזור חולות עגור, ניצנה וקציעות, לאחר שהארבה הזדווג במקום והטיל ביצים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
בין דמעות לבוז: מרגרט תאצ'ר הובאה למנוחות
הערכה: "זאב בודד" ביצע הפיגוע במרתון בוסטון
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
"שבועיים מההטלה בוקעים החגבים הקטנים ויוצאים החוצה מהמחילות", הסביר רביב שפירא, מנהל מחוז דרום ברשות הטבע והגנים, שהגדיר את המראות כ"מחזה מרהיב". לדבריו, "אנחנו לא יודעים אם הם יזיקו לחקלאות. עוד לא הייתה בארץ תופעה של הטלה ושל בקיעה של חגבים חדשים. אנחנו לא מכירים את זה ולא יודעים איך הם יתנהגו באקלים שלנו".
הוא העריך כי "באזורים שבהם יש כמות גדולה של חגבים, משרד החקלאות ירסס. אנחנו ממפים ומסייעים לאתר את ריכוזי החגבים כדי למזער את הנזקים. בלי ספק זו תופעת טבע ייחודית. מעבר לסכנה ישנה הרבה סקרנות".
שמוליק ריפמן, ראש מועצת רמת נגב, הכריז על "דור ראשון לארבה" והסביר כי חקלאי הדרום הוזהרו. "צריך גם לסגור את החממות וגם לשים עין בשדות ובשטחים הפתוחים, במקומות שבהם יש תפוחי אדמה, חיטה וצנוניות. החגבים הצעירים הם אלה שאוכלים הכי הרבה, ולמעשה גורמים לנזק הגדול ביותר. ראש המועצה ציין כי יבקש משר החקלאות לסרוק ולמפות את החגבים, ואז לרססם. "נכון לרגע זה הארבה חוזר והוא רעב. אבל בכוחות מחודשים נילחם בו".
יענקלה מוסקוביץ', מנהל מרכז הניסויים לחקלאות מדברית באזור, הודה כי "אנחנו טרם יודעים מה ההיקף החגבים". לדבריו. "הודענו לכל החקלאים לתצפת על האזור, ולהודיע לנו מיד אם הם מבחינים בבקיעות. עכשיו זה הזמן שהחגבים יתחילו לבקוע ואז יצטרכו לרסס אותם".