שתף קטע נבחר
 

תושבי יפו: עבודות העירייה מצמקות לנו את הים

בעוד כמה חודשים ייערכו הבחירות המקומיות, ובעיריית ת"א-יפו מגבירים את קצב שדרוג פני העיר, בין היתר ע"י פיתוח הטיילות. אך ביפו התושבים לא מרוצים מהעבודות וחוששים שהחוף ייהרס. בעירייה מרגיעים: "הבנייה לא מתבצעת בחוף, אנו משלימים את רצף הטיילת ואת חיבור רצועת החוף עם פארק מדרון יפו"

תושבי תל-אביב-יפו נגד הטיילות בעיר ללא הפסקה: בשבוע שעבר דחה בית המשפט את בקשת תושבי העיר להפסיק את עבודות העירייה בטיילת חוף גורדון. התושבים טענו כי עבודות אלה מצמצמות את שטח החוף, אולם בבית המשפט הוחלט כי לא ניתן לעצור את העבודות שנמצאות בעיצומן. ואולם, נראה כי קביעה זו אינה עוצרת מבעד תושבי יפו להיאבק בעירייה, שהחלה בשבועות האחרונים בעבודות נרחבות גם באזור חוף העלייה.

 

 

מדובר בחוף הדרומי ביותר בעיר המשרת כ-60 אלף תושבים, ולטענת תושבי יפו הוא היחיד שניתן לרחוץ בו באין מפריע. בשבועות האחרונים החלה עיריית תל-אביב לבצע בחוף עבודות, במסגרת שדרוג פני העיר, ובעקבות זאת הוקמה באחרונה על ידי תושבי האזור עמותה שמטרתה להיאבק בעבודות בחוף. לטענת חברי העמותה, העבודות יצמצמו את רוחבו של החוף לכדי 10 מטרים בלבד - כך שבפועל כבר לא יישאר חוף ים ליפו.

 

"יש כאן בעיה משום שהעירייה עושה דברים מבלי להתייעץ עם התושבים", טוען בשיחה עם ynet הסופר והעיתונאי צור שיזף, תושב המקום, העומד בראש העמותה. לדבריו, מדובר בזלזול מתמשך של העירייה בתושבים וכי בניגוד לעמדת העירייה לפיה מדובר בחלק משיקום המקום, בפועל חופים צפוניים יותר בעיר נותרים מוזנחים, מלאי פסולת ועם מטרדים וזוהמה קשים, ואילו החוף ביפו "מכורסם לחלוטין".

 

"מדובר בחוף הדרומי והיחידי של יפו. הוא בן 150 מטרים אורך, וכעת רוחבו מצטמק", טוען שיזף. לדבריו, "העבודות לא מתרחשות במדרון יפו אלא בחוף גבעת עלייה ופוגעות בו. החלק הזה בטיילת, שמחבר את המדרון עם חוף גבעת עלייה, מעולם לא קיבל היתר בנייה והוא אינו חלק מהתוכנית". עוד טוען שיזף כי תוכניות במקום לא הוצגו לתושבים והן "פוגעות בחוף הטבעי, משנות אותו, מזהמות אותו בטונות של פסולת בניין ובגרופת חופים".

 

חוף העלייה ביפו. בעירייה טוענים: "העבודות נועדו להחזיר את החוף לתושבים" (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
חוף העלייה ביפו. בעירייה טוענים: "העבודות נועדו להחזיר את החוף לתושבים"(צילום: צור שיזף)

 (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
(צילום: צור שיזף)

 (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
(צילום: צור שיזף)

 (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
(צילום: צור שיזף)

 (צילום: צור שיזף) (צילום: צור שיזף)
(צילום: צור שיזף)

 

"היה הליך שיתוף ציבור מקיף"

תוכנית מדרון יפו תוכננה עבור עיריית תל-אביב-יפו על ידי האדריכלית עליזה ברוידא ממשרד ברוידא-מעוז אדריכלים. בשיחה עם ynet היא טוענת כי אין ממש בטענות התושבים. "חשוב להגדיש כי לא יגרע מטר מחוף הים - ההיפך", היא מסבירה. "הוספנו לרוחבו של החוף עוד מטרים על חשבון מדרום הפסולת. כרגע המתחם סגור ולכן לא רואים זאת".

 

לדברי ברוידא, הפרויקט מצוי בשלביו הסופיים, וככל הנראה כבר בחודשי הקיץ הקרובים יהנו תושבי המקום מחוף הים. "היה כאן הליך שיתוף ציבור מקיף לגבי כל התוכניות במקום, שכלל 10 פגישות בחורף של 2005-2006", היא אומרת. "גם לפני שקם פארק במקום תושבים חששו, וכעת הם מברכים ונהנים ממנו. מדובר ברצועת שביל באורך 200 מטרים בין מדרום יפו לחוף גבעת עלייה".

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה כי "העבודות בסמוך לחוף גבעת עלייה מתבצעות כחלק מהשלמת פרויקט פארק מדרון יפו וחיבורו לחוף גבעת עלייה. פרויקט מדרון יפו נועד להחזיר את חוף הים לתושבי יפו, במסגרתו פונתה פסולת בניין במשקל של 1.275 מיליון טון ו-200 הדונם שהתפנו הפכו לפארק רחב ידיים. כל זאת לאחר הליך שיתוף ציבור נרחב.

 

"עבודות הבנייה אינן מתבצעות בחוף ולכן לא אירעה בו כל פגיעה. באשר לטענות בדבר הרס הנוף הטבעי, לא מדובר בשינוי משמעותי, כאשר הרווח הציבורי הוא השלמת רצף הטיילת וחיבור רצועת החוף עם הפארק - מהלך שייטיב עם האזור, תושביו ומבקריו. בעונת הרחצה הנוכחית נפתחו 8 חופים מוכרזים לרחצה לאורך רצועת החוף תל-אביב-יפו, בהם חוף גבעת עלייה. התושבים מוזמנים לרחוץ בכל אחד מהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צור שיזף
חוף העלייה ביפו. התושבים חוששים מעבודות העירייה
צילום: צור שיזף
מומלצים