שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה מוכנה לדבר - הציבה תנאים לארה"ב

סימני רגיעה ראשונים מחצי האי הקוריאני. כנראה בניסיון לפייס את סין, הודיעה פיונגיאנג כי היא מוכנה למו"מ עם ארה"ב והדרום, אבל בתנאים קשים מבחינתן, הכוללים סוף לתמרונים הצבאיים. לוושינגטון תנאים משלה

אחרי שבועות של איומים והתרסה, צפון קוריאה מוכנה לדבר – אבל בתנאים שלה. פיונגיאנג פרסמה היום (יום ה') את רשימת התנאים המקדימים שלה למשא ומתן עם ארה"ב ודרום קוריאה, והם כוללים הסרת הסנקציות שהטיל עליה האו"ם וסוף לתמרונים המשותפים של האמריקנים והדרום קוריאנים. חרף התנאים הקשים, זהו איתות ראשון לרגיעה בחצי האי הקוריאני לאחר ההסלמה האחרונה שם.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

ועדת ההגנה הלאומית של הצפון פרסמה הצהרה שלפיה פירוז חצי האי מנשק גרעיני יחל כשארה"ב תפנה את הנשק הגרעיני שלטענת צפון קוריאה הוצב באזור.


קים ג'ונג און מעיין ב"תוכניות לתקיפת ארה"ב" בחברת הגנרלים שלו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג און מעיין ב"תוכניות לתקיפת ארה"ב" בחברת הגנרלים שלו(צילום: רויטרס)
 

ככל הנראה, הצעד הוא ניסיון לפייס את סין, התומכת האזורית היחידה של צפון קוריאה, שהראתה לאחרונה חוסר נחת לנוכח המתיחות.

"דיאלוג ומלחמה לא יכולים לדור בכפיפה אחת", נכתב בהצהרת הוועדה, "אם ארה"ב ושלטון הבובות בדרום מעוניינים להימנע ממכת הפטיש של הצבא והעם שלנו, ומייחלים באמת לדיאלוג ומו"מ, עליהם לקבל את ההחלטה הנחושה".

 

ארה"ב הציעה גם היא לצפון קוריאה לקיים שיחות אך הציבה תנאים מקדימים משלה. לפי וושינגטון, מטרת המו"מ צריכה להיות ויתור על השאיפות הגרעיניות של צפון קוריאה. אך פיונגיאנג רואה ביכולתה הגרעינית "חרב יקרה" ונשבעה לא לוותר עליה לעולם.

 

תרגיל טילים של צפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תרגיל טילים של צפון קוריאה(צילום: רויטרס)

 

השבוע התרסק ליד צפון קוריאה מסוק קרב אמריקני שהשתתף בתרגיל עם דרום קוריאה. אנשי הצוות שלו פונו לקבלת טיפול בבית חולים בדרום קוריאה. תרגילים משותפים מעין זה העלו את חמתה של פיונגיאנג גם בשנים עברו, והיא טוענת כי התרגיל, שעתיד להסתיים בסוף החודש, הוא בבחינת הצהרת מלחמה.

 

שלשום קרא מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי לפיונגיאנג לנטוש את שאיפותיה לגרעין ולשים קץ לרטוריקה הלוחמנית שלה. "ארה"ב הבהירה פעמים רבות שיש תנאים לפתוח בשיחות", אמר ל-CNN.

 

קרי בסין, עם שר החוץ לשעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קרי בסין, עם שר החוץ לשעבר(צילום: AFP)

 

התגוננות בדרום קוריאה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
התגוננות בדרום קוריאה(צילום: EPA)

 

לא ברור עד כמה מתקדמת תוכנית הנשק הגרעיני של צפון קוריאה. קרי העריך שאין לה היכולת להוציא לפועל תקיפה גרעינית. הוא הוסיף כי הממשל האמריקני חושש שלתוכנית גרעינית כזו עלולות להיות השפעות גם על מקומות אחרים כמו איראן והמזרח התיכון, שארה"ב מנסה לפעול גם לפירוק שלהם מנשק זה.

 

בביקורו השבוע בסין הוא הציע לפנות את סוללות הטילים האמריקניות מהאזור בתמורה לסיועה של בייג'ינג - הוא ביקש

שתשפיע על צפון קוריאה לנטוש את תוכנית הגרעין שלה.

 

צפון קוריאה, מדינה קומוניסטית מבודדת הסובלת מעוני קשה אך מחזיקה באחד הצבאות החזקים בעולם, הסלימה את התבטאויותיה נגד דרום קוריאה המערבית ונגד ארה"ב, על רקע תרגיל צבאי משותף שלהן באזור. התרגיל בא אחרי שצפון קוריאה ערכה בדצמבר ניסוי גרעיני בפעם השלישית בתולדותיה - בניגוד להחלטות מועצת הביטחון, המיישמת סנקציות קשות עליה. לפני כשבועיים הציבה צפון-קוריאה טילים לטווח בינוני על משגרים, ואיימה לתקוף את שכנתה מדרום ואת יפן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים ג'ונג און בתרגיל צבאי
צילום: רויטרס
מומלצים