איך מתחזקים גוף של רקדן? שאלנו את שחר בנימיני
הרבה ארוחות קטנות, 7 שעות ביום של חזרות מפרכות, ומתוקים רק במידה. שחר בנימיני, רקדן "בת שבע", מסביר איך שומרים רקדנים על גוף חטוב בלי טיפה של שומן
כמה שעות ביום אתם עוסקים בפעילות גופנית מאומצת? אם אתם עובדים במשרד מול המחשב, סביר להניח שהמספרים לא מגיעים אפילו לשעה אחת. אבל עבור שחר בנימיני יום עבודה רגיל כולל כ-7 שעות של פעילות גופנית מסיבית. בנימיני הוא רקדן בלהקת בת-שבע ושגרת יומו כולל פעילות גופנית מאומצת שמתחילה בשעה 10 בבוקר ונמשכת עד 5 אחר-הצהריים - וזה רק אם מדובר ביום רגיל. כשיש חזרות למופע חדש מדובר בימים שנמשכים אל תוך הלילה.
- רוצים לקרוא את כל החדשות במקום אחד? היכנסו לפייסבוק של ynet
עוד כתבות בערוץ הבריאות :
- כך תשיגו בטן שטוחה - בלי ספורט לרוץ בים או בכביש? 10 כללים לרצים מתחילים
- מדריך מצולם: 5 תרגילי פילאטיס לחיטוב הגוף
אז איך מחזיקים מעמד במשך 7 שעות של פעילות והאם צריך לשמור על דיאטה מיוחדת או שמותר לאכול הכל לאור כמות האנרגיה שמוציאים? "היום שלי מתחיל ב-10 בבוקר עם שיעור גאגא (שיעורי תנועה שפיתח אוהד נהרין ובבסיסם תנועה ללא הפסקה במשך שעה שלמה) ובדרך כלל מסתיים בחמש אחר הצהריים, אלא אם כן זהו יום של הופעה ואז השעות משתנות", מסביר בנימיני, "כך שאנחנו בעצם בפעילות גופנית 7 שעות ביום כולל הפסקות. ההקדפה היא על מזון בריא שמבוסס על הרבה פירות וירקות בשילוב עם דגנים ותחליפי בשר כמו טמפה. בשל הפעילות המאומצת תמיד יש לי אגוזים ופירות יבשים כך שכל כמה זמן אני ממשיך לספק לגוף אנרגיה. היום נגמר לרוב בשעה 12 במיטה".
- האם בתקופות של חזרות למופע ומופעים השגרה שונה מימים שבהם אין חזרות ו/או הופעות?
"כן, אך כל מקרה לגופו - כל הופעה וההכנות שלה. בתקופות של יצירה חדשה-התהליך בסטודיו יכול להיות מאד אינטנסיבי והימים מתארכים עד הלילה. לעומת זאת, בימים של הופעות ישנות שכבר הופענו איתן בארץ ובעולם, אנחנו מתחילים 3 שעות לפני ההופעה בשיעור גאגא וחזרות תאורה וסאונד. כך שהשגרה משתנה כל הזמן וזוהי חלק מהיתרונות של העבודה".
- איך מתחזקים גוף של רקדן?
"העבודה שאנחנו מבצעים מאד מאומצת כך שאני לא מוסיף פעילות גופנית מעבר לשעות הסטודיו. אני מתחזק את הגוף בכך שאני הולך לטיפולים מטעם הלהקה: פיזיותרפיה, שיאצו, דיקור סיני, פנדלקרייס. מכל אחד מהמטפלים אני מאמץ לעצמי תרגילי חיזוק והארכה. אפשר לומר, בהערכה גסה, שהמקומות הרגישים לרוב אצל רקדנים הם הגב התחתון והצוואר, כך שרוב התרגילים הם תרגילי שחרור וחיזוק שרירים אחרים במקום. למשל חיזוק שרירי ה-rectus abdominis יכול לעזור בשחרור הגב התחתון. יש רקדנים שמשלבים שיעורי יוגה פעם בשבוע, בדרך-כלל כשיעור חימום בוקר לפני החזרות".
- רקדנים מחוייבים לתזונה קפדנית, מה קורה כשיש חשק בלתי נשלט למתוק?
"ברור שלפעמים מתעורר החשק. לכן, חשוב לאכול מהכל ולהשתחרר מכל סוג של אובססיה. אבל כשאתה עובד עם הגוף, אתה מבין על בשרך עד כמה הוא רגיש ומשתנה לפי מה שאתה מכניס אליו. כך שגם כשיש מעידות חשוב שהן יהיו יוצא מן הכלל שבשגרה ולא השגרה עצמה".
- אנורקסיה ובולמיה שכיחות בקרב רקדנים. איך שומרים על תזונה מאוזנת בלי לפגוע בגוף?
"יש הקפדה על תזונה נכונה והתייעצות עם נתורופתים ומטפלים מהשורה הראשונה. המקרים הקשים של אנורקסיה ובולמיה בקרב רקדנים אכן קיימים. מעולם לא נתקלתי בהם בלהקה כך שאני יודע על זה בדיוק כמוך. אולי זה קשור לעובדה שאנחנו עובדים ללא מראות ופחות עסוקים בהשוואה חיצונית למרות שכמובן שאי אפשר להימנע מזאת לחלוטין".
- איך שומרים, באופן כללי, על תזונה נכונה עם כמות הפעילות הגופנית שעושים שמוציאה המון אנרגיה ושורפת המון קלוריות? הרי אחוזי שומן גבוהים מדי או נמוכים מדי יכולים לפגוע ולהעמיס על העצמות והשרירים.
"בגלל זה חשוב לאכול במהלך כל היום דברים קטנים כמו אגוזים, פירות יבשים, קרקרים עם טחינה למשל. הפעילות שאנחנו מבצעים היא אנאירובית כך שאכילה מועטת בזמן הפעילות אינה מקשה על פעילות הגוף כמו בריצה מאומצת או כל פעילות אירובית אחרת.
- במקרה של מחלה בזמן חזרות או מופע - איך מתפקדים? יש תרופות סבתא של רקדנים שעוזרות להבריא מהר יותר?
"לי תמיד עוזר דיקור סיני. ברגע שאני מזהה התחלה של חולשה ועייפות אני מנסה להשחיל את מקומי בתור למטפלת העמוסה שלי. וכשזה מצליח ובאמת יש לה מקום באותו היום, זה תמיד עוזר לי. אם לא הצלחתי לתפוס את זה בזמן אז יש המון חיזוקים טבעיים שתמיד עוזרים לי כמו למשל תמצית צמחים סינית בשם isatis או תמציות פרופוליס למיניהן".
"החור" היא יצירתו החדשה של אוהד נהרין ללהקת בת שבע ומוצגת בסטודיו ורדה בסוזן דלל בתל-אביב. בהשתתפות רקדני הלהקה: ברט איסטרלינג, אייר אלעזרא, סטפני אמוראו, וויליאם בארי, שחר בנימיני, מתן דוד, עמרי דרומלביץ', זינה זינצ'נקו, עדי זלטן, צ'ן וי לי, ארי נקמורה, בובי סמית, אורי משה עפרי, שאמל פיטס, אוסקר ראמוס, איאן רובינסון, ניצן רסלר ומעיין שיינפלד. פרטים נוספים באתר