שתף קטע נבחר

מכה למשק המצרי: התעופה תושבת בלילות

מצוקת האנרגיה הקשה במצרים הובילה להודעה על השבתת שדות התעופה המצריים בשעות לילה, החל מחודש יוני, כדי לחסוך בהוצאות. בענף התיירות המקומי מזהירים בתגובה: מצרים תימחק ממפת התעופה והתיירות הבינלאומית

ויכוח עז מתנהל בימים האחרונים בקרב הגורמים במשק המצרי נוכח הודעת שר התעופה האזרחית, ואיל מעדאווי, כי שדות התעופה במדינה ייסגרו בשעות הלילה לחמש שעות. השר טען, כי ההחלטה נועדה לחסוך בהוצאות וכן באנרגיה.

 

לטורים נוספים של דורון פסקין

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

לפי השר, ההחלטה מתבססת על מחקר של מומחים שבוצע בשנתיים האחרונות ושהצביע על כך שההכנסות מהטיסות הליליות הנכנסות בשדה התעופה הבינלאומי של קהיר (27 במספר) אינן מכסות את ההוצאות. בשדות האחרים במדינה המצב קשה עוד יותר מבחינת הכנסות.

 

לפי ההחלטה, כל שדות התעופה במצרים יחדלו מלפעול בשעות הלילה החל מחודש יוני הקרוב. זאת למעט מסלול אחד בשדה התעופה של קהיר אותו מחויבת מצרים להפעיל לפי כללי התעופה הנהוגים בעולם.

 

מצרים תימחק ממפת התעופה

ההחלטה גררה מטבע הדברים תגובות נזעמות, בעיקר מצד ראשי מגזר התיירות המצרי, המוכה גם כך עקב המצב הביטחוני. שר התיירות המצרי הודיע כי יפעל בכל דרך לביטול ההחלטה, וטען כי סגירת שדות התעופה באזורי התיירות (כולל בים סוף) היא מעשה "טיפשות".

 

הוא הוסיף, כי חברות התעופה מפעילות טיסות צ'ארטר לאזורי התיירות, וברגע שתיושם ההחלטה תימחק מצרים ממפת התעופה והתיירות העולמית. עם זאת, יש לציין כי גם ללא החלטת ההשבתה, הפעילות בנמלי האוויר במצרים אינה תקינה. רק בשבועות האחרונים שותקה הפעילות בשדה התעופה בורג אל ערב (השני בגודלו במדינה) בשל שביתה, וכך גם בשדה התעופה בשארם א-שיח' עקב שביתת מאבטחים.

 

מצוקת אנרגיה קשה

ההחלטה על סגירת שדות התעופה מבטאת את מצוקת האנרגיה הקשה במצרים כיום. בצמרת שלטונו של הנשיא, מוחמד מורסי, חוששים מ"קיץ לוהט" לא רק מבחינת הטמפרטורה אלא גם עקב מהומות רחובות, נוכח המחסור הצפוי באספקת האנרגיה.

 

הממשלה נמצאת תחת לחץ כבד מצד קרן המטבע, לקצץ בסובסידיות על מוצרי האנרגיה (שאמורות להסתכם השנה בין 15 ל-20 מיליארד דולר). על רקע הלחץ החיצוני, הודיעה הממשלה גם על תכנית קיצוב בצריכת הדלק בתחנות החל מ-1 ביולי, אך עקב הזעם הציבורי שהתעורר - קיים ספק אם החלטה זו תיושם במועד.

 

מצרים שפעם הייתה יצואנית גז טבעי, כולל לישראל, מחפשת עתה מקורות ייבוא כדי לנסות ולענות על צרכי החשמל במדינה, במגזר הפרטי והתעשייתי.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
מוחמד מורסי
צילום: AFP
מומלצים