שתף קטע נבחר

 

הממשלה קבעה קנס על אלכוהול, הרשויות לא גבו

הצעת חוק שתובא לאישור הממשלה תחליף את הוראות השעה שנועדו להילחם בתופעת השכרות. מבדיקת המשרד לביטחון פנים התברר כי קנס המינימום גרם לשיעור אפסי של קנסות. כעת יקבעו הרשויות את הקנס בעצמן

הוראות השעה שנועדו לבלום את תופעת השכרות יועלו מחר (יום א') כטיוטת חוק להחלטת שרי הממשלה.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

חלום על ארץ האיסלאם. מולדת המחבלים מבוסטון

שלג יורד בחרמון: צפו בתמונות מההר הלבן

 

הצעת החוק של השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ', שתעבור אחרי אישורה הצפוי לוועדת השרים לענייני חקיקה ובהמשך לכנסת, כוללת תיקון של שתי הוראות שעה שנחקקו ב-2010 במסגרת התוכנית הלאומית לצמצום צריכה מופרזת של אלכוהול. תוקפן יפוג בתחילת מאי וכעת מבקשים במשרד לביטחון פנים לתת להן מעמד של חוק קבע.

 

על פי ההצעה, תיאסר מכירת אלכוהול בין השעות 23:00 ל-06:00, למעט במקומות מורשים כמסעדות וברים. היא מתירה לקצין משטרה בדרגת רב-פקד ומעלה לסגור לתקופה של עד 15 יום בית עסק שעבר על האיסור, וכן לבעל עסק שבו נמכר, סופק או הוגש אלכוהול לקטין. מוכר אלכוהול לקטין צפוי ל-6 חודשי מאסר. במקרה של עבירה חוזרת תוך שלוש שנים, רשאי הקצין לצוות על סגירת העסק לתקופה של עד 30 יום.

 

ההצעה מתקנת את הסעיף בהוראות השעה שקובע כי שוטר ופקח של הרשות המקומית יוכל להטיל קנס מינימום של 9,000 שקל על בעל עסק שעובר על איסור המכירה. על פי נתוני המשרד לביטחון פנים, קנס המינימום הגבוה הביא ל"שיעור אפסי של קנסות" בשלוש השנים האחרונות, וכעת ממליצה הצעת החוק לאפשר לכל רשות להחליט בעצמה על גובה הקנס.

 

בנוסף, אוסרות הוראות השעה, שיהפכו עתה לחוק, על שתיית אלכוהול בשטחים ציבוריים בין 21:00 ל-6:00, כשבשאר שעות היממה קיים איסור שמוגבל ב"סיבה טובה לשתייה". על צעירים מתחת לגיל 18 ישנו איסור מוחלט לשתות אלכוהול בחוץ בכל שעות היממה. על שוטר שמגלה בליינים שותים בשטח ציבורי בשעות היום לברר מה הסיבה. אם מדובר בשעות הלילה או בקטינים, הוא מוסמך וחייב לשפוך את המשקה, להשמיד או להחרים את הבקבוק, הכוס או הפחית.

 

על פי נתוני המשטרה, מאז כניסת הוראות השעה לתוקף נתפסו והושמדו משקאות משכרים ב-31 אלף פעילויות. יישום התוכנית, על פי הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול, הביא לבלימת מגמת ההחמרה בדפוסי השתייה המופרזת בקרב הנוער. הרשות, שהסתמכה על מחקר בינלאומי של ארגון הבריאות העולמי, קבעה כי שיעורי השתייה המופרזת בקרב קטינים שהשתתפו במחקר (כיתות ו', ח' ו-י') פחתו במידה ניכרת.

 

"הנתונים הם פרי שילוב של יישום דברי החקיקה ואכיפתם, וכן הגברת המודעות בקרב הציבור, ובעיקר בקרב בני הנוער, באשר לנזקים הגלומים בשתייה מופרזת של משקאות משכרים", אמר אהרונוביץ' . לדבריו, "המשך העלאת המודעות לשליליות התופעה, ומאבק בכלים משולבים של הרשויות יסייעו לצמצום התופעה באופן משמעותי, כך שיביא, בין היתר, גם לצמצום תופעות של אלימות בחברה הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: קובי קואנקס
צילום: אליעד לוי
יצחק אהרונוביץ'
צילום: אליעד לוי
מומלצים